interview - @trnkaa

38 2 0
                                    

Prinášam Vám rozhovor s @trnkaa: 

@trnka je dievča, ktoré pochádza Čiech. S jej tvorbou sa môžeme stretnúť už od roku 2014. 



1) Ako si sa dostala k Wattpadu?

Fůůha, tak to opravdu přesně netuším. Myslím, že jsem jedno poklidné odpoledne brouzdala po facebooku a uviděla jsem nějaký status či fotku s odkazem na Wattpad. A zkrátka jsem na něj klikla, a tak začalo mé dobrodružství spojené s velice zajímavými příběhy.


2) Na začiatku si iba čítala a potom si začala písať? Alebo hneď si začala písať?

Rozhodně jsem začala první číst. Ani by mě v ten moment nenapadlo se do psaní pustit. Zaprvé jsem si nevěřila, že bych mohla něco splácat v mé divné mysli a zadruhé jsem byla na Wattpadu nová a nejprve jsem se seznamovala s možnostmi, které mi Wattpad nabízí. Trvalo asi půl roku, než jsem se do psaní dala také.


3) Keď si čítala, tak čo také? Aký žáner?

Mám takový dojem, že úplně první příběh, který jsem začala číst, byl Sex or die, a teď se omlouvám, ale nepamatuji si jméno autorky. Dále bych chtěla podotknout, že mi bylo cca patnáct. A vlastně se mi ani nelíbilo obsazení hlavních postav – zejména pak Miley Cyrus a Justin Bieber, protože absolutně takovou hudbu neposlouchám, ale nemám proti tomu nic. Nicméně to není můj šálek kávy. Avšak příběh myslím nebyl vůbec špatný. Zajímavý nápad.

A povětšinou jsem četla nějaké mystery spojené s romantikou, ale spíše takovou decentní. Nesnáším romanťárny :D


4) Ešte na začiatku, mala si nejaké „obľúbené" autorky, ktoré si pokladala za vzor?

Hmm...to asi určitě ne. Zkrátka jsem četla to, na co jsem měla zrovna náladu. Nesoustředila jsem se pouze na jednu osobu. Ta škála různě skvělých lidí je moc velká. Ale čím jsem zde déle, tím více redukuji tyto osoby, neboť opravdu málo lidí má pro psaní nějaké vlohy, skryté dispozice. Tím vůbec nechci říct, že já nějaké mám. To určitě ne. Ale baví mě to.


5) Aké boli tvoje prvé pocity, keď si vydala svoju prvú knihu?

Byla to velká nervozita. Nevěřila jsem si. A to vůbec. Bála jsem se negativních ohlasů. Čímž myslím hlavně „hate" komentáře. Protože na sociálních sítí je pro každého snazší lidi shazovat a nadávat jim. A bohužel jsem podobné věci zažila. Ne zde na Wattpadu, to ne (*horlivě klepe na stůl*). Ale na druhou stranu to bylo nepatrné nadšení z něčeho nového. Takže shrnu to, byly to určitě smíšené pocity, ale převládala nervozita a obavy. Jsem děsný nervák.


6) Čakala si, že tvoje knihy budú mať úspech?

Myslím, že ti rozumnější a nearogatní lidé nikdy nepočítají s nějakým úspěchem. Není dobré si myslet o sobě, že jste úžasní a skvělí. Zvláště pak v přemrštěném měřítku. Zdravé sebevědomí je na místě! To je zcela něco jiného. Ale já jsem s ničím takovým ani nepočítala. Zadruhé co je vůbec „úspěch" zde na Wattpadu? Milióny reads a votů? Nebo komentáře plné pozitivních ohlasů? Já si ani teď nemyslím, že jsem zde úspěšná. Hrstka lidí mi sice pravidelně komentuje příběh, ale dá se to pokladát za úspěch? Co z toho budeme mít? Toť otázka.

Projekt MOù les histoires vivent. Découvrez maintenant