KAOM~3~

30.3K 1.4K 56
                                    

Poyraz ve Nuriş teyze yüksek dozda mutluydular. Kayra'nın "Bir şartım var."demesi ikisininde beynini kurcalamıştı. Bir an , sadece küçük bir an Kayra'nın para avcısı olduğunu düşündüler.

Poyraz'ın "Şartın nedir?" Diye sorması üzerine Kayra'da ciddileşerek koltuğa oturdu ve "Evlensek bile aynı oda da kalmam , evlilik sözleşmesi yapacağız. İleride boşanma filan olursa senden hiçbir şey istemiyorum prosedür icabı şunladı madde haline getirelim.Yoksa içim rahat etmez." isteklerini tek tek dile getirdi. O an Nuriş teyze de Poyraz'da bir anlıkta olsa Kayra hakkında para avcısı siye düşündükleri için son derece pişman olmuşlardı.Poyraz vicdanıyla savaşını bitirip söze girdi "Sen ne istersen , kabul. O zaman yarın nikah tarihi alırız bir de düğün yaparız , eminim Dolunay bunu duyunca binbir çeşit plan kuracaktır." Kayra Poyraz'ın sözleri karşısında içtenlikle gülümseyip "Çok şanslısın harika bir kızın var .Ve evet eminim bir sürü plan yapacaktır , düğünü onun organize etmesi mükemmel olur." Dedi , Poyraz'sa kafasını sağa sola sallayıp "Artık alışsan iyi olur kızım değil kızımız." Diyerek göz kırpmıştı.

"İlk defa evleneceğim ve ilk defa birisi bana anne diyor, izininle alışmam biraz zaman alacak." Derken yine gülüşünü eksik etmemişti Kayra.
Poyraz , Kayra'nın gülüşlerini izlerken içinden -Bir şey var sende içimi huzur dolduran- diye geçirdi fakat sonra bu anlam veremediği histen silkelenerek kurtuldu. Ölen karısı Zeynep'ten başka bir kadına yakınlık hissetmesi , tuhaftı.Çünkü 6 yıldır bir kadına dahi göz ucuyla bile bakmamış bir adamdı Poyraz.

"Okey , İstersen odanı göstereyim sana bugün yorucu bir gündü." Deyip koltuktan kalktığında Kayra sessiz kalmayı tercib edip Poyraz'ın peşinden kedi yavrusu gibi ilerledi. Dolunay'ın odasının karşısındaki odanın önünde durduklarında Poyraz kapıyı açtı ve içeri geçmesi için Kayra'ya müsade verdi. " İstediğin şekilde düzenleyebilirsin burası sana ait." Dedi Poyraz , Kayra odayı kısaca süzüp "Teşekkür ederim , her şey çok güzel ." Deyip gülümsemişti. Poyraz kalbinin ritminin değişmesine mani olamıyordu, Kayra' nın yanında daha fazla durmak istemediğinden "İyi geceler ." Deyip Kayra'nın bir şey demesine müsade etmeden odadan ayrıldı ve kendi odasına geçti.
Kayra 'da , Poyraz'da kendi odalarında üstlerini değiştirdikten sonra yataklarına uzanmıştı .
Poyraz kalbinin ritmini düzeltmek istercesine kendiyle konuşuyordu -sakin ol poyraz , sıradan bir kız ayrıca sen Zeynep'e aşıksın , başka bir kadın olmadı olmayacak , o sadece kızının annesi olacak o kadar - gibi teselli cümleleri kuruyordu.Ne fayda bir işe yaramıyordu , olanları düşünmemek adına gözlerini kapattı Poyraz.Oysa göz kapaklarında dahi o vardı...

Kayra ise Poyraz'ın iyi geceler deyip aniden odayi terk etmesine anlam verememişti. Bir gün içerisinde hayatının bu derece değişmesine de anlam veremiyordu .Zaten artık hayatında ki hiçbir şeye anlam veremiyordu. Bir gün içinde hem bir Şehir Magandası tarafından az kalsın ölüme gidiyordu ardından o Şehir Magandası "kızımın annesi olur musun ?" Demişti cevap dahi vermeden o magandanın kızının okulunda bir veliyle kavga etmişti ve gün sonunda nur topu gibi 6 yaşında bir kız çocuğuna sahip olmuştu en olağanüstü olaysa bir kaç gün sonra evlenecekti. Hadi ama kim bir günde bunca şey yaşayabilirdi ki ? Sorusuna tek cevap Kayra Solmaz. Kayra gözlerini kapatıp uyumaya çalışmıştı ama olmuyordu , uyku tutmuyordu. Gözlerini her kapatışında Şehir Magandası geliyordu gözlerinin önüne ve bu çok sinir bozucu bir durumdu Kayra için.Daha önce bir tane erkekle bile muhattap olmamış bir kız sıradan arkadaşta dahil, şuanda bir adamın evindeydi. Uyuyamayacağını anlamasıyla yataktan kalktı ve odasından çıktı.
Mutfağa gitmek üzere merdivenlerden indiğinde ev o kadar sessizdi ki alışık değildi Kayra bu duruma , yetimhanede hep gürültü olurdu , yetimhaneden sonra da Üniversitenin yurdunda kalmıştı .Tek tanıdığı kişi yurtta oda arkadaşı olan Alara'ydı. Alara'nın aklına gelmesiyle yarın onu arayıp dertleşmesinin iyi olabileceği düşüncesini aklına not etmişti.

Poyraz , huzursuzca kıpırdanmasını sonlandırmak adına yatağından kalkıp odasından çıkmıştı, mutfağa gidip bir şeyler atıştırsa iyi olabilirdi.

Mutfağa girdiğinde elinde kahvesi mutfak masasında oturarak kendi kendine konuşan bir adet Kayra görünce istemsizce gülümsemişti .

"Ah , ah sen hayatına hiç erkek sokma sonra git bir Şehir Magandasının evine gel ha o eksikmiş gibi evleneceğim .Ayy of!"

Kayra'nın söylenmelerini dinlerken fazlasıyla eğleniyordu Poyraz.
Kayra ise Poyraz'ı bir anda görünce "hihh!" Diye bir ses çıkararak korku belirtisi vermişti.

Poyraz gülümseyerek "Kendi kendine konuşanlara ne deler biliyorsun değil mi Baş Belası? Kızıma deli bir anne istemem açıkcası ." Demiş ve dalga geçmişti . "Ah yazık . Dolunay'ın zaten deli bir babası var ,bir de annesi deli olsun bence sorun etmez." Diye karşılık vermişti Kayra'da. Mutfak girişinden bir ses "Ay Allahım anneciğimde babacığımda deli .Neyse Allahım artık kardeşim ve ben akıllı olur bakarız onlara." Demişti. Kayra içtiği kahveyi püskürtmüş, Poyraz'sa sesli bir kahkaha atmıştı.
Kayra kendini kaptırmış bir şekilde konuşmaya başlamıştı" Dolunaycığım anneciğim kuzucuğum ay yavrum sen beni delirtcek misin? Ne kardeşi bebeğim? " Poyraz daha fazla kahkaha atarken Dolunay sakince " Anneciğim , sen demedin mi deli bir annesi olsa sorun etmez diye.Ah unutkanlıkta başladı .Nuriş teyze konuşurken duydum Yaşlıların çocukları olmuyormuş , sende unutkan olduğuna göre yaşlanıyorsun.Hii ! Kardeşim olmayacak ." Demişti.Poyraz ve Kayra Dolunay'ı şaşkınlıkla dinlerken bu sefer Poyraz kendini kaptırmışcasına "Hay ben senin tespitine..." diyerek ağzını bozacak şeyler diyecekti ki Kayra'nın terlikleri Poyraz'ın susturucusu olmuştu.

Kızımın Annesi Olur Musun ?Where stories live. Discover now