Kapitel 23 - En annan fest

1.7K 47 6
                                    

Idas perspektiv

Hilda och jag hade väldigt kul den första lektionen som idag var kemi. Vi skrattade nästan hela tiden och tog massa roliga bilder på oss med glasögon och labbrockar på. Nästan alla elever gjorde samma som oss så vår lärare, Katarina, var inte direkt glad över vad vi gjorde. Idag är det ju fredag och det brukar vara såhär alla fredagar. Alla, och då menar jag alla, vill verkligen sluta för veckan och få två dagar ledigt. Efter kemin går vi tillbaka till våra skåp och lämnar böckerna och tar fram de nya. Vi skrattar fortfarande åt hur kul vi hade på NO:n. I ena hörnet av mitt öga ser jag hur Felix och hans vänner kommer gåendes i korridoren. Alla fyra har röda kinder och några blåmärken här och där. Jag tar ett djupt andetag samtidigt som jag korsar mina fingrar i hopp om att de ska lämna mig ifred. Till min förvåning gör de ingenting vid mig eller säger något. De fortsätter bara att gå genom korridoren och ägnar mig inte ens en blick. Det är kanske bra..? De kanske har insett att man inte borde hacka på folk och nu kommer de kanske lämna mig ifred.

Efter en till lektion är jag och Hilda på väg till matsalen. Felix och hans gäng går precis bakom oss och viskar om något men jag ignorerar dem. Hilda har antagligen inte märkt att de går precis bakom oss för hon fortsätter att tjata om att jag ska följa med henne till en fest ikväll för att jag måste ha lite kul också. Jag vill egentligen inte gå på någon fest på ett tag men hon kollar på mig med hundvalpsögon och då går det liksom inte att säga nej.

"Snälla Ida! Jag lovar att varken Felix eller någon i hans gäng kommer att vara där!" säger hon ganska högt samtidigt som vi tar maten och lägger upp på våra tallrikar. Eftersom jag är ganska säker på att Felix har hört henne så blir mina kinder en aningen rödare än tidigare. Jag fortsatte att vara tyst samtidigt som jag lägger upp maten på min tallrik. Vi går fram till ett ledigt bord och sätter oss ner. Att Hilda verkligen vill gå på festen märks ganska tydligt. Det är det enda hon tjatar om. Jag kollar över till Felix bord men när jag ser att han kollar på mig vänder jag snabbt tillbaka huvudet.

"Hallå Ida?" säger Hilda och knäpper sina fingrar framför mitt ansikte vilket får mig att komma tillbaka till verkligheten.

"Vad?" säger jag med munnen full av mat och hon skrattar.

"Snälla följ med mig till festen, jag är nästan säker på att ingen från vår skola kommer komma dit och om något händer kommer jag se till att den personen inte kommer leva en sekund till okej? För ingen gör något dumt mot min bästis!" säger hon och jag ler åt hennes snälla ord. Inte en chans att jag kan säga nej till henne nu.

"Okejdå" hon flyger upp i ett brett leende samtidigt som hon klappar sina händer av lycka. Jag skrattar och några kollar på oss, eller aa, på henne. Vi äter upp vår mat och går sedan till våra skåp igen för att hämta våra engelska böcker.

Jag kanske borde tänkt på det här med Philip mer..? Jag har inte sett honom på ett bra tag nu och börjar faktiskt bli väldigt orolig..Antingen är han sjuk eller så vill han kanske inte vara med mig längre..Jag suckar av tanken att han kanske har slutat gilla mig.

---

Efter engelskan hade vi matte och nu är vi på väg hem till Hilda för att fixa oss inför festen. Som förra gången så får jag låna samma klänning som jag hade på festen hos Felix. Tanken på den festen får mig fortfarande att rysa. Det var verkligen värsta dagen i hela mitt liv..Jag sätter på mig klänningen och lockar mitt hår. Hilda har denna gången en ljusrosa klänning och hon väljer att platta sitt hår. Vi sminkar oss och efter det är vi redo för att gå.

Låt denna festen bli bättre än förra...

När vi kommer fram till festen ser jag ganska många jag känner igen från skolan. Jag som tyckte Hilda sa att det knappt skulle vara någon från skolan här..? Men jag har inte sett Felix eller hans vänner och det är ju tur iallafall. Jag kommer ihåg på festen hos Felix, hur kul jag och Omar hade haft det. Vi dansade, skrattade och hade allmänt kul. Jag och Hilda trycker oss igenom folkmassan för att ltea efter något att dricka.

Efter några timmar på festen har jag lyckats tappa bort Hilda. Jag själv är full. Väldigt full. Men jag bryr mig inte så mycket. Jag har kul och känner mig så fri, så varför klaga? Jag dansar med några random killar och vi skrattar samtidigt som vi försöker att dansa. Efter ett tag känner jag att jag måste gå på toaletten. Jag säger ett litet 'ursäkta' innan jag trippar iväg åt ett håll som jag tror toaletterna är vid. Men jag kan verkligen inte hitta dem. Jag vänder mig om och krockar in i någon. Jag kollar upp på personen framför mig. Felix. Han har ett leende på sina läppar och jag suckar samtidigt som han börjar prata.

"Jag visste inte att du var här?! Har du kul?" Jag nickar åt hans fråga. Jag är för full för att hata honom och för full för att ens bry mig om vad han har gjort mot mig.

"Letar du efter något?" han ler och höjer på sina ögonbryn.

"Aa, jag tror toaletten har sprungit iväg, jag kan verkligen inte hitta den!" Han skrattar åt mitt svar och jag skrattar med honom.

"Jag kan visa dig" Jag nickar och han lägger sin ena arm på mig rygg och tar tag i min ena arm. Vi går upp för trappan och han pekar mot den ena dörren.

"Oh, den var inte där när jag kollade" han skrattar åt min kommentar och jag med. Jag är så full så det är pinsamt. Jag går in på toaletten och gör det jag behöver innan jag går tillbaka ut till Felix igen.

"Vill du dansa?" sluddrar jag fram och han nickar. Jag och Felix går ner för trappan och in till dansgolvet hand i hand. Han håller sin ena hand om min midja för att försäkra sig att jag inte ska trilla. Vi börjar dansa och är väldigt närgångna med varandra under tiden. Efter ett tag försvann det roliga och ersattes av någon helt annan känsla. Han snurrar runt mig och jag kollar in i hans underbara ögon. Han har sitt huvud lutad mot min panna, sina händer vid min midja och jag har mina armar slingrande runt hans nacke. Den gör jag något som jag aldrig trodde jag skulle göra, försiktigt lutar jag mig framåt och låter våra läppar mötas i en perfekt kyss.

//iiiiiiihhhhhhhhhhh kissing moment number twooo//

HE'S A TROUBLEMAKER | FSWhere stories live. Discover now