interview - @kami_5

75 7 0
                                    

                 

Prinášam Vám rozhovor s kami_5:

@kami_5 české 15 ročné dievča, ktorá je jedna z mála, čo si plní vlastný sen. Už od roku 2013 je na Wattpade  a môžeme sa tešiť z jej tvorby!


1)      Ako si sa dostala k Wattpadu?

no, bylo to asi tři roky zpátky... nedostávala jsem ještě žádné kapesné (které skoro nedostávám ani teď, ale shh :D) a tak jsem si na google play vyhledávala různé aplikace s knihama zdarma a mezi prvníma byl wattpad, tak jsem na to klikla, a řekněme, že od té doby se nenudím :D


2)      Na začiatku si iba čítala a potom si začala písať? Alebo hneď si začala písať?

jen četla :D musím říct, že k psaní jsem se rozhodla až o dost později (i když i to už je hoodně dávno, vzhledem k tomu, jak dlouho už tu jsem :D), protože jsem si tak nějak nebyla jistá... ale ten první příběh, co jsem začala psát, už je naštěstí smazaný, takže jsem v klidu :D


3)      Keď si čítala, tak čo také? Aký žáner?

normální - fanfiction. teď jsi mi tím úplně připomněla, že jsem četla i nějaké o justinovi (nic proti němu), ale pamatuju si, že ten úplně první, byl nejspíše od FateFatal95 - fate in another body, který do teď miluju a myslím na něj jako na normální knížku ^^ (... možná se tam ale našlo i fantasy :D)


4)      Ešte na začiatku, mala si nejaké „obľúbené" autorky, ktoré si pokladala za vzor?

tak určitě mezi ně patřila (až do teď) právě FateFatal95, ale taky třeba HelenStylinson či LiaStiles ^^ (doufám, že jsem je napsala správně :D)


5)      Aké boli tvoje prvé pocity, keď si vydala svoju prvú knihu?

jee, to kdybych si pamatovala :D ale myslím, že jsem z toho byla hodně nadšená, a navíc - kniha měla k mému údivu celkem dost ohlasu, takže to byla jenom samá pozitiva :) (... ale stejně to byla blbost)


6)      Čakala si, že tvoja kniha:  „The haunted church" bude mať taký úspech? Skoro 7 K vote? 

Vlastně vůbec :D naopak jsem čekala, že si to pár lidí přečte, možná dá vote a koment a to bude vše.. jenže taky jsem s tím na začátku neměla nijak velké plány, ale podívej se, kolik to má teď částí :D a pořád je co psát!


7)      Aká bola tvoja reakcia na „milé" komentáre a na tie „škaredé"?

no, tak jak se asi dá reagovat na milé komentáře :D vždy se u toho totálně culím, i když je to jen jediné slovo ^^ to, že si vůbec někdo udělá čas mi napsat nějaký svůj názor, mě neuvěřitelně těší - taky vžycky alespoň odepíšu! (pokud mi ovšem wattpad napíše, že mám vůbec nějaký nový komentář -.-) a ty negativní? věříš, že si na žádný nevzpomínám? :o myslím, že jsem nikdy nedostala žádný „škaredý" komentář... samozřejmě sem tam kritika byla, ale ta je nutná, tu já s otevřenou náručí vítám... třeba jsem měla v minulosti tendenci psát „ruky" místo „ruce" a tak mě na to jedna holčina upozornila... od té doby, pokaždé, když někdo v mojí blízkosti vyřkne „ruky", hned toho dotyčného začnu opravovat :D


8)      Aká bola tvoja inšpirácia na tvorbu?

ten úplně první příběh, který už je vymazaný, byl tak nějak absolutně typická harry fanfiction... bylo to o tom, že se poznali ve starbucks :D takže při tom jsem se inspirovala asi milionem dalších takových fanfictions, které v té době byly něco jako „in" :D ale ostatní příběhy mě napadají klidně i díky absolutním hloupostem... třeba the haunted church mě napadl, když jsem šla přes přechod a nějaká cizí ženská na mě znenadání pronluvila „pardon slečno, pardon" bez toho, aby se mě dotkla nebo mi něco udělala :D (mimochodem té ženě dodnes v duchu děkuju :D)


Projekt MTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang