♡ Πλοκή ♡

4.6K 266 69
                                    

Η Αμαρυλλίς Αλεξίου ήταν πάντα χαρούμενη, δραστήρια και γεμάτη ζωή. Ζούσε στην στιγμή, προσπαθούσε να εξερευνήσει ολόκληρο τον κόσμο και να ανακαλύψει κάθε μυστικό πίσω από τα αμέτρητα νησιά της πανέμορφης Ελλάδας. Οι δικοί της άνθρωποι είχαν πάντα κάτι να πουν για το δυνατό της γέλιο που ακουγόταν έως την πιο σκοτεινή και απόμακρη γωνία του Σύμπαντος γεμίζοντας την με φως. Το βλέμμα της είχε πάντα μια λάμψη, λες και ήταν κόρη του ήλιου και ζέσταινε την καρδιά των ανθρώπων με μία ματιά.

Έτσι, όταν της δόθηκε η ευκαιρία να πάει για έξι μήνες στο εξωτερικό με ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών πως μπορούσε να αρνηθεί; Με σκοπό να βρει τι κρύβεται στον κόσμο πέρα από τον δικό της και να ανοίξει πόρτες για ένα καλύτερο μέλλον έβαλε τα ρούχα της μέσα σε μια βαλίτσα και πήρε την πρώτη πτήση για το Οχάιο.

Μέχρι τότε νόμιζε ότι το μόνο πραγματικό στολίδι που ομόρφαινε αυτόν τον κόσμο ήταν η Σαντορίνη, ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά που είχε πάει. Αλλά αυτό θα άλλαζε την στιγμή που γνώριζε την Άστερ Ντέιβις.

❀❀❀

Τα μάτια της Άστερ ήταν μερικές φορές γκρι σαν τον μουντό ουρανό της Αθήνας λίγο πριν βρέξει και αφήσει ο Θεός τα δάκρυα του να λούσουν την ανθρωπότητα και άλλες ήταν γαλάζια, σαν τα γαλήνια νερά του Αιγαίου πελάγους. Τα κοντά της μαλλιά ήταν τόσο ξανθά που θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς ως άσπρα και θύμιζαν το λευκό χιόνι που πέφτει τις κρύες νύχτες του χειμώνα και σκεπάζει αμέτρητες πόλεις.

Μπορεί η εμφάνιση της Άστερ να θύμιζε μορφή αγγέλου αλλά θα ήταν γελασμένος ο άνθρωπος που θα το νόμιζε αυτό. Όσοι την ήξεραν γνώριζαν και τις αμέτρητες ιστορίες για αυτήν που συνήθως περιλάμβαναν πάρτι, ναρκωτικά, ποτά και τσιγάρα. Κάποιες ήταν αληθινές και κάποιες ψεύτικες. Αλλά ποιος νοιάζεται για το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στις μέρες μας;

Δεν υπήρχε τίποτα πιο ψυχρό από τις μονολεκτικές της απαντήσεις, τα βλέμματα μίσους ή τις απότομες προσβολές της που μπορούσαν να πληγώσουν και τον πιο σκληρό άνθρωπο.Η Άστερ απλά δεν νοιαζόταν για τίποτα. Δεν νοιαζόταν για την ζωή και δεν νοιαζόταν και για τον θάνατο.

Την ομορφιά του κόσμου την έβρισκε μόνο στα λουλούδια που μεγάλωνε με αγάπη. Όμως και αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που θα άλλαζε όταν γνώριζε την Αμαρυλλίς Αλεξίου.

✿ ✿ ✿

Η ιστορία αυτή είναι αφιερωμένη σε εσένα, όποιος και αν είσαι. Εσύ, που πασχίζεις να κρύψεις την διαφορετικότητα σου κάθε μέρα και χάνεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και άλλα άτομα σαν και εσένα επειδή την κρύβουν και αυτά.

Ένα μπουκέτο Αμαρυλλίς και ΆστερΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα