hoofdstuk 6

23 5 2
                                    

Dagen gaan voorbij zonder dat er iets gebeurt rond de academy, alles valt in een normal ritme en de eerste ronde van de wedstrijd begint morgen. "Mina, de roosters zijn gewijzigd morgen." Zegt Lis. "Waarom?" "Misschien is morgen de eerste ronde van de wedstrijd? Mina het hangt al weken in de school. Overal hangen posters enzo." "Het is nog vroeg." Daar had Mina gelijk in; het was trainingsdag en dat betekende de hele woensdag trainen van zeven uur smorgens tot aan het avondeten. De training van vandaag is boogschieten. Ze lopen naar het buiten veld en zien dat alles daar klaar staat; er staan verschillende soorten targets en poppen om op te richten, ook staan ze op verschillende afstanden op het veld. En er staat een rek met daarin allemaal bogen. "Ha, niemand kan tegen jou op met deze test." Zegt All die naar ze toe kwam lopen. Hij had al een boog in handen. Alex stond ook te schieten, hij schoot op het verste en kleinste doel. Mina en Lis pakken beide een boog en lopen naar de leraar toe. Hij overhandigt ze allebei een pijl en zegt; "Schiet op het doel dat jou het makkelijks lijkt." Mina laat eerst Lis kiezen, zij gaat staan bij een van de dichtbijgelegen doelen. Mina loopt naar de leraar toe, ze wil op zijn doel schieten. Hij kijkt haar verbaasd aan en zegt; "Kan je er geen vinden?" Mina schud haar hoofd en zegt; "Jawel hoor, alleen u staat ervoor." Hij kijkt haar verbluft aan maar, zet toch een stap opzij. Als ze naar rechts kijkt ziet ze Lis staan met haar boog alvast gespannen, ze keek naar Mina en ze knikte. Tegelijk richten ze hun pijlen en laten deze vieren. Lis mist, ze gromt en volgt de andere pijl. Mina had netjes het doel geraakt niet in het midden maar wel in de ring ernaast.
De andere leerlingen keken verbaasd en sommigen schoten snel nog een pijl op hun eigen doel. Alex was verbaasd. "Goed schot Mina, jij hebt alvast een voorsprong op de anderen. Oefen maar verder op dit doel. Dan help ik de anderen." Mina knikt en loopt naar het doel om de pijlen op te halen. De rest van de training oefent ze op verschillende doelen; zelfs bewegende. Tegen het eind aan begint haar arm pijn te doen en ze legt haar boog terug in de houder. "Heb je genoeg getraind voor vandaag?" Het is Elmont. Mina kijkt hem lachend aan en knikt. Hij loopt langs haar en pakt een boog, loopt naar waar zij had gestaan en mikt op hetzelfde doel. Als hij de pijl laat vieren splijt zijn pijl diegene van Mina.
"Indrukwekkend Elmont." Zegt Alex. Elmont knipoogt naar hem en zegt; "Weet ik toch." Dan loopt hij weer naar Mina. "Iedereen moet naar de kantine, de groepjes moeten worden gemaakt." Lis had het net gehoord en haalde Mina en All op. "Elmont weet jij hoeveel er in één team mogen?" Vraagt Lis. "Als het goed is vier." "Misschien kan je bij ons?" Vraagt All oppeens. Lis kijkt hem schuin aan. "Wat? Jij zei dat we niet zouden winnen tegen Riddick óf Elmont, met een van de twee in het team maken we kans, toch?" Elmont lacht en knikt. "Leuke theorie, maar is goed hoor, ik doe mee." All juicht en geeft hem een highfive. Waar hij meteen spijt van kreeg, want Elmont sloeg erg hard. Terwijl All rond stond te dansen met zijn pijnlijke hand, begonnen Lis, Mina en Elmont alvast richting de kantine te lopen.
"Geachte leerlingen, op basis van de trainingen van de afgelopen weken zijn en selecties gemaakt van leerlingen die gekwalificeerd zijn om mee te doen aan de wedstrijd, iedere leerling is erop uitgekozen van wegen een specifieke kwaliteit." Begint Hodge zijn verhaal. "Lekker dan, dus de helfd mag al niet mee doen." Zegt All. "Nu twijfel ik of ik wel mee mág doen."
"Heus heus wel." Fluistert Lis, en ze klopt hem op zijn schouder.
"De leerlingen die mee mogen doen worden per klas opgenoemd, dus jullie moeten erg geduldig zijn. We beginnen met klas 1, Bibi lesning, Jace Wason, Lisa Bok." Hodge bleef de leerlingen opnoemen en iedereen wacht gespannen af. Eindelijk was hij bij de andere klassen aan gekomen. "En nu klas 5, Lis Stone, Dan Wilson, All Dirado, Alec Darkwood, Mina Greystone." Mina zuchtte opgelucht en keek de rest blij aan. Ze waren allemaal ontspannen en luisteren verder. Hodge bleef maar door gaan en eindelijk werd ook Elmont opgenoemt.
"Dan nu de laatste, klas 13; Riddick Alpha, Joyce Murray, Aron Limestone en Elmont Dumort." Elmont zucht opgelucht; mooi het plan gaat door. "Ik moet even weg, ik zie jullie morgen wel weer." Zegt hij. "O, oké tot dan." En ze kijkt hem na. De kantine loopt langzaam leeg; leerlingen gaan terug naar hun training of naar hun kamers. Op hun weg naar buiten kreeg iedereen een blaadje. Mina pakte de hare aan. Zij en Lis gingen op een rustige plek staan en begonnen te lezen. Er stond dat ze voor de wedstrijd ieder een wapen naar keuze moesten invullen. Mina kruist het hokje voor een boog aan. Lis het zwaard. Dan gooien ze de briefjes in het brievenbusje van het kantoor.
De rest van de middag brengen ze samen door in Mina's kamer. "Mina," zegt Lis terwijl ze Merlijn druk aan het aaien is. "Denk je dat Elmont jou leuk vind?" "Ik denk het wel, hoezo?" "Nou, voor dat jij hier kwam zag je hem nooit, nu komt hij vaker naar buiten enzo." Mina kijkt Lis verbaasd aan. "Echt?" Lis knikt.
Mina keek op de klok. Het is zes uur, etenstijd dus.
Mina zegt; "Kom Lis, eens kijken wat kokkie ervan gebakken heeft." Lis lacht en zegt; "Denk het wel morgen is namelijk een grote dag."
Ze had gelijk; de tafels stonden vol met gebraden kippetjes, rollades, verschillende soorten soep, schalen met punch, gebakken aardappelen en rosbief.
Z

e gingen naast All zitten, die al etend met Namira zat te praten. Mina en zij hadden even oogcontact, maar ze keek snel weg toen Mina een beetje boos keek. Namira stond op om naast Mina te gaan zitten. "Luister, ik wilde niet raar over komen, maar ik ben hier niet alleen voor de wedstrijd. Ik ben hier ook omdat.....omdat ik je moest zoeken." Mina buigt naar haar toe. "Van wie nu weer?" "Nou, van Simon Dumort." Zegt ze twijfelend. "Símon? Dat is Elmont's váder." "Ja, hij vroeg of hij met je kon praten, het klonk ernstig." Mina zucht en zegt; "Maar hij heeft ervoor gezorgd dat ik weg moest!" Namira knikt en zegt; "En daar had hij een goede rede voor, maar die moet hij jou zélf vertellen. Alsjeblieft Mina, ga mee." Ze dacht er even over na. "Alleen als Elmont mee mag." "Als je hem mee krijgt, afgesproken." Ze schudden mekaar de hand en Mina gaat verder met, Namira staat op en gaat weer naast All zitten. Lis had ondertussen met iemand uit de 13 klas gepraat, zij schijnen meer info te krijgen over de wedstrijd en die info ging Lis met Mina delen. "Morgen word alleen een wedstrijd op techniek. Je moet gewoon met je gekozen wapen alles laten zien ofzo, tenminste daar had Jace het over." "Oh, dat moet lukken, toch?" Lis schud haar hoofd. "Misschien bij boogschieten, maar hoe laat ik alles zien wat ik kan met mij zwaard?" "Waarschijnlijk krijg je tegenspelers ofzo." All had zich in het gesprek vermengt. "Wat zei Namira eigenlijk?" "Euhm iets over, Elmont's vader."
Lis en All kijken haar geschokt aan. "Rustig, hij wil alleen maar praten. Dus ik ga Elmont even zoeken." Ze staat op en loopt de kantine uit. Waar zal hij zijn? Misschien bij Luna.
Ze stond voor de deur van de toren en net toen ze deze open wilde doen, was iemand anders haar voor; Elmont.
"Jou zocht ik net." Zegt ze. "Mooi want ik zocht jou ook. Kom dan gaan we even ergens zitten." Ze liepen samen naar de rozentuin. Een maal daar gingen ze op het bankje naast de fontein zitten.
"Begin jij maar." Zegt Mina. Elmont knikt. "Namira had het over mijn vader, hij wil ons spreken." Mina knikt; "Ze had het mij net verteld ik ben je meteen gaan zoeken." Elmont haalt een hand door zijn haar en zucht. "Ik kan iets regelen dat we niet gemist worden hier, we kunnen dan vrijdag vertrekken. Het is wel een lange weg en ik moet nog wat spullen verzamelen." "Wat heb je nodig?"
Elmont grinnikt. "Laat mij dat nou maar regelen."

ShapeshifterOù les histoires vivent. Découvrez maintenant