17.Bölüm-İlk Gün

1.4K 80 5
                                    

''Ceylin,hadi uyan artık.'' Annemin sesi sayesinde uykuyla uyanıklık arasında ki o ince çizgideydim. Bir yandan beni dürtüp uyanmam için seslenmesi, bir yandan da odamın içinde dönüp durması sağ olsun uyanmıştım zaten. Üstümde ki battaniyemi tekmeleyerek yere attım. Yataktan çıkıp ayaklarımı sürüye sürüye banyoya gittim. Günlük rutinlerimi hallettikten sonra tekrar odama döndüm. Annemin benim için hazırladığı okul kıyafetlerimi üstüme geçirip aynanın önünde saçlarımı taradım. Yeni okulumun kıyafetleri eski okuluma göre daha güzeldi. Açık krem rengi düz bir etek, beyaz yarım kollu lacoste ve üstünde okul ambleminin olduğu açık mavi bir hırka. Saçlarıma basit bir örgü yaptıktan sonra çilekli dudak koruyucumu da sürüp odamdan çıktım.

Annemle babam kahvaltı masasında oturmuş benim gelmemi bekliyorlardı.

''Günaydın.''

''Günaydın kızım.'' Annem bana cevap verip gülümserken babam hiçbir tepki vermemiş öylece gazetesini okuyordu.

''Eee heyecanlı mısın bakalım ?''

''Ne için anne ?''

''Tabi ki okulun ilk günü için. Heyecanlı değil misin yoksa ?''

''Niye heyecanlı olayım ki kendimi yabancı hissetmicem çünkü Begümler olucak.'' Benim cevabımdan sonra kahvaltımıza başladık. Bütün kahvaltı boyunca bir daha hiç konuşmadık. Portakal suyumun son yudumunu içtiğimde kapı çaldı.

''Ben bakarım.'' deyip masadan kalktıktan sonra kapıyı açmaya gittim. Begüm kapının pervazına yaslanmış bir şekilde ''Günaydın.'' diye adeta şakıdı. Sanırım okulun ilk günü için heyecanlanan birileri var.

''Günaydın. Geçsene içeri.''

''Yok canım sen hazırsan gidelim. Mert'ler bekliyor arabada.''

''Çantamı alıp geliyorum hemen.'' Tamam dercesine başını aşağı yukarı salladı. Bende hızlı adımlarla yukarı çıkıp odamdan çantamı aldım. Annemlerin yanına gittiğimde kahvaltılarını bitirmiş kahve içiyorlardı.

''Ben çıkıyorum. Begüm'ler kapıda beni bekliyolar.''dedim. Babam kahvaltıdan beri ilk kez konuşarak beni durdurdu.

''Seni ben bırakıcam.''

''Başka zaman bıraksan baba. Beni bekliyorlar.'' Babam kahvesinin son yudumunuda içip yerinden kalktı.

''Hadi gidelim.'' Önümden geçip kapıya doğru gidince anneme baktım. Omuzlarını silkip o da babamın peşinden kapıya kadar gitti. Bende yanlarına gittiğimde annem babamın ceketini tutmuş giymesi için ona uzatıyordu. Begümse hala bıraktığım gibi kapıda beni bekliyordu.

''Siz gidin. Beni babam bırakıcakmış okula orda görüşürüz.'' Begüm ilk başta itiraz edicek gibi oldu ama babama bakınca vazgeçip bana ''Tamam, görüşürüz.''dedi. Begüm arkasını dönüp gittiğinde bende ceketimi alıp onun arkasından çıkıcaktım ki annem durdurdu.

''Anneyi öpmeden mi gidiyorsun ?'' deyip beni iki yanağımdan sulu sulu öptü. Bende ona sarılıp kapıdan çıktım. Babamda peşimden gelip arabanın kilidini açtı. Ön yolcu koltuğuna geçip kemerimi bağladım. Aynı şekilde babamda kemerini bağlayınca okula doğru yola çıktık. Okul evimize yaklaşık yarım saatlik bir uzaklıktaydı ve ben bu süreyi geçen gece olanlar hakkında bir şeyler öğrenmeye çalışarak geçirmeyi planlıyorum.

''Baba?'' Ona seslendiğimde başını hafifçe bana çevirip ''Söyle'' dedikten sonra tekrar yola döndü.

''Geçen gece bizim evde olanlar kimdi?''

''İş arkadaşlarımdı annen söylemedi mi?''

''Söyledi ama iş arkadaşların beni gördü diye telaşa kapıldı ve bana hiçbir şey anlatmıyor.'' dediğimde kafasını aşağı yukarı salladı.

Gizemli 🌀Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin