interview - @xx_Netty_xx

101 7 2
                                    

                 

Prinášam Vám rozhovor s xx_Netty_xx:

@xx_Netty_xx slovenské 19 ročné dievča. Veľmi optimistické a vie rozžiariť Váš celý deň! Na Wattpade je už od 2013 a verím, že každý druhý Wattpader sa s jej tvorbou stretol!


1)      Ako si sa dostala k Wattpadu?

K Wattpadu som sa dostala cez jednu kamarátku, ktorá tu pridávala svoje príbehy.


2)      Na začiatku si iba čítala a potom si začala písať? Alebo hneď si začala písať?

Začalo to nejako súbežne. Môj prvý príbeh som ale nikdy nezverejnila. Bola to strašná blbosť, za ktorú sa hanbím, stále ju však mám uloženú v počítači.


3)      Keď si čítala, tak čo také? Aký žáner?

Vždy som si hľadala niečo, čo súviselo s mojou obľúbenou skupinou a spevákom. Takže najviac som si hľadala nejaké fanficion, ale neskôr som prešla aj na historické romance. Hľadala som si niečo rozmanité, niečo čo sa odlišovalo, niečo čo ma upútalo. Našťastie je na Wattpade veľmi veľa talentovaných ľudí, takže som mala vždy čo čítať.


4)      Ešte na začiatku, mala si nejaké „obľúbené" autorky, ktoré si pokladala za vzor?

Určite áno. Bolo tu viac dievčat, ktoré mi boli príkladom, a ktorým som sa chcela podobať. Viď príklad jedna z nich bola moja najlepšia kamarátka a spolužiačka.


5)      Aké boli tvoje prvé pocity, keď si vydala svoju prvú knihu?

V skutočnom vydavateľstve som svoju knihu nikdy nevydala. Je to v podstate jeden z mojich cieľov. Ale keď som postupne pridávala svoje časti a jednotlivé kapitoly mojich príbehov na Wattpad a videla som reakcie ľudí, bol to veľmi krásny pocit. Keď niečo napíšete a páči sa to ľudom, myslím, že to je podstata písania a to ženie človeka vpred.


6)       Čakala si, že tvoje knihy:  „Wilde vs. Styles" a „Wilde vs. Styles 2 " budú mať takí úspech?  Že bude mať tak veľa reads?

Nečakala som vôbec nič. S veľmi malou dušičkou som pridala svoju prvú časť a čakala som na reakcie čitateľov. Zapáčilo sa to a tak som rozmýšľala čo ďalej. Písala som zo dňa na deň, či bolo do školy veľa učenia, či mi treba pomáhať doma. Vždy som si však našla aspoň hodinku denne, aby som vymyslela niečo nové a hodila to online. Myslím, že to za to úsilie stálo. Dnes mám na svojich príbehoch dokopy niečo okolo 230 000 a stále nedokážem uveriť, že sa mi niečo také podarilo.


7)      Aká bola tvoja reakcia na „milé" komentáre a na tie „škaredé"?

Vlastne sa mi našťastie nestalo, žeby som našla nejakého neprajníka. Vždy mi pribúdali len slušné a tie "milé" komentáre. Tie mi stále vyčarili úsmev na tvári a na niektorých som sa dokonca aj zasmiala.


8)      Aká bola tvoja inšpirácia na tvorbu?

Z jednej časti to bol môj osobný život a z druhej moje sny. Niektoré postavy mali dokonca moje charakterové črty.


9)      Aké máš plány na budúcnosť? Chcela by si vydať knihu, alebo chceš len takto v súkromí písať?

Plánov mám kopec. Hlavne však chcem dokončiť strednú a dostať sa na výšku. Taktiež by som sa chcela aj naďalej venovať spevu a písaniu. Knihu by som určite tiež chcela vydať, pretože si myslím, že každý kto niečo tvorí na papier chce, aby to bolo obdivované.


10)   Ak by ti prišla šanca: „Čítal som Vašu knihu a mám záujem ju vydať." čo by si na to povedala?

Asi by som spočiatku neuverila. A keď by som sa dostala zo šoku, tak by som po takej príležitosti s najväčšou pravdepodobnosťou skočila. Nie každému má na také niečo príležitosť. Bola by škoda ju premrhať.


11)   Už sme sa bavili o tvojom príbehu, no ešte  sa na chvíľu k nemu vráťme. Stotožnila si sa s hlavnou postavou?

Áno. Bez pochýb. Prvú časť a vlastne aj samotné stretnutie dvoch hlavných postav som založila na niečom, čo som v tej dobe zažívala. Autoškolu. Síce sa mi našťastie nepodarilo nikoho zraziť, ale tá myšlienka pochádzala odtiaľ, z môjho života.


12)   Aká bola tvoja obľúbená časť tvojho príbehu?

Asi tá, keď bol Harry, jedna z hlavných postáv, na dne z rozchodu. Je to zvrátené, no najjednoduchšie a najradšej píšem časti, ktoré sú o hádkach a smútku.


13)   Stalo sa ti niekedy pri písaní nejakej časti, že si plakala?

Bohužiaľ aj to sa mi už stalo. Hlavne pri tých smutných scénach. Čo už, som citlivý človek.


14)   Počúvaš pri písaní nejaké pesničky? Ak áno tak aké?

Niekedy počúvam, niekedy zasa nie. Preferujem však viac ticho ako hluk. A čo počúvam? Tak to závisí, od daného obdobia. Ale na playliste sa vždy nájde niečo od JB-ho, 1D a Little mix.


15)   Čo si myslíš o Wattpade?

Podľa mňa je to super stránka, na ktorej môže každý ukázať, čo sa v ňom skrýva.


16)   Ak by si vrátila čas, na to, kde si sa rozhodovala, či máš „vydať" knihu, ako by si sa rozhodla? Vydala by si ju znova alebo nie

Nebanujem, že som sa rozhodla zverejniť svoju knihu. Takže áno, "vydala" by som ju znova


17)   Keďže Wattpad je plný kníh, no v online podobe, tak sa pýtam na to, aká je tvoja obľúbená kniha a autor?

V tejto chvíli nemám žiadnu knihu a ani autora, ktorého preferujem.


18)   Ako pravý Wattpad autor píšeš, no okrem toho aké sú tvoje koníčky?

Najviac sa venujem spevu. Je to moja vášeň, ktorá nikdy neumiera. Inak zbožňujem cestovanie, za posledný rok som navštívila 10 krajín, tancovala som aj spoločenské tance,... Je tu samozrejme a plno ďalších vecí, no to by sme tu boli aj do zajtra, kým by som ich bola schopná všetky vymenovať.


19)   Čo by si spravila ak by si dostala správu na to, že niekto ti príbeh chce preložiť do ang. alebo do nem. prijala by si to?

Nemala by som s tým asi žiaden problém. Už dávnejšie som sa pohrávala s myšlienkou prekladu do angličtiny, no z časového hľadiska som to zamietla. Ak by sa ale našiel niekto, kto by mal záujem, nenamietala by som. Samozrejme, daná osoba by musela uvádzať moje meno ako autora, aby sme predošli nedorozumeniam.


20)   Ak by prišli za tebou a pýtali sa ťa, či smú sfilmovať tvoj príbeh, čo by si spravila? Aká by bolo tvoja reakcia?

Možno by som sa smiala. Neverila by som. Ale bolo by to zaujímavé. Rozhodne by som chcela byť pri natáčaní.


21)   Teraz prechádzame k poslednej otázke. Čo by si chcela povedať svojím čitateľkám, svojím fanúšikom? Ale aj celkovo úplne začínajúcim autorom na Wattpade?

Ďakujem! To patrí každému, kto sa premohol a dostal sa až na koniec mojich prác. Nevzdávajte sa! To zas patrí začínajúcim autorom. Bude veľa takých okamihov, keď sa nebudete vedieť pohnúť vo svojom diele, ale keď sa dostanete na koniec, bude to stáť za to!

Ďakujem Ti Netty, za to, že si mi venovala dosť dlhú chvíľu!! Už by bolo na čase, ak by sme sa aj stretli xD


Ps: Môžete si vyžiadať rozhovor :) S radosťou a otvorenou náručou Vás čakám ! ♥

(Nemyslené ironicky!!)

Projekt MWhere stories live. Discover now