Sayfa 35

15.8K 588 0
                                    


"Tekrar hoş geldiniz" dedi. Beyza da hemen abisinin yanına oturup yine tatlı tatlı gülümsedi.

Cemile anam "Hoş bulduk oğlum" derken, bense sadece hoş buldum anlamında başımı salladım.

Sahi Saadet Anne nerdeydi? Karşılamaya da çıkmamıştı. Merak edip sordum. "Saadet Annem nerde?"

Mehmet bu sorum üzerine bir garip baktı bana. Acaba annesine anne dememi yadırgamışımıydı? O'na hak veriyordum çünkü bende hâlâ alışamamıştım. Beyza eliyle sağındaki duvarı işaret ederek;

"Diğer odada namaz kılıyor şimdi gelir" diye cevap verdi.

Ah sahi biz arabada iken öğle okunmuştu. Hemen ayağa kalkıp müsaade istedim. "O halde müsaadenizle bende kılayım" "tabi" dedi Beyza ayağa kalkarken. "Gel sana yardımcı olayım" dedi ve birlikte odadan çıktık.

Ara holde ilerlerken "Evden çıkmadan önce abdest almıştım" dedim gülerek. Beyza "O halde gel seccade sereyim sana" deyip yanında durduğu odanın kapısını açtı.

Beyza önde ben arkada odaya girdik. Saadet Hanım'da bu odada namaz kılıyordu. Tahiyyata oturmuştu ve selam verdi. Sonra ellerini yüzüne vurdu ve dönüp bize baktı. Beyaz namaz örtüsü ile nurani bir simaya bürünmüştü. Gülümseyerek "Allah kabul etsin" dedim.

"Sağ ol güzel kızım" dedi seccadeyi katlarken. Beyza; "Dur katlama anne Nazlı'da kılacak" dedi. Bunun üzerine Saadet Hanım'ın yüzünde memnun bir ifade belirdi. Ve "Öyle mi?" dedi seccadenin katını açarken.

Görücü Usulü AşkWhere stories live. Discover now