KAOM~33~

9.9K 543 98
                                    

Can , siyah kutunun içinde bulunanları deli gibi merak etse de açmaya cesareti yoktu kutuyu.

Cenaze öncesi Cansın'ın evine giderken Poyraz ve Kayra'da peşine takılmıştı. Hatta Alara ve Berk ,Dolunay'ın ağlamasına dayanamayıp onuda getirmişlerdi.

Dolunay ,Can'ın ağlamaktan kızarmış gözlerini görünce tüm masumiyetiyle Can'ın yanına gidip ellerini tutmuş ve "Cancanım senin gözlerin mi işedi? Neden işedi ki? Canımın içi ,gönlümün sarışını kim üzdü seni ? Söyle anneciğimle ben döveriz onu." demişti.

Can ,Dolunay'ın sözleri karşısında boğazında oluşan yumruya karşın yutkunmaya çalışmış fakat becerememişti. Gözünden süzülen yaşla gülümsemişti. Belki de en zoru buydu.İçinde yaşadığın acı doruklarda dahi olsa gülümsemek...

"Değer verdiğim birisi uzaklara gitti çok uzaklara... Ve ben ona verdiğim değerin büyüklüğünü yeni anladım prenses."

Can içinden geçenleri söylemişti Dolunay'a. Dolunay'ın dolan gözlerine kimse anlam verememişti .

"Annem gibi mi  Cancanım?Değer verdiğin kişi de mi melek oldu? "

Dolunay'ın sözleri Poyraz'ın acıyla gözlerini yummasına sebep olmuştu.Yıllardır kızını masum yalanlarla avuttuğunu sanıyordu .İlk kez ama ilk kez kızının büyüdüğünü fark etti.

Can derin bir nefes alıp verdikten sonra "Evet prenses ,melek oldu annen gibi. Ama biliyor musun o orada daha mutlu olacak.Ben sadece onu göremeyeceğim için üzüldüm biraz o kadar. " demişti.

"Üzülme cancanım. Nurişim Allah bir kapıyı kapatırken diğerini açar der ,çokta doğru der .Bak annem gitti baska annem geldi. Çokta güzel geldi. Sanada buluruz bir tane anneli çocuk ."  deyip neşeyle gülümsemisti Dolunay.Bu söylediği herkesi azda olsa gülümsetmişti.



Cenaze başlamaya yakın  Berk ve Alara Dolunay'ı almış ve eve götürmüşlerdi. Poyraz ve Kayra ise Can'ın yanında kalmışlardı.

Cenaze töreni bittikten sonra Cansın'ın ailesi ,Can ,Poyraz ve Kayra dışında herkes dağılmıştı.

Anne ve babası göz yasları icinde kızlarına veda ettikten sonra huzur içinde uyuması için mezarlıktan ayrılmışlardı.

Poyraz  ve Kayra ,Can'ın Cansın ile vedalaşması için onları yalnız bırakmak amacıyla mezarlıktan çıkmıslardı. Birbirleriyle bu süre zarfında hiç konuşmadan beklemişlerdi.

👼👼👼👼👼👼👼👼👼👼👼👼

"Merhaba ufaklık, bak bu sefer ben sana geldim. Benden bu kadar çabuk gittiğin için sana öfkeliyim. Bugün tuhaf bir sey hissettim ufaklık...Hemde çok tuhaf. Kendimden yasça küçük bir kızdan hoşlandığımı fark ettim. Evet ufaklık senden hoşlanıyorum...Bunu seni kaybedince anlamam ne tuhaf değil mi? Kayra'yı seviyorsun inanmıyorum diye benimle zıtlaşırdın bunu yüzüne söylesem. Kayra'nın yeri çok farklıydı benim için. Ama bitti ufaklık.Sana yemin ederim ki bitti...Kayra'ya dair tüm hislerim bitti. O sadece dostumun sevdiği kadın artık. İnan bana öyle ufaklık... Birini sev demiştin mektubunda. Sevemem ufaklık. Aklımdan cıksan kalbimden cıkmazsın bu saatten sonra... Yıllardır duymak istediğin cümleyi birazdan ilk defa kuracağım. Şimdi karşımda olsan o masum gözlerinle bana baksan ah ulan ah. Seni seviyorum ufaklık...Bana aşık olacaksın demistin. Bak oldum ,hadi geri dön.Yine beni sev."

👼👼👼👼👼👼👼👼👼👼

Can mezarın başından kalkıp mezarlık çıkışına gittiğinde Kayra'ya başıyla işaret vermisti.Bu git ve içini dök demekti.

Kayra mezarın başına gittiğinde içi ürpermişti... Tek başına mezarlıkla olmak.Imm biraz ürkütücüydü.

"Merhaba Cansın,
Bu cok tuhaf...İlk defa bir ölüyle konuşuyorum. Ve bu gercekten zor çok zor. Benim yüzümden oldu her şey. Belki ben olmasaydım Can ile çok mutlu olurdunuz. Sanırım seni tanımak isterdim. Hatta yardım bile ederim Can ile mutlu  olman için. Vicdan azabı cekiyorum minik . hemde çok. Çıksan gelsen...Yemin ederim ki birlikte olmanız için her seyi yaparım.Hatta Can beni unutsun diye uzaklara bile giderim. Ah ne diyorum ben mezar tasıyla konusuyorum. Her şey için özür dilerim Cansın..."

"Affettim..."

Kayra yerinde sıçramıstı korkudan bayılacak dereceye gelmişti. Karşısında gördüğü şey... Cansın'dı. Bir an delirdiğini hayal gördüğünü düşündü.Koskoca mezarlıkta tek başınaydı ve ölü bilinen bir kız tam karşısındaydı...

"Sen...Ölü-...."  Kayra konusamamıştı daha fazla.

"Ölmedim...Siz ,evlenecektiniz ve ben buna dayanamazdım. Ölmek istedim intihar ettim ama beceremedim. Kalp hastası olmam gerçek ama uygun kalp bulunasıya kadar hala yaşıyorum bir sekilde. Ailemin yardımıyla bu cenazeyi düzenledim. Ve şimdi sen verdiğin sözü tutup bana yardım edecek misin? "

Cansın'ın sözleri Kayra'nın beynini alak bulak etsede ölmemiş olmasının verdiği coşkuyla biranda sarılmıştı .

"Şükürler olsun yaşıyorsun . "

"Kimse bilmeyecek ...Özellikle de Can. Ona ,bana aşık olduğunda tüm yaşattıklarının intikamini alacağımı söylemiştim. Merak etme çok yakında kendisi beni bulmaya calısacak.2 senedir ben koştum birazda o koşsun. "

"İnanmıyorum ,sana aşık mı? Bu harika."

"Hey hey sakin ol şuan cok saçma bir durumdayız . Eski aşk ve yeni aşk olarak tuhafız. Ve biraz daha onları bekletirsen buraya gelecekler.Kendi mezarımın basinda durmak ürkütücü. Bu adresim müsait olduğunda gelirsen Can'ı süründürme planlarıma yardım icin bekliyorum."

Cansın gülümseyerek icten davranısları Kayra'nında hoşuna gitmişti.İki genç kadının amacı aynıydı Cansın ve Can'ın mutlu olması....Belkide cok iyi bir dostluk olusacakti bu iki kadın arasında...





Can ,siyah kutuyu eline almış içini açma cesaretini sonunda bulmuştu. İçinde ses kaydı cihazı ve bir not vardı. Ônce notu okudu can .

"BENİ BUL ." yazıyorsu notta. Afallasada ses kaydını dinlemeye baslamıstı.

"Evet sevgilim biliyorum cok şaşırdın. Ben ölmedim. Sadece ufak bir intikamdı. Benim yillardır cektigim acıyı cek istedim. Ve basarılı da oldum sanırım.  Kalp hastasıyım ve kalp bulunmazsa öleceğim bunun dışında cenaze vs.Hepsi oyundu .  Bana aşık olacaksın ve ozaman bana yasattıklarının bedelini ödeyeceksin demiştim hatirliyor musun? Bedel ödeme vakti geldi Cancan. Beni ara ve bul. Belki günler belki aylar belki yıllar gececek beni bulasıya kadar. Ama sen bulasıya kadar asla karşına cıkmayacağım. Her şeyin bir bedeli vardır sevgilim. "

Ses kaydını dinleyen Can kendinden gecmişti adeta. Şaşkınlık ve mutluluk vardı duygu olarak hissettiği. Mezara koyulurken göstermemeleri morgun icine sokmamalari bu yüzdendi demekki diye düşündü.

"Seni bulduğumda bunları fena ödeyeceksin ufaklık. Ama şuan ilk kez karşılıklı bir aşka tutulmanın mutluluğundayım sana kızmayı sonraya bırakıyorum.  " demişti kendi kendine  Can.




AHA ! BAKIN DİRİLT DİRİLT DEDİNİZ HORTLADI KIZ. AYOL YAZARKEN TIRSTIM. BELKİ SAÇMA OLDU BELKİ MANTIKLI. BUNA EMİN DEĞİLİM SADECE GEÇEN BÖLÜMDE AĞLAYANLAR FİLAN AY İÇİM CIZ ETTİ. İSMİMİ TAŞIYAN BİRİNİN ÖLMESİ NE BİLEYİM TUHAF BİR SEY   OLDUM.  CAN VE CANSIN'IN İLİŞKİSİNİN BİR KISMI GERÇEKTEN ALINTI... UFAK TEFEK ŞEYLER. 2 YIL BOYUNCA İZLEMESİ VS... AY NEYSE ŞEKERİM BEGENMİŞSİNİZDİR İNSALLAH 👼💕😘

Kızımın Annesi Olur Musun ?Where stories live. Discover now