Sayfa 13

18.1K 664 0
                                    


Küçük bir marangoz dükkânı var babamın. Evin tek gelir kaynağı o dükkân. Cemile anam, olan biteni babama anlatınca babam; "Hele bir gelsinler bakalım, hayırlıysa olur" dedi.

Şaka maka vakit ilerledikçe beni bir heyecan basmıştı. Onca görücüme rağmen ilk defa bir erkekle tanıştırılacaktım. Bütün hazırlıklar tamamdı ve oturup beklemeye başladık.

Pencere önünde oturan babam, gelen bir araba sesiyle dışarıya bakıp; "Sanırım geldiler" diyerek ayağa kalktı. Hemen arkasından cemile anam pencereye abanıp sevinçle; "Aa vallahi onlar" dedi.

Hep birlikte hole çıkıp kapıya yöneldik. Babam kapıyı açıp beklemeye başladı. Hemen arkasında bizde bekliyorduk. Heyecandan kalbimin atışlarını hissedebiliyordum

Görüş alanıma önce aşina bir yüz takıldı. Bu Mehmet'in annesi Saadet Hanımdı. Hemen yanında benim yaşlarımda bir bayan vardı. Selam vererek içeri geçtiler.

Gülümseyerek hoş geldiniz derken pardösülerini vestiyere asmaya yardımcı oldum. Saadet hanım açıklama ihtiyacı duyarak;

"Mehmet arabayı park edecek yer arıyor. Birazdan gelir" dedi. Babam bu söz üzerine "O halde siz içeri buyurun" diyerek içeri buyur etti.

Hep birlikte içeri geçtik. Ben hemen saadet hanımın elini öptüm sonra yanındaki genç bayana yöneldiğim sırada Saadet Hanım;

"Kızım Beyza" dedi. 

Görücü Usulü AşkWhere stories live. Discover now