*30*

3.8K 210 10
                                    

Domov sme dorazili pred večerou. Otvorila som vchodové dvere a s Harrym vošla dnu. Počuli sme zvuky, ktoré viedli z kuchyne. Obaja sme sa na seba spýtavo pozreli. Harry sa vyzul a odišiel nakuknúť do kuchyne. Tiež som sa vyzula a vošla do kuchyne, kde na moje prekvapenie sedela moja matka s Louisom a vo veľkom sa rozprávali. Pocítila som voči nemu sklamanie, ktoré mi rozbúchalo srdce. Mala som chuť skočiť na Louisa a vynadať mu, ako mi mohol tak podlo klamať. Ale viete, čo je na tom všetkom smiešne? Že ja sama som Louisa klamala a oveľa horšie, ako on mňa a aj tak pocit zo sklamania veľmi bolel a nechcem si ani predstaviť, ako by s až cítil on keby sa dozvedel, že ja z jeho najlepším kamarátom a zároveň mojím nevlastným bratom teoreticky chodím a spím. Harry si všimol môj zabijácky pohľad a pokrútil hlavou, aby som sa upokojila. Obaja si nás všimli a môj výraz tváre zmäkol.

„Kde ste boli? Už sme po vás chceli vyhlásiť celoštátne pátranie"usmiala sa matka a medzitým si uchlipla z čaju. Louis sa oprel o operadlo stoličky a pozoroval nás.

„Boli sme v centre"odpovedal Harry, lebo vedel, že ja s matkou niesom schopná rozprávať bez koktania. Stále, keď sa na ňu pozriem, tak sa cítim zvláštne.

„Som rada, že ste si napokon začali takto rozumieť."zapozerala sa na nás a milo sa usmiala. Sklonila som hlavu.

„Poďte sa najesť, určite ste vyhladli"povedala a už vstávala zo stoličky. Zdvihla som hlavu a pozrela sa na Louisa.

„M-my s-sme je-jedli."vykoktala som zo seba s uhýbajúcim pohľadom na matku. „Louis poď somnou hore prosím, potrebujem sa s tebou o niečom porozprávať"povedala som s vážnou tvárou Louisovi, ktorý sa najprv nechápavo pozrel na Harryho a potom na mňa. Napokon sa postavil a prikráčal ku mne. Otočila som sa a s ním za chrbtom som kráčala do mojej izby. Zavrela som dvere a pokynula mu, aby si sadol. Sadla som si vedľa neho a pozrela sa do jeho vysmiatej tváre. Priblížil sa ku mne a snažil sa ma pobozkať, ale odvrátila som tvár.

„Čo sa to s tebou deje? Urobil ti niečo Harry?"tvár sformuloval do nevinnej, takú akú vie urobiť iba on. Najradšej by som mu na druhú otázku odpovedala, že ma Harry urobil šťastnou, ale radšej som si kusla do jazyka a zameral sa na náš bezvýznamný vzťah, ktorý sa chystám zakončiť. Vlastne, keď tak rozmýšľam, Louis mi vlastne všetko uľahčil.

„Nechceš mi niečo povedať?"opýtala som sa a pozorne sa mu dívala do očí, či mu zaiskrí iskrička klamstva.

„Nie"hneď povedal a už mu aj malá iskrička klamstva zaiskrila v očičkách. Sklamane som sklopila zrak a vydýchla si. Myslela som si, že je aspoň trošku férový, ale mýlila som sa.

„Louis prečo mi klameš?"opýtala som sa a znovu sa pozrela do jeho očí plných klamstiev. Tiež som ho, alebo ho aj klamem, ale ja by som to v sebe neudržala a povedala mu všetko keby mal nejaké tušenie.

„Ja ti neklamem"snažil sa klamstvo zakryť úsmevom, ktorý ma mal očariť, ale smola. Jediný úsmev, ktorý ma dokáže očariť, je Harryho.

„Vážne? Tak s kým spávaš?"založila som si ruky na hrudi a čakala, čo z neho tentoraz vyletí.

„S nikým"povedal stále s úsmevom, ktorý ma začal pomaly, ale isto iritovať.

„Neklam mi do očí!!"dochádzala mi trpezlivosť, a preto som začala nekontrolovane kričať. Zamračil sa a sklopil zrak.

„Čo si teraz ticho? Aspoň mi povedz za koho si ma vymenil?"skrčila som na ňho obočie.

„Ja-ja som ťa nevymenil. Ja za to nemôžem, keď somnou nechceš spať, lebo niesi pripravená a ja som tiež chlap, ktorý si potrebuje.."nenechala som ho dohovoriť a skočila som mu do rečí.

„To ťa neospravedlňuje! Ty si ma podviedol a klamal si mi!"ja viem, bolo odomň hnusné vyčítať mu niečo, čo by mal aj on mne. Cítila som sa mizerne. Jednak z toho, že ma klamal a podviedol a jednak z toho, že som to urobila aj ja.

„Prepáč"povedal chrapľavým hlasom a nevinne sa mi pozrel do očí. Sklopila som zrak. Nastalo krátke ticho.

„Bude lepšie, ak to ukončíme. Nemá to zmysel" napokon som prehovorila jasne rozhodnutá so svojím činom. Rozísť som sa s ním mala už, keď som si začala s Harrym.

„Shirley, ja ťa milujem a nechcem ťa stratiť. Sľubujem ti, ž. už to viac neurobím"oči sa mu leskli slzami.

„Nie Louis. Na to si mal myslieť skôr"povedala som.

„Shirley,"oslovil ma, ale nedovolila som mu pokračovať.

„Mal by si ísť"potichu som povedala a sklopila zrak. Postavil sa a pomalu odkráčal k dverám. Otvoril ich a pozrel sa na mňa.

„Pred tým než odídem, povedz mi pravdu. Si panna?"opýtal sa a mne skoro zabehlo. Pozrela som sa mu rovno do očí a rozhodla som sa aspoň mu povedať pravdu.

„Nie"povedala som po chvíľke a znovu sklopila zrak. Počula som len ako si prekvapene vydýchol.

„Tušil som to"povedal si viac menej pre seba a odišiel. Vyčerpane som si vydýchla a rozvalila sa na posteľ. Unavila som sa a chcelo sa mi spať. Vyzliekla som sa do spodného prádla a šupla sa pod perinou. Zapípala mi správa na mobile. Odblokovala som ho.

Harry: Elizabeth sa zdáš čudná. Chcela sa s tebou porozprávať, ale zadržal som ju a povedal som jej, že spíš, tak sa pokús nevychádzať z izby. Prídem ťa o hodinu navštíviť :*

Usmiala som sa a pokrútila hlavou. Do mobilu som si zapojila slúchadlá a pustila si hudbu. Počúvala som piesne a vzorne čakala na Harryho prítomnosť. Zrazu som pocítila, ako sa somnou prehla posteľ a ako sa ku mne niekto pritúlil. Zložil som si slúchadlá a pritúlila sa k Harrymu viac, aby som cítila jeho teplo.

„Také mám rád, ale zráždiš ma"zapriadol mi do vlasov. Na tvári sa mi po jeho dotykoch, slovách a hlasu, rozlial velikánsky úsmev.

„S Louisom sme sa rozišli"oznámila som mu a pohladila ho po ruke bezpečne držiacu ma za pás.

„Vážne?"neisto sa opýtal.

„Áno"povedala som.

„A už si celá moja"hrdo presadil a pritiahol si ma viac na seba, aby sme cítili svoje telá a teplo z nich vyžarujúce. Slastne a hlavne šťastne som zatvorila oči. Zaspali sme v hrejivom objatí, kde sme nepotrebovali byť ani pod perinou. Pocit, keď som s ním, dotýkam sa ho, bozkávam ho, je na nezaplatenie, ale vždy, keď si spomeniem, že my dvaja vlastne nemôžeme byť spolu, tak mi to je veľmi ľúto. Úprimne si už neviem predstaviť život bez jeho vône, dotykov, bozkov, tela, vlasov, očí hlasu, opory a..lásky.

Ahoooj.. No ja viem, trvalo mi to, ale celý víkend som bola vonku a len dnes sa mi natrafil čas na písanie.. Nieje dlhá, ale tak dúfam, že sa páčila a všetko je vám jasné, ak nie tak sa pýtajte a ja to vysvetlím v príbehu 😊😊

💞

Holiday With Stepbrother [H.S]Where stories live. Discover now