2

3.4K 152 72
                                    

Zenuwachtig sta ik voor het huis van mijn oom Harry en mijn twee jaar oudere neef en nicht, Austin en Skylyn, ze zijn een tweeling.

Ik open het oude houten hekje die naar het huis van mijn oom Harry, Austin Skylyn leidt. Voordat ik ook maar een stap op hun terrein heb kunnen doen stormt mijn oudere nicht Skylyn naar buiten om me te verwelkomen.

'Sky!' Gilde ik enthousiast toen ik Skylyn zag. Ik heb er al jaren niet gezien. De laatste keer was toen ik twaalf was. Vijf jaar geleden dus.

'Brook!' Schreeuwde ze even enthousiast terug. Ik neem aan dat zij mij ook heeft gemist. We geven elkaar een knuffel terwijl hieper op en neer springen. We werden bruut verstoort door Austin en oom Harry.

'Brookie' gilde Austin. En wat haat ik die naam. Hij noemde me altijd zo en ik vond het vreselijk.

'Austin' riep ik net zo hard terug. We gaven elkaar een knuffel. Ik had hem ook ontzettend gemist. Als laatste gaf ik oom Harry nog een knuffel.

-

Drie dagen later. Brooklyn heeft haar boeken al opgehaald en is al gewend en kent de buurt al beter, heeft haar spullen uitgepakt enz.

BLIEP

BLIEP

BLIEP

Moeizaam sla ik mijn wekker uit. Het felle zonlicht schijnt mijn nieuwe kamer binnen.
Vrolijk rent Austin mijn kamer binnen alsof hij een driejarige kleuter is.

'Ga weg Austin' zeg ik slaapdronken. Ik heb slecht geslapen, omdat ik nachtmerries had. Over mijn ouders.

'Sta op Brook!' Blèrt hij als een vrolijk schaap. Hij trekt me letterlijk uit bed. met een harde knal kom ik op de koude houten vloer terecht. Als ik de vloer een knuffel geef, loopt hij weg.

'En bedankt Austin!' Schreeuw ik hem nog na. Lachend hoor ik hem van de trap afdonderen.

Ik strompel naar de badkamer ik heb totaal geen zin om naar school te gaan. Vroeger was ik redelijk populair. Misschien wordt ik nu wel de meeste gehaten. Je weet het maar nooit.

De warme stralen van de douche verwelkomen me. Ik vind het fijn om te douchen, al je zorgen weg wassen, maar als je de douchecabine verlaat komen gelijk al je zorgen terug.

Ik doe een simpele jeans aan met een rode trui. En mijn converse eronder.

'Ze is niet een van ons' hoorde ik oom Harry fluisteren. Wat bedoelt hij met: "ze is niet een van ons?" Zodra ik de kamer binnen wandel doen ze heel vaag en vreemd.

'Zal ik je naar school brengen?' Stelde Sky voor. Zij heeft geluk ze zit op de universiteit en heeft de laatste tijd veel uitval, omdat er een docent was ontslagen.

'Ja is goed, even mijn boord weg zetten'

Ik pak mijn jas van de kapstok en loop samen met Sky naar buiten.

'Heb je er een beetje zin in?' Vraagt Sky als we aan het rijden zijn. Ik zie aan haar dat ze zenuwachtig is. Waarom zou ze dat zijn?

'Waarom zo zenuwachtig?' Vernam ik aan Sky, haar hand was inmiddelds aan het trillen.

'Ik weet het, echt waar' beweerde Skylyn met een trillende stem.

'Oké' antwoordde ik kort.

De rest van de rit was het stil, er hing een gespannen stilte rond, vooral omdat de radio ook niet aanstond en we waren allebei stil.

'Veel succes hè' riep Skylyn me nog half lachend na. Alsof school leuk is, nobody likes it.

-

Als ik na mijn lange zoektocht bij het juiste lokaal aan komen zijn er nog maar vier plaatsen vrij. Eentje naast een meisje in het zwart met veel piercings. Nee. Een andere plek naast een jongen met een veel te grote bril en bretels om. Noway. Een plek achterin naast een super knappe jongen. Nee, als je iets geleerd heb van boeken, is dat de hotte jongens, altijd de klootzakken zijn. Je weet wel, die fuckboy, badboys en loverboy. Kortom verschrikkelijke personen. Als laatst is nog plek naast een andere jongen, best wel knap en ziet er vrij "normaal" uit. Ik besluit om naast hem te zitten. Beter dan, emo, nerd of de fuckboy.

'Kan ik hier zitten' vraag ik aan de jongen. Hij had zwart haar en donkerbruine ogen.

'Uh, ja, ik ben Jason' stelde hij zich voor. 'Brooklyn' stelde ik mezelf kort voor.

Na drie saaie lesuren, Brook zat de hele tijd naast Jason en ze zijn nu bevriend.

'Brook kom je bij ons zitten?' Vraagt Jason mij. Ik knik als teken van antwoord. Ik loop als een eend achter hem aan. Uiteindelijk stoppen we voor een tafel met een jongen met donkere jaren en bruine ogen net als Jason. En een meisje met bruin haar en groene ogen. Ik wou dat ik net zo knap als haar was.

'Dit zijn Scott en Lydia' stelt Jason hey tweetal voor. Ik zie hun voor het eerst dus ik verwacht dat ze in een andere klas zitten.

-

Lydia en Brooklyn zijn nu beste vrienden, Brooklyn vindt dat Scott raar doet maar veder kunnen ze het goed met elkaar vinden.
Einde vam de schooldag.

'Brooklyn' hoorde ik Jason aan het einde van de gang mijn naam roepen. Hij komt naar me toe gesnelt terwijl ik mijn laatste boeken in mijn kluisje dump.

'Ik wou nog iets vragen'

'Vraag maar raak'

'Wil je met mij naar het gala dat mijn ouders houden aankomende vrijdag?'

'Ja, lijkt me leuk'

'Oké, maar ik moet nu gaan, zie je later'

'Tot later'

-

Aloha,

Ik wou eerder updaten maar mijn hand heb ik gekneusd, bijna gebroken. Dus het ging niet zo makkelijk. En dit is wel een saai stuk, maar dit moest er wel tussen.

Ik probeer zo snel mogelijk updaten.

Xxkate

Vote/comment/follow

You Are My Soulmate *DUTCH*Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu