*9*

5.5K 245 15
                                    

„To snáď nemyslíš vážne"kriticky pokrútila hlavou a nechala ju spadnúť na posteľ. Prekrútila som očami a obzrela si svoj dnešný nočný outfit. Nevyzeralo to zle. Čo sa dá pokaziť čiernými koženými kraťaskami s vysokým pásom a bielym tričkom? Len Daisy musí mať vždy namietky.

„Však to nieje zle"obhájila som svoje oblečenie a asi po stý krát som sa ponorila do šatníka, aby som našla niečo, čo by jej vyhovovalo. Nemám skúsenosti s tým, čo si obliekajú ľudia do baru. Nechodím často von a už vôbec nie večer.

„Nechaj to radšej na mňa"zošuchtala sa z mojej postele a prišla ku mne. Mykla som plecom a sledovala, čo vyberie. Prehrabávala sa v ňom a všetky vec mi rozbombardovala. Takže zajtra ma čaká upratovanie.

„Dievča, ja by som ti všetky veci vyhodila"okomentovala pri pohľade na tričko s potlačou supermana.

„Čo sa ti nepáči? Je to môj štýl"urazene som jej vytrhla tričko a pekne ho poskladala na svoje miesto.

„Pri niektorých veciach mám pocit, že je to šatník pätnásťročného chalana a nie osemnásťročného dievčaťa"tentoraz v ruke držala károvanú košelu. Aj tu som jej zobrala z rúk a zavesila na vešiak.

„Buď mi niečo vyberieš a nebudeš to komentovať, alebo nejdeme nikam"myslela som to vážne, lebo som veľmi nemala chuť v bare sedieť s podnapitými úchylákmi. Vyzliekla som sa do spodného prádla a čakala.

„Alebo poď tak"bez náznaku vtipu si ma obzerala. Urobila som pózu s vystrčeným zatkom a našpúlila pery.

„To by si zaslúžilo fotku"šibalsky sa usmiala a vyberala mobil z vrecka. V tom niekto zaklopal na dvere. S Daisy sme sa na seba pozreli a z jej pohľadu sa dalo vyčítať, čo chce urobiť. Rozbehla sa ku dverám a než som sa stihla obliecť, otvorila dvere.

„Ouu Shirley, čo to vystrájaš?"na šťastie sa medzi dverami nachádzala matka.

„Obliekam sa"odpovedala som a rýchlo som si našla nejaké tričko, ktoré som si obliekla.

„Len som ti prišla povedať, že Harry pôjde s vami"usmiala sa na nás, ale nám úsmevy opadli.

„Matka to mi nemôžeš urobiť! Ved ja ho zabijem! Prisahám, že ho zabijem!"nahnevane som sa doslova hodila o zem.

„Musí na vás niekto dávať pozor."z jej hlasu som rozoznala pobavenie. No prosím.

„Ďakujem! Nikam nejdem!"nohy som vystrela a kývala s nimi zo strany na stranu.

„Bavte sa"žmurkla a zavrela za sebou dvere. Daisy chvíľku čumela na dvere, ale keď sa spamätala prisadla si ku mne.

„Daisy nemôžeš odomňa chcieť aby sme išli spolu. Prepáč, je mi to ľúto, nehnevaj sa"previnilo som sa na ňu pozrela. Daisy sa usmiala. No zbohom.

„Ty sa mi tu teraz neospravedlňuj lebo mi si dneska užijeme, či už s Harrym alebo bez. Chceš mu urobiť radosť?"prikývla som „nie! To teda nechceš! Pôjdeme a ukážeme mu, čo je jeho sestrička zač"nabitá energiou sa postavila a podala mi ruku. Váhala som, ale napokon som ju prijala. Má pravda neurobím mu tú radosť a ukážem mu svoje ďalšie schované ja.

„A teraz už len nájsť správny outfit"natešene zatlieskala a vošla do môjho kraľovstva. Onedlho sa vrátila s hŕbou vecí. Prehrabávala sa v nich a výsledný outfit poukladala na posteľ. Ohúrená jej rýchlym tempom som stála ako prikovaná.

„Nestoj tam a poď si to obliecť"privolala ma svojím prstom nalakovaným na čierno. Prebrala som sa a išla sa pozrieť na jej kúzlo.

„Nieje to bohviečo, ale oblečiem si to"zhodnotila som a hneď som si to obliekla

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


„Nieje to bohviečo, ale oblečiem si to"zhodnotila som a hneď som si to obliekla.

„S čím si ty niekedy bola spokojná? Nikdy"zamrmlala si a ľahla si na posteľ. Oblečená som išla hodiť reč so zrkadlom.

„Si krásna"s úžasom mi Daisy naznačila v odraze zrkadla. Usmiala som sa a vlasy som si zopla do ulízaného, vysokého copu. Pery som si raz prešla ohnivo, červeným rúžom a na oči som si naniesla špirálu, viac mi netrebalo. Určite sa nebudem parádiť pre Harolda.

„Môžme ísť"oznámila som jej po obutí topánok, v ktorých si asi zlomím nohy, rovno väzy. Spolu sme vyšli z izby, pravda že ja pomaly ako slimák. Možno aj ten by ma dobehol. Nachádzali sme sa pri dverách, keď z vedlajšej už by vyšiel Harry s Liamom a Louisom. Hnev vo mne už postupne narastal, ale ani za cenu by som ho nedala najavo. Na niečom sa smiali. Pozrela som sa na Daisy a všimla som si ako sa usmieva na Liama. Tak toto nieje dobre. Drgla som do nej.

„Zdravím"usmial sa na nás Louis a nadvihol ruku na znak pozdravu. Falošne som sa mu odzdravila úsmevom.

„Tuším, že dnes niekto zažije rušnú noc"Liam si ma obzeral zhora dole. Jeho pohľad na mne neznášam.

„Určite to budem ja chlapi"vydýchol si Louis. Jeho slová naberali istotu, ale istota klesla Haroldovým pohľadom. On ma naozaj berie za sestru? A myslí si, že teraz bude môj ochranca? Haha je vtipný. Provokovať či urobiť radosť? Provokovať.

„Dnešný večer patrí nám Louisino"žmurkla som na ňho a posnažila som sa o velikánsky úsmev. Všetci na mňa prekvapene zazreli, až na Harryho. Jeho pohľad sa podobal ľadu, ktorý čoraz viac chladne a ochvíľu určite praskne.

„Nebudeme tu predsa stáť. Ideme, nie?"prerušila to ticho Daisy. Prikývli sme a zišli po schodoch. Na chodbe som zobrala kľúče a ešte som išla za matkou do kuchyne. Oni zostali na chodbe.

„Shirley kde je Harry?"opýtala sa matka sediaca za stolom.

„Na chodbe"otrávene som povedala „prišla som ti oznámiť, že už ideme a neboj sa idú aj šimpanzy, tak sa maj"zakývala som jej a zvrtla sa na päte.

„Aj neopi sa veľmi"dodala. Vrátila som sa na chodbu, kde všetci poslušne stáli. Prekrútila som očami a otvorila vchodové dvere. Vonku už bola tma. Vzduch bol ostrý. Vietor jemný. Keď som naposledy bola večer von nedopadlo to dobre. Dúfam, že dnešná noc prebehne bez komplikácií a budem sa len zabávať a nebudem sa už s nikým hádať, o čom pochybujem. Dnešna noc bude rušná, tomu verím.

Cafkoo!! No ja k týmto častiam v poslednej dobe nemám, čo povedať. Absolútne s nimi nie som spokojná 😭😭

💜

Holiday With Stepbrother [H.S]Where stories live. Discover now