hoofdstuk 8

23 5 1
                                    

Mina stond met een mond vol tanden. Voor haar staat Riddick, in alleen een kapotte spijkerbroek, zijn boven lichaam zat onder de krassen. Wat had dit in hemelsnaam te betekenen? "Riddick wat is dit?" Vraagt Lis. Mina kon nog steeds niks zeggen. Hij houdt zijn armen open als een gebaar van macht. "Tja, ik was er al achter gekomen dat ze Stof monsters op de academy gevangen hielden. Ik ben naar de kelders gegaan en ben verder gaan kijken naar de monsters. Degene die nog konden spreken vertelden me dat het Stof magische krachten beschikt. Natuurlijk was ik daar al achter aangezien de monsters er zijn. Maar dit had ik niet verwacht. Ik leerde hoe ik het Stof kon gebruiken in mijn voordeel. Dus, wat vind je ervan?" Eindelijk kon Mina een woord uitbrengen; met alle afschuw van wat er net gebeurde zegt ze zijn naam. "Nou, Mina zó erg is het ook weer niet!" Zegt hij geïrriteerd.
Nuka ziet de dreiging in zijn houding en gaat berschermend voor ze staan. "Wat doe jij nou?" Valt hij uit naar de poema. "Het Stof overheerst nog Riddick, neem nog even rust." Mina kijkt hem angstig aan en ze pakt snel Lis haar hand. Riddick haalt verstrooid zijn handen door zijn haar. Hij kijkt Mina gekwetst aan. Lis zegt; "Misschien moet je luisteren naar de kat." Dan lijkt hij te ontploffen; hij begint te grommen en brullen en verandert weer in een leeuw. Met grote passen komt hij op ze af gelopen. Heel even hebben Mina en Nuka oogcontact. "Ren!" Zeggen haar ogen en Mina aarzelt geen seconde, ze geeft een ruk aan Lis' arm en begint te rennen. Achter hun proberen de Stof monsters de leeuw tegen te houden. Mina kijkt heel even achterom en ziet nog net dat de beer Riddick een klap geeft en meteen slaat hij terug, Nuka springt op zijn rug en zet haar nagels in zijn vel, maar met een soepele beweging draait hij Nuka van zijn rug af en gooit haar op de grond.
Als ze weer voor haar kijkt ziet ze dat de wolf nog steeds de paarden vast heeft, alleen staat hij druk te mompelen met de touwen nog in zijn bek. Ze pakken snel hun paarden aan. De wolf springt opgewonden op en neer; "Wat is daar gebeurt? Moet ik helpen? Waarom doet ie zo?" Maar het enige wat Mina zegt is; "Doe wel voorzichtig alsjeblieft." De wolf knikt en rent snel naar de andere toe. Ze stappen snel op en sporen de paarden aan om in vol galop terug naar de academy te rijden. Als ze bij de stallen zijn geven ze de teugels aan de stallen jongen en rennen naar binnen. Ze worden tegen gehouden door een wachter; "Vanwaar de haast?" Zegt hij terwijl hij Mina's arm vast pakt. "We..we." stamelt Mina. Buiten word er ineens geschreeuwd; "Stof monsters!" Wachters rennen langs hun door de gang. De wachter die Mina vast heeft kijkt ze na en zegt; "Gelukkig zijn jullie optijd binnen." Dan laat hij Mina los en voegt zich bij de anderen. "Wat nu?" Vraagt Lis nog steeds buiten adem. "Misschien kunnen we helpen?" "Doe niet zo raar Mina, laten we gewoon naar Hodge gaan en vertellen wat zijn zoon uitvreet." Mina kijkt haar verbluft aan. "Ga jij maar, ik ga naar Merlijn." En ze draait zich om en loopt weg. Ze had niet van wegen Lis zo gekeken; ze had Elmont zien gebaren dat ze moest komen. Snel loopt ze richting de trappen naar de slaapkamers. Merlijn kwam haar bovenaan al tegemoet lopen. Ze tilt hem op en draagt hem naar het raam. Buiten ziet ze meerdere Stof monsters rond de academy staan. Ookal is hun houding niet dreigend, ze zien er wel angstaanjagend uit. Ze herkent Nuka tussen de dieren, ze tikt op het raam en Nuka kijkt op. Ze lijkt te lachen en gaat zitten. De wachter die bij haar staat kijkt langs haar en ziet Mina. Dan zegt Nuka iets tegen de wachter, die onmiddellijk stokstijf stil staat. Mina begint te lachen en Nuka lijkt ook te lachen. De wachter is ondertussen bij gekomen en praat terug naar de poema, als reactie knikt ze en hij begint geboeid te luisteren. Het gesprek gaat door en Mina word op haar schouder getikt. Het is Elmont. "De plannen zijn gewijzigd." Begint hij. "ga je spullen inpakken, we vertrekken vanavond." Hij geeft Merlijn een aai en loop naar Mina's kamer. Mina volgt hem en zet Merlijn op het bed. Ze pakt een koffer onder het bed vandaan. Dan loopt ze naar de kast en pakt alvast wat sokken. "Hoelang zijn we weg?" Vraagt ze terwijl ze zich omdraait naar het bed. Elmont had het zichzelf gemakkelijk gemaakt op haar bed. "Het is een aantal dagen rijden en als we er zijn blijven we ook nog wel even." Mina denkt even na. "Twee weken?" "Ongeveer." En hij liet zich achterover op het bed vallen, terwijl Mina haar koffer verder inpakt. Ook doet ze de armband om en loopt naar Elmont toe, hij snapt waar ze heen wil en knoopt het bandje vast. "Elmont, mag ik je wat vragen?" Hij ging wat rechter op zitten en zei; "Maar natuurlijk."
"Gaat Namira ook mee?" Een glimlach verschijnt op zijn gezicht. "Nee, ze zei dat ze een snellere manier had, volgens mij is ze al weg." "O, oké."
Mina was klaar met inpakken en ze pakte haar jas van de haak. Elmont staat op, pakt haar koffer aan en laat haar voor door de deur. Ze lopen rustig door de gang. "Wacht!" Elmont kijkt geschokt om. "Wat is er?" "Merlijn? Wie geeft hem eten?" Elmont zucht quasi bezorgd, doet alsof hij nadenkt en zegt; "Ik zou toch alles regelen? Luna zorgt voor hem." Mina geeft hem een duw en ze lopen de trap af. Als Mina rechts wil gaan naar de ingang houdt Elmont haar tegen. "We gaan via de kleedkamers, op het trainingsveld staat de jeep."
Als ze het veld oplopen ziet Mina de jeep staan, het is een zilveren. Elmont gooit haar koffer achterin en loopt naar de bestuurders kant. Ze hoort hem verspringen en hij roept; "Snel, in de auto!" Mina wil dit net doen als ze de stem van Nuka herkent. "Mina?" "Elmont wacht! Het is Nuka!" Ze rent naar de andere kant van de auto. Elmont kijkt haar aan alsof ze gek is. "Dit is een Stof monster!?" Zegt hij. "Mina, waar ga je heen?" Vraagt Nuka terwijl ze Elmont negeert. "We moeten met iemand praten. We zijn wel even weg." Haar rode ogen worden dof. "Wat is er?" Vraagt Mina. Nuka schud haar kop en zegt; "Doe wel voorzichtig, alsjeblieft." Mina geeft haar een aai over haar kop. "Zal ik doen." Dan draait Nuka zich om en rent weg. Mina stapt in de auto. Elmont start de auto en scheurt weg.



Zo, dat was weer een hoofdstuk, hoop dat jullie het nog steeds leuk vinden!😜 Ben natuurlijk al bezig met het volgende hoofdstuk. Voel je vrij om een reactie achter te laten.
Groetjes. 😁

ShapeshifterWhere stories live. Discover now