Νίκη!

1.8K 175 7
                                    

Ήταν 8 ακριβώς όταν έφτασα στο La mirage.
"Έχετε κάνει κράτηση;"  είπε η κοπέλα στην είσοδο του εστιατορίου.
"Μάλιστα. Γκρίν"  είπα επαγγελματικα.
"Από εδώ παρακαλώ" είπε χαμογελώντας μου γλυκά.
Με οδήγησε σε ένα τραπέζι δίπλα από ένα τεράστιο τζάμι, από το οποίο μπορούσες να δεις όλη την πόλη.
"Ευχαριστώ"  είπα ευγενικά.
"Να σας φέρω κάτι μέχρι να έρθει η παρέα σας;"
"Όχι σας ευχαριστώ"
"Όπως επιθυμείτε" είπε ευγενικά και έφυγε.
Πολύ αντιεπαγγελματικο. Ήταν 8 και δέκα και ακόμα να έρθουν.

Ήταν 9 παρά και ακόμα να φανούν. Έκανα σήμα με το χέρι μου να έρθει ο σερβιτόρος για να πληρώσω για το κρασί που πήρα. Ξαφνικά είδα στην είσοδο τον Ανταμ με πέντε άντρες.  Ε όχι..
"Κασσάνδρα συγγνώμη για την αργοπορία αλλά τελειώσαμε αργά το παιχνίδι"  είπε γελώντας μαζί με τους υπόλοιπους.
"Δεν πειράζει"  είπα επαγγελματικα και χαμογέλασα ψεύτικα πάρα την ενόχληση μου
"Κασσάνδρα Αντερσον" συστήθηκα.
"Άρον Μοντγκόμερι" συστήθηκε ο πρώτος και έκατσε στην καρέκλα
"Τζον Μοντάγ"
"Μπέντζαμιν Μεισον"
"Κάμερον Σμιθ"
"Κάιλ Μορνινγκστάιν" είπαν όλοι με την σειρά τους και κάθισαν.
Είμασταν όλοι καθισμένοι στο τραπέζι και περιμέναμε το φαγητό μας.
"Λοιπόν..."ξεκίνησε να λέει" για πείτε μου, γιατί θα πρέπει να επιλέξουμε εσάς για να μας αντιπροσωπευσετε;" είπε ο Καμερον
"Χαίρομαι που μπήκαμε αμέσως στο θέμα μας." ξεκίνησε να λέει ο Ανταμ"η εταιρία μας έχει τις...."
"Όχι όχι, δεν θέλω να τα ακούσω αυτά. Θέλω να ακούσω για εσάς. Κασσάνδρα μιλά μου για τον Ανταμ " είπε ο Μπέντζαμιν. Είχα μείνει αναυδη και σκεφτόμουν τι να πω κρατώντας την ανάσα μου.
Εντάξει Κασσάνδρα να είσαι αντικειμενικη. Ο Ανταμ ήταν...
Καλός. Πολύ καλός.
Μην παραφρασει κάνεις αυτά που λέω, ο Ανταμ ήταν ένας βλακας,  αλλά ήταν ένας βλακας με όραμα και ικανότητες. Όπως ήξερα πολύ καλά ο Ανταμ -ο οποίος ήταν κάθε πρωί και νωρίτερα στο γραφείο -ήταν εκπληκτικός στην δουλειά του, και οι ικανότητες του είχαν αποδώσει. Μέσα στα τελευταία οχτώ χρόνια είχε καταφέρει να αποκτήσει πολλά επιτεύγματα για έναν δικηγόρο στην ηλικία του. Η Κάτια είχε δίκιο, ήταν έξυπνος και ταλαντούχος. Ήταν μια απειλή. Και αν ήμουν ειλικρινής με τον εαυτό μου,ήταν και ένας από τους κύριους λόγους που τον μισούσα.
Γύρισα προς τον Μπέντζαμιν και ξεκίνησα να μιλάω " Ο Ανταμ είναι ο καλύτερος δικηγόρος στην πόλη, αν όχι σε όλη την χώρα. Έχει νικήσει κάθε δική που έχει αναλάβει. Έχει αναλάβει υποθέσεις εκατομμυρίων ευρώ για πάνω από 60 εταιρίες από τον δεύτερο του χρόνο ως δικηγόρος.Ξέρει τις στρατηγικές για υποθέσεις ανθρωποκτονιων καλύτερα από πολλούς δικηγόρους με την διπλάσια ηλικία. Είναι εξαιρετικός σε αυτό που κάνει."
Εγυρα μπροστά και πλησίασα ακόμη περισσότερο τον Μπέντζαμιν " Και υπάρχει κάτι που δεν σκέφτηκες, η εταιρία σου εκτός το ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι ο διευθυντής της δολοφόνησε την γυναίκα του, μηνύεται και για διάκριση φύλων. Κανένας δικηγόρος δεν έχει αναλάβει πότε μια τέτοια υπόθεση και τόσο δύσκολη. Και ενώ φυσικά θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση σας ή εμπειρία, δεν είναι το μόνο που μετράει. Χρειάζεστε κάποιον με ώμο φυσικό ταλέντο. Κάποιον με σωστά νομικά ένστικτα.  Κάποιον που θα καταφέρει επιτυχώς να σας υπερασπιστεί. Και αφήστε με να σας πω χωρίς ανακρίβειες. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Ανταμ."
Μόλις τελείωσα έκατσα πίσω στην καρέκλα μου. Παρατήρησα τον Μπέντζαμιν,  είχε ένα χαμόγελο στα χείλη του. Έπιασε το ποτήρι του και κοίταξε το κρασί του. Είχε μια έκφραση που έδειχνε οτο σκεφτόταν ότι είπα. Μετά όμως ανησύχησα διότι ήμουν τόσο αποκαλυπτική με τις ικανότητες του Ανταμ και τις σκέψεις μου. Κοίταξα απέναντι και τον είδα.
Ήταν άναυδος.
Ακόμη και με την απόσταση που μας χώριζε μπορούσα να δω το εμφανές σοκ στο πρόσωπο του Ανταμ. Είδα κάτι να αλλάζει στα μάτια του και η έκφραση του άλλαξε όταν κλείδωσαν τα βλέμματα μας.
Το ήξερα αυτό το βλέμμα, το είχα ξαναδεί κάποτε πριν πολύ καιρό.
Η φωνή του Μπέντζαμιν φάνηκε σαν διακοπή.
"Εντάξει Κασσάνδρα" είπε "μου αρέσει ότι άκουσα μέχρι τώρα, αν και νομίζω πως περίπου τα ίδια θα ακούσουμε και από τις υπόλοιπες εταιρίες που θα συμβουλευτούμε"  χαμογέλασε"αν και πρέπει να παραδεχτώ πως η παρουσίαση σου ήταν πολύ καλή"
Ξεκόλλησα το βλέμμα μου από τον Ανταμ και χαμογέλασα στον Μπέντζαμιν. "Γιατί δνε μου λες τις άλλες εταιρίες που σκέφτεστε;  Θα σε γλιτώσω πολύ χρόνο λέγοντας σου ακριβώς το τι θα σου πούνε,βασικά ακόμα καλύτερα, άσε με να μαντέψω." χαμογέλασα καθώς σκεφτόμουν τις δύο εταιρείες που σίγουρα θα συμβουλεύονταν.
"Μπάρκερ και Λούις" μαντεψα
Ο Μπέντζαμιν κοίταξε στον διπλανό του,περιμένοντας απάντηση, εκείνος εγνεψε δίνοντας του την απάντηση του.
"Και την Σόγιερ και Τζόουνς"
Ο Κάιλ ξαναέγνεψε"Ξέρεις καλά τον ανταγωνισμό σου"
"Αυτές είναι πολύ καλές εταιρίες.." διέκοψε ο Ανταμ "αλλά δεν είναι οι σωστές για την υπόθεση σας"
"Γιατί; Τι διαφορετικό έχει η δική σας εταιρία από τις δικές τους; Εκτός από μεγαλύτερο πόσο πληρωμής;" είπε και όλοι στο τραπέζι γελασαν. Όλοι εκτός από τον Ανταμ ο οποίος παρέμεινε σοβαρός.
"Δεν έχουν την Κασσάνδρα" είπε και πνίγηκα όπως έπινα κρασί.
"Πολύ καλά Γκρίν, ήρθε η σειρά σου, πες μιας για την δεσποινίς Αντερσον από εδώ"
Κρατησα την ανάσα μου,ελπίζοντας ότι ο Ανταμ θα παίξει όσο δίκαια έπαιξα και εγώ . Κιομως όταν ξεκίνησε είχε ένα βλέμμα αυτοπεποιθησης.
"Η Κασσάνδρα ήταν πολύ σεμνή πριν όταν έλεγε ότι χρειάζεστε κάποιον με εμπειρία. Αν και αυτό ισχύει δεν θα βρείτε κανέναν με μεγαλύτερη εμπειρία από εκείνη. Είμαι σίγουρος πως όλοι σας είδατε το άρθρο του Chicago Times οπότε δεν χρειάζεται να απαριθμησω τα άπειρα επιτεύγματα της μιας και τα ξέρετε ήδη. Παρά την νεαρή ηλικία της, η Κασσάνδρα έχει αναλάβει πάνω από σαράντα υποθέσεις διάκρισης φύλων. Αυτές είναι περισσότερες αποτι αναλαμβάνουν πολλοί δικηγόροι σε όλη τους την καριέρα.Και ξέρετε πόσες από αυτές έχει κερδίσει;"
Όλοι τον κοιτούσαν προσηλωμένοι.
"Όλες!" είπε. "Τώρα, ξέρω ότι η Κασσάνδρα είναι σεμνή με τα επιτεύγματα της και πιθανότατα θα σας πει ότι απλά ήταν τυχερή που ανέλαβε νικηφόρες υποθέσεις αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Είναι ένα φυσικό ταλέντο. Και αυτό ακριβώς χρειάζεστε. Συν του ότι είναι γυναικα"
Ο Άρον σήκωσε το φρύδι του. "Δεν καταλαβαίνω πως αυτό έχει σχέση"
"Η εταιρία σας μηνύεται για διάκριση φύλων, αν η εκπρόσωπος σας είναι γυναίκα αυτόματα απορρίπτονται τα λεγόμενα τους. Έχω δει την Κασσάνδρα όταν μαλώνει μέσα στο δικαστήριο. Πιστέψτε με κανένας δεν της φέρνει αντίρρηση."
Όλοι τους χαμογελασαν μέχρι που μίλησε ο τζον. "Να ρωτήσω κάτι μισό λεπτό..  Πόσες φορές το έχετε κάνει αυτό;"
"Δεν υπάρχει καμία ρουτίνα εδώ. Ότι βλέπετε είναι εντελώς αυθόρμητο."
"Ουαου, έχετε ανεβάσει πολύ τον πήχη αυτό θα σας το αναγνωρίσω"
Κοίταξα τον Ανταμ ο οποίος μου έκλεισε το μάτι.
Όλο το συμβούλιο σήκωσε τα ποτήρια του.
Ξέραμε και οι δύο τι σήμαινε αυτό.
Νίκη!

________________________________________
Γειά σας!!! Τεράστιο κεφάλαιο αλλά μιας και δεν έβαλα το ΣΚ ήθελα να σας βάλω ένα μεγάλο τώρα
Παιδιά τους λατρεύω αυτούς τους δυο και την χημεία τους! Είναι το αγαπημένο μου ζευγάρι!
Για πείτε την γνώμη σας!
Vote και comment αν σας άρεσε :)
Φιλιααααα
-Lib

Adam GreenΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα