hoofdstuk 5

30 5 2
                                    

S'middags rond half twaalf word er op de deur geklopt. "Rise and shine, princess." Het is Elmont die op de deur had geklopt. "Kom eraan." Mompelt Mina. Ze had zo duf geklonken dat Elmont begint te grinniken. Ze bromt en gooit haar schoen naar de deur. Aan de andere kant van de deur, gaat Elmont nu helemaal stuk en Mina lacht mee.
Lekker wakker worden zo.
Met een lach op haar gezicht kleed ze zich aan, loopt naar de deur en trekt haar tweede schoen aan. Dan doet ze de deur open. Elmont geeft haar een knuffel en ze lopen samen naar beneden. Op de gangen beneden is het een drukte van jewelste; nieuwe leerlingen, en hun ouders, zoeken hun kamers en overal staan tassen en koffers bewaakt door wachters. Hodge loopt telkens met ouders mee om een praatje te maken.
"Kom mee, dan zoeken we de rust even op, ik heb trouwens buiten een verassing voor je." Zegt Elmont tegen Mina. Ze lopen over het plein, die staat ondertussen vol met auto's en busjes. Leerlingen en ouders rennen rond tussen de ingang en hun auto's. Er lopen wachters rond met spierwitte honden, gesierd met fel blauwe ogen. "Zijn dat die fo-honden waar je het over had?" Vraagt Mina. Elmont knikt en zegt; "Ja, dat zijn ze, erg leuke honden, alleen heel moeilijk te trainen. En ze hechten zich maar aan een persoon." Ze lopen het plein af en gaan over het bospad het bos in. "Oké we zijn er bijna, ogen dicht." "Wat?" "Doe nou maar." Zegt Elmont. Met tegenzin doet Mina haar ogen dicht en laat zich leiden door Elmont. "Doe ze nu maar open, Mina."
Als ze voor zich kijkt ziet ze twee grote, witte paarden staan, geheel opgezadeld en wel.
"Tada!" Roept hij. "Ik wist niet dat jij paard kon rijden." "Je weet zoveel niet meer." En hij loopt naar een van de paarden en stijgt soepel op. Mina volgt zijn voorbeeld en laat het paard het bospaadje volgen.

De hele middag rijden ze rond in het bosgebied rond de academy. Wanneer ze terug zijn en de paarden hebben teruggebracht, is het plein voor de school weer rustig.
Het was ondertussen tijd voor het avondmaal. Ze lopen naar binnen. "Ga maar alvast, ik kom zo." Zegt Elmont oppeens en Mina geeft hem nog een knuffel voor hij zich omdraait en wegloopt. Mina loopt de eetzaal binnen en ziet Lis als een gek naar haar zwaaien. Ze loopt naar haar toe en gaat zitten op de plek die ze vrij had gehouden. "Zo, en wat heb jij de hele dag gedaan?" Vraagt ze aan Mina en trekt snel haar benen op het bankje. All had het door en maakte een gekke bek naar Lis. "Nou, ik heb de hele middag met Elmont door gebracht." Zegt Mina. "Lekker dan, is ze hier een dag, heeft ze meteen een lekker stuk aan de haak geslagen." Moppert All.
"Correctie, ik ken hem al langer, hoor!" "Hoe bedoel je?" "Nou," Begint Mina, maar haar zin word afgekapt door een piep van een microfoon. Iemand probeert iets aan de hele zaal mee te delen. Het is Hodge. "Geachte leerlingen van de academy, van wegen de nare gebeurtenis van de afgelopen dagen, hebben wij besloten een goed begin aan het schooljaar te maken door een wedstrijd te organiseren." Gejoel en gejuich klonk door de hele zaal. "En deze luid als volgt;" Gaat hij verder. "Uit iedere klas word een winnaar gekozen op basis van fysieke kracht en bekwaamheid. Met deze leerlingen gaan we verder naar een tweede ronde en verder tot we één leerling over houden. Degene die wint, krijgt een wachters diploma en een geheel eigen wachterspantser. Fijne avond nog allemaal." Hodge word door iedereen gedag gezegt en verlaat de zaal. "Vet, daar ga ik zó aan mee doen!" Zegt All. "Alsof jij dat gaat winnen, denk je niet dat Riddick meedoet?" Zegt Lis lachend. "Volgens mij moet iedereen kunnen winnen." Komt Mina tussen beide. Nu lachen ze allebei. "Misschien als Elmont en Riddick niet mee doen." "Weet je wat, wij gaan gewoon zo ver mogelijk proberen te komen, als een soort team." "Deal" zeggen All en Lis in koor. De rest van de maaltijd word in stilte gegeten. Wanneer Mina klaar is met eten is het al donker buiten. Ze loopt rusteloos door de gangen van de academy. Het is een stuk drukker, de slaapkamers beneden zijn nu ook allemaal vol en op de gangen staan groepjes leerlingen bij te praten. Riddick komt haar tegemoet gelopen en zegt; "En ga jij ook meedoen met de wedstrijd?" "Jazeker, Lis, All en ik vormen een team." "Ik vind niet dat je mee moet doen." "Wat? Ben je bang om te verliezen ofzo?" Stoot Mina verbaasd uit. "Nee, dat is het niet, ik wil alleen niet dat, laat ik zeggen, het kan er nogal hard aan toegaan en ik weet niet of het wat voor jou is." Mina schud haar hoofd. "Ik kan mijn eigen boontjes wel doppen Riddick, als ik mee wil doen, doe ik mee." Riddick zucht. "Wat jij wilt." Zegt hij bot en loopt weg. Oké..dat was raar.

ShapeshifterWhere stories live. Discover now