interview - @-Krist-

63 5 0
                                    

Prinášam Vám rozhovor s -Krist- 

 @-Krist- je 16 ročné dievča pochádzajúce z Čiech. Na Wattpade je od orku 2014 a je známa svojím dielom  Army Bullshit. 

1) Ako si sa dostala k Wattpadu?

Začala jsem psát povídky na takové ty veřejné blogy, kam je pošlete a oni vám je vzápětí zveřejní. Jednou se mě někdo v komentářích ptal, jestli bych si raději nechtěla založit vlastní profil na Wattpadu, tak jsem si říkala, proč ne, že to vlastně může být celkem fajn. Od té doby ho používám.


2) Na začiatku si iba čítala a potom si začala písať? Alebo hneď si začala písať?

Myslím, že jsem rovnou začala psát. Ke čtení jsem se dostala až později, kdy jsem pochopila, na co je Wattpad vlastně určený a jak se používá.


3) Keď si čítala, tak čo také? Aký žáner?

Většinou to byly fanfictions, ale snad nikdy jsem žádnou nedočetla do konce. Až později jsem se dostala k nějakým románům a podobně..


4) Ešte na začiatku, mala si nejaké „obľúbené" autorky, ktoré si pokladala za vzor?

Asi snad jen jednu.. a tou byla . Dodnes ji považuji za jednu z nejlepších českých autorek, i když už se psaní nevěnuje.


5) Aké boli tvoje prvé pocity, keď si vydala svoju prvú knihu?

Byla jsem na sebe celkem pyšná. Nikdy předtím jsem si nemyslela, že bych byla schopná něco napsat, natož to pak ještě zveřejnit. Nikdy jsem nepsala proto, abych získala nějaký závratný počet votes nebo čtenářů. Mám psaní ráda a dělám to, protože mě to baví. Stejně jsem to cítila i na začátku. To, že se lidem mé povídky líbí je jen třešnička na dortu.


6) Čakala si, že tvoja kniha: „" bude mať taký úspech?

Ne, vůbec ne. Naopak mě celkem překvapilo, když mi začaly chodit zprávy, že se čtenářům má povídka tolik líbí. Na začátku by mě to ani nenapadlo.


7) Aká bola tvoja reakcia na „milé" komentáre a na tie „škaredé"?

Vzpomínám si, jak jsem z těch úplně prvních "milých" kometářů měla obrovskou radost. Dokonce i slzy v očích, když jsem si uvědomila, že někdo si vážně našel čas a přečetl si něco, co jsem napsala. A co se týče "škaredých" komentářů, nevzpomínám si, že bych nějaký takový dostala. Že mi někdy někdo něco vytkl nebo zkritizoval, jsem brala spíš jako užitečné rady než jako něco, nad čím bych měla brečet a hádat se, že to není pravda. Z každého komentáře mám pořád radost. Ať už je pozitivní nebo spíše negativní.


8) Aká bola tvoja inšpirácia na tvorbu?

Jen jsem dostala nápad a pak to napsala na papír. Nic hlubšího za tím nebylo.


9) Aké máš plány na budúcnosť? Chcela by si vydať knihu, alebo chceš len takto v súkromí písať?

Projekt MWhere stories live. Discover now