13

61 5 1
                                    

Newt

Aan het kampvuur was er nogal een grimmige sfeer. Vooral wanneer ik Thomas met grote passen zag weglopen en aan de andere kant van de glade de deur hard horen dichtslaan. Hopelijk heeft hij het ding niet kapot gemaakt. Want ik heb geen zin om met een open deur te slapen.
Wanneer de jongen na een tijdje maar niet terug kwam begon ik me ongerust te maken. Dus besloot ik om naar onze kamer te gaan en te zien wat er scheelde.
Toen ik onze deur zag was ik al blij dat de deur er nog aanhing. Maar binnen in de kamer was het erger. Ik vond Tommy huilend op een bed terug. Ik had nooit gedacht hem huilend te zien nadat hij een nacht in het labyrint had overleefd. " Tommy?" Vroeg ik zacht." Wat is er?" Ik ging naast hem op zijn bed zitten." Minho , het is allemaal die stomme shank zijn schuld!" Riep hij." WoW, je vriend een shank noemen is er wel een beetje over hé!. Maar dan nog. Wat is er gebeurt?" Thomas wou bijna iets zeggen maar barste dan weer in tranen uit." Ik ben een emotionele shakkel! " Mompelde hij." Ja en dat is goed. Zo word je niet zoals Gally of Alby.Maar dat moet je ze niet gaan zeggen hé, anders vermoorden ze me." Hij grinnikte." Maar mag ik het nu weten?" Hij twijfelde even , maar haalde dan toch diep adem en begon te vertellen." Dus na het eten liep ik naar het kampvuur. Ik zocht Maddie om haar te vragen wat ze bedoelde met wat ze deze ochtend zei. Maar ik vond Maddie en Minho samen aan." "Ja, ze kunnen toch samen zitten? Wat is er daar mis mee?" Hij rolde met zijn ogen." Ze waren aan het kussen!" Mompelde hij snikkend. Nog nooit had ik hem zo verdrietig gezien. Behalve toen hij erachter kwam dat hij voor Wicked werkte . Maar dan was hij razend en niet een hysterische blijtkous. " Ow,.." Mompelde ik." Dat had ik niet verwacht. Maar jullie waren ,.. Je weet wel ,.." " Ja we waren een koppel!" Hij gooide kwaad zijn kussen op de grond." Wat heeft dit allemaal nog voor zin!" Nu begon hij toch lichtjes op mijn zenuwen te werken." Tommy , iedereen gaat dit wel eens doormaken. Maar dat is waarschijnlijk gewoon een of andere mini test van Wicked. " Hij keek me met doffe ogen en natte wangen aan." Je zult wel gelijk hebben zeker. Maar dat betekent niet dat ik tegen Minho kan doen zoals vroeger. " Die sloeg hard in. Ze sliepen op de zelfde kamer liepen samen in het labyrint . Dit gaat niet makkelijk worden. Maar ze zullen er mee moeten leren leven.

Maddie

Na het kampvuur dacht ik terug aan wat er gebeurt was. Ik wou gewoon zien of hij wel echt van me hield. Maar dat was echt uit de hand gelopen. Nog nooit had ik Thomas zo droevig gezien. Eigenlijk had ik de jongen nog nooit echt zien wenen . En al zeker niet om mij. Wat heb ik toch gedaan?!

Newt

Nu was ik echt kwaad op die twee shakkels ! Tommy is mijn beste vriend, ik kon echt niet toezien hoe ze hem kwetsten. Thomas was meestal diegene die iedereen er bovenop hielp, maar wie was ik om hem er bovenop te helpen . Ik kon haast mezelf omhooghouden om niet te verdrinken in mijn emoties, laat staan dat ik hem met me mee omhoog moest houden. Ik wist gewoon niet meer wat zeggen. " Zou ik even alleen mogen zijn?" Vroeg Thomas. Zelfs nu was hij mijn redder in nood. " Tuurlijk, geef maar een seintje als je wilt praten of een knuffel nodig hebt." " Bedankt Newt. Je bent echt een goede vriend." Ik probeerde mijn lippen in een glimlach te plooien, maar er kwam eerder iets dat wat weg had van een grijns en een gekwetst gezicht door elkaar op mijn gezicht. Ik stond op van het bed en liep naar de deur kijkend naar mijn punten van mijn schoenen. " Ik kom straks wel nog eens langs." Zei ik zacht, maar hij antwoordde niet. Ik keek nog een laatste keer naar hem en zag de jongen opgerold op het bed liggen. Ik had echt met hem te doen. Ook al wist ik hoe hard het was. Omdat ik het onlangs met Jane had uitgemaakt. Maar zij had me tenminste niet bedrogen.

~^*~^*~^*~^*~^*~

Ik liep de hoeve uit , op weg naar het kampvuur. Bij het kampvuur was het stil. Je kon hier en daar wat mensen horen babbelen, maar verder was het muis stil. Maar door de kalmte heen schoten mijn ogen toch van links naar rechts . Waar kan Maddie nu toch zijn? En dan zag ik ze, huilend tegen een boom. Haar haren gans in de war en haar armen rond haar knieën die haar hoofd ondersteunden. Ze zag er gewoon niet uit." Maddie?" Vroeg ik." Ja?" Vroeg ze zacht." Waarom?" Ze keek me met waterige ogen aan." Waarom wat?" " Waarom heb je ,.... Je weet wat ik bedoel!" Zuchtte ik . Nu keek ze weer naar haar schoenen ." Ik wou zien of Thomas wel van me hield." Mompelde ze." Of hij van je houd. Tuurlijk houd hij van he! Zijn bloody mond staat geen twee seconden stil, hij is altijd over jou bezig. Waar we ook zijn. Zelfs in het labyrint , maar na die rake klap in zijn gezicht zwijgt hij vooral in het labyrint. " Haar schouders schokten lichtjes , alleen wist ik niet of het nu van het lachen was of van het wenen." Ik wil gewoon zeggen dat je niet met Thomas zijn gevoelens mag spelen. Hij zou het begeven mocht er iets met jou gebeuren. Hij is er echt kapot van." Ze keek naar de toppen van haar schoenen. " Maddie , luister je wel?" Haar hoofd schoot hevig naar achter en keek me recht in de ogen. " Ja. Newt!" Ze spuugde mijn naam uit." Ik luister ! Zie je?!" Ik kon geen hoogte van haar krijgen. Maar van een ding was ik zeker; Ze was van streek. Zo erg dat ze er bijna krankzinnig van werd." Maddie, zo bedoelde ik het niet. Ik wou gewoon,.." Ze liet me niet uitspreken." Ik .... Kan ..... Niet ....... Beheersen!" Schreeuwde ze huilend. " Wat?" " Ik ... Doe ... Dit .. Niet..... Het ... Is...... Wicked....."

Tatata dam!!!!! 
Drama op en top xD.
Hoe vinden jullie het tot nu toe al? Laat maar gerust iets achter als je ideeën of suggesties hebt.😝🙃☺️😋
Groetjes Unicloud_484

Never escapedDonde viven las historias. Descúbrelo ahora