2-Yeni Şehir Yeni Komşular

5.4K 264 3
                                    

Yeni şehir yeni okul demek. Neyse ki biz haziran ayının sonundayız. Okul için daha rahat 2 ayım var. Dün gece ki kabustan sonra uyumam biraz zor oldu. Bu aralar böyle kabusları çok görmeye başladım. Nerdeyse her gece aynı kabus. Kaçıyorum etraf simsiyah ve birinden kaçıyorum ama kimden?

Yatakta daha fazla oyalanmadan kalkıp banyoya gittim. Dün gece yatağıma gittiğimi hatırlamıyorum ama banyo temiz küvet boş. Günlük rutin işlerimi bitirdikten sonra aşağıya indim. Saat daha 10 ve ben evde tekim. Annem ve gereksiz evde yok. Nerdeler ve ne yapıyorlar umrumda değil. Bana bulaşmadıkları sürece rahatım. Nazlı abladan benim için kahvaltı hazırlamasını istedim. Nazlı abla bizim çalışanımız ama evde en iyi anlaştığım tek kişi. Nazlı abla çok tatlıdır. Aslında kocasıyla birlikte bizim evde çalışıyorlardı ama bundan 3 yıl önce Hikmet abi bahçe alışverişi için gittiği alışveriş merkezinin çıkışında sarhoş birinin ona çarpması yüzünden öldü. İlk yıl Nazlı abla için çok zor geçti. Sanırım artık alıştı. Ama Hikmet abi öldükten sonra Nazlı ablanın güldüğünü hiç görmedim. Bazen sadece ufacık belli belirsiz bir tebessüm oluyor o kadar. Hikmet abi komik biriydi. Beni güldürmesini biliyordu. Bu evde onlar olmasa hiç gülmüyordum. Nazlı ablaysa onun gibiydi komikti. Hikmet abinin ölümünden sonra Nazlı ablada öldü. Eski hali yok artık. Nazlı abla ne kısa ne uzun boylu. Beline kadar gelen çok güzel hafif dalgalı siyah saçları var.

Nazlı abla "kahvaltı hazır" diye seslenince mutfağa gittim. Kahvaltımı yaptıktan sonra bahçeye çıktım. Bizim ev gibi birçok ev vardı burada ama bizim ki en büyüğüydü.Arka bahçede portakal ve mandalina ağaçları vardı. Ön bahçede ağaçların aksine yer yer çiçekler vardı. Bahçenin bir köşesinde salıncak bir köşesindeyse oturmak için masa ve sandalyeler vardı.Salıncağa gidip oturdum. Hafif hafif sallanırken etrafı izliyordum. Bizim evin yanında ki evden biri çıktı. Yüzünü tam göremiyordum ama saçları çok güzeld. Kızıl ama neredeyse kırmızıyla pembe arasında bir saç rengi vardı. Saçları omzunun biraz altındaydı ve kıvırcıktı. Benim yaşlarımda gibi gözüküyordu. Ben onu süzerken o bana doğru gelmeye başladı. Yeni şehir yeni komşular galiba buna alışmam gerekicek.

Gizemli 🌀Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin