interview - @NicolaKol

40 6 0
                                    

Prinášam Vám rozhovor s NicolaKol

@NicolaKol je úžasné (myslím to vážne!) dievča, pochádzajúce z Čiech, už v roku 2014 sa stala Wattpaderkou (ps: to slovo som si vymyslela!! :P) 


1) Ako si sa dostala k Wattpadu?

- No, přesně už si to nepamatuju, ale jedno vím jistě. Nebylo to díky facebooku. Myslím, že to bylo, když jsem projížděla jednu stránku s fanfiction o 1D – tehdy jsem byla ještě na počátku mého šílenství ohledně nich – a někdo tam doporučoval wattpad. Nějak takhle to bylo.


2) Na začiatku si iba čítala a potom si začala písať? Alebo hneď si začala písať?

- Asi tak první měsíc jsem jenom četla, zůstávala jsem vzhůru i do dvou a to jsem další den vstávala do školy. Nejspíš jsem si myslela, že mi ty příběhy někam utečou. Teprve potom jsem se dostala až k psaní.


3) Keď si čítala, tak čo také? Aký žáner?

- Začínala jsem na ff o 1D, tehdy to pro mě bylo něco jako bible. Teď už čtu minimum příběhů s 1D a taky minimum českých. Asi 90% mé knihovny tvoří anglické příběhy o superhrdinech (Marvel, DC comics), o mých oblíbených seriálech, na které nedám dopustit a také originální tvorba.


4) Ešte na začiatku, mala si nejaké „obľúbené" autorky, ktoré si pokladala za vzor?

- Vím, že jsem začínala na Sidney, Domie2710 a myslím, že ještě FateFatal. Od těch jsem četla všechny jejich příběhy a říkala jsem si, jaké jsou skvělé a že chci taky tak psát. Ale jak to tak bývá, časem jsem si našla svůj styl psaní a jsem na něj pyšná – jistým způsobem.


5) Aké boli tvoje prvé pocity, keď si vydala svoju prvú knihu?

- To si naprosto přesně pamatuju. Strach. Nejistota. Nervozita. Bylo to jako bych ukazovala světu něco, co je pro mě svaté a to je moje představa dokonalosti. (Přiznejme si ovšem, že to byl naprostý shit a jsem ráda, že jsem ho smazala.)


6) Čakala si, že tvoje knihy / preklad by mohli mať taký uspech?

- Upřímně nikdy jsem nečekala, že se moje překlady a následně i vlastní tvorba nějak uchytí. Ale nemyslím si, že mají nějaký extra velký úspěch. Jsou takový průměr, ale pro mě jsou mým únikem z reality a ukazují mi, jak se moje tvorba postupně zlepšovala a měnila. Podívejte se například na Our World, moje oficiálně první dokončená povídka, a pak na Star, Abacu nebo Bitch Miley. Ten pokrok je tam vidět a dneska se za Our World i stydím.


7) Aká bola tvoja reakcia na „milé" komentáre a na tie „škaredé"?

- Vyloženě škaredý komentář jsem nikdy nedostala, maximálně nějaký s konstruktivní kritikou, za ten jsem byla vždycky ráda. Protože vždy je něco, co se dá vylepšit a je dobré, když vám někdo řekne co, jelikož vy to třeba nevidíte. No a za každý kladný komentář jsem ráda, vykouzlí mi pokaždé úsměv na tváři.


8) Aká bola tvoja inšpirácia na tvorbu?

- Mojí největší ispirací byly a stále jsou písničky, moje oblíbené filmy či seriály a moje SNY. Snad v nejvíc věcech mě inspirovaly právě moje představy.

Projekt MWhere stories live. Discover now