XV

5 2 0
                                    

Oare o fi vazut si el ceea ce am vazut si eu?

- Deci? Ce s-a intamplat, pustoaico? ma intreba Samantha pe acelasi ton rece de femeie superioara.

- Nimic, ii raspund cu putina indiferenta, fara sa gandesc prea mult. 

Inca nu am incredere in  Samantha, iar daca mintitul ma ajuta sa prelungesc timpul pe care il am cu Day, atunci prefer sa mint, oricat de rau va fi dupa aceea. 

Am decis un lucru: il voi iubi pe Day cu toate defectele si virtutile lui, cu toate amintirile pe care le are si cu oricare viitor si-l alege. Cand o vom gasi pe Jane, fie ca decide sa ramana cu ea sau nu, eu tot il voi iubi, si nu-mi va pasa de nimic. La urma urmei, iubirea este o alegere. 

- Cum nimic? Amandoi plangeti! raspunse Samantha pe un ton raspicat, de parca as fi un copil ce nu intelege nimic din jurul sau. 

- Pai nimic! Atunci cand stai prea mult  fara sa clipesti incepi sa plangi ca sa-ti umezesti ochii!

- Pustoaico, esti absolut sigura ca nu ai vazut sau facut nimic?

- Da, raspund fara ezitare. 

Inca nu stiu daca am facut ceva sau daca am vazut ceva rau... 

Am vazut o amintire de-a lui Day. Daca e importanta nu stiu, dar voi afla.Stiu ca am vazut multe amintiri importante pentru mine legate de el si... oh. 

Samantha ne conduse afara din incapere iar eu am incercat sa nu ma uit direct la nimeni. 

Majoritatea incaperilor prin care am trecut erau mai degraba intunecoase, multi centrali si cativa estici lucrand la computere sau diferite masinarii si proiecte, toti in uniforme de armata. 

Ma uit inca o data la Day care mergea langa mine, dar era cu privirea in pamant. Incerc sa-i ating mana iar el zambi, inca uitandu-se in pamant, prinzand-o pe a mea, si am mers, mana-n mana, o vreme, pana la un dormitor mai mare. Pe paturi supra etajate stateau Eva si Carter, parand ca joaca ceva, si intr-un colt mai retras, May. 

Cum am intrat amandoi, Samantha a inchis usa in urma noastra, iar Eva sari pe mine. 

- Emma! Wow, chiar ai ochii roz! Ce tare! Arati ca un animal albinos!

Ma uit la... sprancenele ei astfel incat sa para ca ma uit in ochii ei dar evitand un oarecare accident. Aveam incredere in Eva si stiam ca daca ii spun/arat adevarul, nu ma va turna, dar nu aveam incredere in May... Asadar am evitat contact vizual cu toti cei care erau in incapere. 

Patrula de noapteWhere stories live. Discover now