35

1.3K 88 3
                                    

Merle

Ik kijk weer in het fotoboek, terwijl Niall en die andere jongen nog bij me zitten.  De dokter heeft me net weer gecontroleerd en heeft daarna mijn been omhoog gehangen aan het bed. Ook heeft hij mijn arm in een mitella gelegd en me verteld dat als ik me goed genoeg voel, ik weer naar huis mag.

Ik kijk naar een pagina waar een foto opstaat met mij en de bruinharige jongen met krullen in een soort stapelbed. Ik frons en denk goed na. Ik herken het wel ergens van.

'Waar was dit?' vraag ik aan Niall, die met me meekijkt. Ook de andere jongen kijkt nu mee.

'Dat was bij de eerste tour, of niet Niall?' vraagt de jongen. Niall knikt instemmend.

'Tour?' vraag ik verward en ik frons. 'Wat voor tour?'

'Wij zijn van de boyband One Direction', legt Niall uit. 'We zijn beroemd over de hele wereld en daarom touren we vaak. We hadden je toen net geadopteerd en gingen weer op tour. En omdat we maar vier bedden hadden, gingen jij en Harry in een bed slapen.' Ik frons.

'Harry?' Niall kijkt me vragend aan. 'Je zei Harry. Is die jongen met krullen dan Harry?' De jongen kijkt Niall aan en geeft hem een klap op zijn schouder.

'Lekker bezig, man! Ze moest er zelf achter komen.' Niall zucht en rolt met zijn ogen. 'Ja, die jongen met krullen is Harry.'

Ik knik langzaam en dan komt de jongen met krullen, Harry dus, de kamer binnen gelopen. 'Wat is er met mijn naam?' 

'Niall noemde je naam toen hij uitlegde wanneer dit was', legt de jongen uit terwijl hij de foto laat zien. Harry knikt begrijpend en gaat op de rand van het bed zitten. 

'Is er al bekend wanneer ze terug naar huis mag?' Niall knikt.

'Als ze zich goed genoeg voelt, mag ze naar huis. Ze moet dan nog wel genoeg rust nemen', verteld Niall hem. 'De dokter verwacht dat ze zich over een paar dagen goed genoeg voelt.' Harry knikt begrijpend.

'Komt die andere jongen ook nog?' vraag ik aan Harry. 'Die jongen met bruin haar en bruine ogen, die hier zaterdag ook was?'

Harry knikt. 'Hij is nu nog boodschappen aan het doen, maar komt daarna.' Ik knik begrijpend en zucht.

'Ik begin een lui been te krijgen. Sowieso begin ik lui te worden hier.' De jongens lachen.

'Misschien kunnen we regelen dat we even met je naar het parkje mogen', stelt Niall voor. 'Dan krijg je ook wat frisse lucht.' De anderen knikken instemmend. 

'Oh, en die andere jongen neemt ook nog drie mensen mee', verteld Harry. 'Alleen moet hij ze eerst nog ophalen van school.'

Niall en die andere jongen knikken en de jongen staat op. 'Ik vraag wel even om een rolstoel ofzo.' Hij loopt de kamer uit en ik blader weer verder door het fotoboek.

Lost *2Where stories live. Discover now