Bölüm 10

3.1K 167 3
                                    

Ömer'in Ağzından:

Akşam ki buluşmada Talha da olacaktı o yüzden eve doğru ilerlemeye başladım, biraz sonra eve vardığımda Talha da kapının önünde beni bekliyordu beni görünce evden bir kask daha alıp yanıma geldi ve beraber depoya doğru ilerledik. Buluşma yerinde vardığımızda Kenan abi her zaman ki koltuğunda oturmuş elinde özel yapım tesbihini çekiyordu içimden bir gün o tesbih benim olacak diye geçirdim. Kapıda durmuş onu incelerken aklıma bundan beş sene önceki halim geldi okulda her gün bir olay çıkaran kimseden korkusu olmayan (Allah hariç) çocuklardık taki boş bir anımıza denk gelip bir gece yarısı öldüresiye yediğimiz dayaktan sonra, o günden sonra çocuk değildik biz başka bir şey olmuştuk o dayaktan bizi kurtaran Kenan abi bize hayatımızı geri kazanma şansı verdi ama son masumiyet kırıntısını da elimizden alarak. Ondan nefret etmiyordum ama sevdiğimde söylenemez. Ayda bir ya da iki defa bizi yanına çağırır bu alemde kim onun işine taş koyduysa veya haksız kazanç elde ettiyse söyler ve hesabını kesmemizi söylerdi. Yine o günlerden birini yaşayacaktık sanırım emir verilecek ve biz de yapacaktık.

Ben derin düşüncelere dalmış bir şekilde Kenan abiye bakarken Talha koluma dokunup ''abi iyi misin? daldın gittin öle neden durdun?''

''iyim iyim aklıma bir şey geldi de onu düşünüyordum '' dedim bir iki adım atmış büyük kapıdan içeri girecekken ''vayy vayyy dejavu yaşadım resmen yaa '' dedi ben ne dediğini anlamaz şekilde yüzüne bakarken '' Mustafa abi de Selvi yenge hayatına girmeye başladığı zamanlarda böyle olurdu bir an karşımda onu gördüm sandım '' dedi o ana kadar aklıma gelmeyen Züleyha tüm varlığı ile bir anda beynimin her bir karesini kaplamıştı tek bir kelime bile çıkmıyordu ağzımdan Talha benim bu halime karşılık omzuma dokunup yanımdan geçip gitti ben olduğum yerde Züleyha düşünceleri ile boğuşurken düşüncelerimi araba motoru sesi dağıttı bu gelen Musatafaydı onu kapının önünde beklemeye başladım biraz daha hava almaya ihtiyacım vardı zaten arabadan artis artis inip kapıları kilitledi yüzü gülüyordu merdivenleri çıktıktan sonra beni görünce ''kapılarda karşılanıyorum '' dedi sırıtarak '' bende yeni geldim seni görünce öylesine durdum yaa ''dedim umursamaz bir şekilde ve ardından '' sen ne yatın?'' dedim o neyi kastettiğimi anlamış olacak ki ''sorma ömer sorma boş bulundum bir söz verdim Allah sonumuzu hayretsin '' deyip beraber yürümeye başladık '' ne sözü '' dedim merakla '' bir daha onu kıskanmama sözü '' dedi istem dışı gülmeye başladım aslında şu anda Mustafa nın anlattıklarına değilde kendi halimize gülüyordum bir nevi sinir boşalması yaşıyordum.

Kenan abinin masasının önününe geldiğimiz halde kendime hakim olamıyordum çeveremizde dört bir yana dağılmış adamların eşliğinde kahkahalarımı bastırmaya çalışıyordum ''Allah muhabbetinizi arttırsın gençler '' dedi gür sesi ile Kenan abi istem dışı bedenimde oluşan ürperti ile '' kusura bakma abi '' dedim

''neye güldün Ömer bu kadar ?'' dedi şimdi ne desem diye düşünürken Mustafa ''kapıda yeni gelin gibi beni beklemişte onu dedim komik geldi sanırım '' dedi fırsattan istifade gülmemin karşılığını bu şekilde laf sokarak vermişti. Kenan abinin ''iyi öyle olsun bakalım yeni gelinler oturun da bir konuşalım '' demesi ile ayakta durduğumuzu yeni fark etmiştim ne olmuştu bu gün bana böyle. Güçlükle onun masasının önündeki deri koltuklardan birine kendimi attım Musatafa ve Talha ds tam karşımda oturuyorlardı ''hayırdır abi bu sefer ki iş ne '' dedi Mustafa donuk sesi ile vay koçum bana özenmeye çalışıyordu genelde bu soruları ben sorardım ama şu anda pek sağlıklı konuşma yapabileceğimi sanmıyordum. Musatafa bunu anlamış olacak ki o konuşma gereği duydu .

''bizim işte hayır olur mu oğlum '' dedi tek tek sabır tesbihini çekerken ''o da doğru valla '' dedi talha ve devam etti ''tozcusu hapcısı kadın pazarlama daha sayyımı hayır bunun neresinde '' dedi yine boş boğaz konuşmuştu tip tip bakarken Talha ya koltuğuna daha da sindi ve ağzını kapattı. Bu esnada Kenan abi yanında ve çevrede duran korumalara başı ile dışarı çıkmalarını işaret etti. Kapıda ki korumalar da dışarı çıkıp kapılar kapanınca ölüm sessizliği düşmüştü içeri.

Sevmek Cesaret İsterHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin