Sayfa 60

15.1K 521 4
                                    


Dışarıdan hazır yemekte almıştı. Birlikte yemek yedikten sonra ben erzakları yerleştirmek için mutfağa geçtim. Mehmet ise televizyonu açıp karşısındaki kanepeye uzandı.

Mutfağa öyle bir dalmıştım ki vaktin nasıl geçtiğini anlayamadım bile. Ta ki akşam ezanını duyana kadar...

Vakit ne çabuk geçmişti. Hemen abdest alıp namaza durdum. Mehmet namaz kılmıyordu. Saadet annemin söylediğine göre o, babasının ölümünden sonra böyle olmuştu.

Yani dini zayıf bir insan olduğu için babası öldükten sonra (hâşâ) Allah'ın varlığını kafasında sorgulamaya başlamış. Dinini inkâr etmiyordu ama dine uygun da yaşamıyordu. Apaçık bir boşluktaydı.

O gün bugündür de camiye dahi uğramamış. Namazın sonunda ellerimi Sema'ya kaldırdığım da bu defa sadece o'nun için dua ettim yaratana. O'nu tekrar yoluna döndürmesi ve hak olanı idrak edebilmesini diledim Allahtan.

Seccademi toplayıp içeri girdiğimde o'nu televizyonun karşısında uyumuş halde buldum. Gece boyunca direksiyon başında uykusuz kalmıştı. Üstelik düğün nedeniyle de yoğun bir hafta yaşamıştık. İyi bile dayandı diye geçirdim içimden.

Sessiz hareketlerle televizyonu kapattım. Pencerenin önüne geçtim.

Kollarımı bağlayıp caddedeki kalabalığı izlemeye koyuldum. Uzun bir müddet öylece kaldım. Sonra Mehmet'in üzerini örtüp bende uyumak için yatak odasına geçtim.

Bu gece farklı olmalıydı oysaki. Geleneklerimizden olan ''gerdek gecesi'' usulünü yapmalıydık şu zamanlarda. Kocama bekâretimi ispatlayıp, yanında bir ömür kalmaya hak kazanmalıydım. Duygular yorgunluğa yenik düşmüştü. Kafamda bu düşünceler dönüp dururken bir süre sonra bende uykuya dalmıştım.

* * *

Görücü Usulü AşkHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin