interview -@VictoriaNeu

65 9 5
                                    

Prinášam Vám rozhovor s : VictoriaNeu

Victoria Neumann je dá sa mi povedať osoba, ktorá má už viac skúsenosti. Pochádza z Čiech, no momentálne je v Zahraničí. Nebudem písať, ako dlho je na Wattpade, pretože v tomto nie je dôležité, keďže sa písaniu venuje veľmi dlho! ♥ 



1) Ako si sa dostala k Wattpadu?

O Wattpadu jsem před pár lety nic nevěděla. Za všechno může moje blízká kamarádka, které jsem dovolila přečíst si moji tvorbu a napsala: "Musíš to zveřejnit! Musí se o Tobě dozvědět svět!" A poslala mi přihlašovací údaje k mému webu a účtu na Wattpadu. Přišla jsem ke všemu jako slepá k houslím a i s notnou dávkou skepce, nevěřila jsem, že by někdo výplody mé šílené fantazie vůbec četl, ale zázraky se prostě dějí.


2) Na začiatku si iba čítala a potom si začala písať? Alebo hneď si začala písať?

Nejprve jsem pouze přidávala svá díla. Nevěděla jsem, co od toho očekávat, nevěděla jsem, jak příběh prodat, neměla jsem perfektní cover, ale časem se objevili lidé, kteří pomohli a podpořili. Až po čase jsem začala více brouzdat Wattpadem.


3) Keď si čítala, tak čo také? Aký žáner?

Musím říct, že se na této síti skrývají jak velké poklady, tak velké omyly. Já mám moc ráda romance, proto také píšu knihy v tomto žánru. Neopovrhnu ani Fantasy či Sci-fi.


4) Ešte na začiatku, mala si nejaké „obľúbené" autorky, ktoré si pokladala za vzor?

Už odmala jsem tíhla k dekadenci a Ztracené gneraci, tudíž mými vzory byly nikoliv ženy, ale muži - Oskar Wilde a Ernest Hemmingway především. Jinak na Wattpadu jsem v té době nikoho neznala, slyšela jsem o něm poprvé.


5) Aké boli tvoje prvé pocity, keď si vydala svoju prvú knihu?

Nepopsatelné. V té době Ovládán ženou dosáhl 30K přečtení a já zažívala doslova eufórii. Nikdy jsem si nemyslela, že by tolik lidí nalezlo zálibu v mé tvorbě. Teď dokončuji publikaci druhého dílu trilogie Ovládání - Ovládána mužem - a už se nemohu dočkat, až uslyším názory mých čtenářů na tuto knihu.


6) Čakala si, že tvoje knihy budú mať takí úspech?

To jsem v životě nečekala. Pro mě byl už obrovský úspěch to, že jsem dosáhla 1K přečtení... Ale ono to vůbec není o počtu přečtení, hvězdiček či komentářů. Je to všechno o čtenářích. Úspěch je, když Ti někdo napíše, že se mu příběh líbí a něco v něm zanechává. Byla jsem neskutečně dojatá, když se v jedné diskuzi zmínil můj příběh a ozvala se spousta čtenářů - to je úspěch.


7) Aká bola tvoja reakcia na „milé" komentáre a na tie „škaredé"?

Nikdy jsem nedostala škaredý komentář. Kritické ano, dokonce jeden takový, dalo by se říci, závistivý, ale žádný škaredý. Já mám kritiku ráda, posune daleko dál než pochvalný komentář, který se samozřejmě lépe čte. Jsem člověk jako každý jiný, takže dělám chyby a když mě nějaký čtenář na ně upozorní, je to alespoň důkaz toho, že čte skutečně pozorně.

Projekt MWhere stories live. Discover now