Kapitel 16 - Mitt namn är Philip

1.6K 52 3
                                    

Felix perspektiv

Alla kollar på henne. Till och med Max, Hildas pojkvän, skrattar som bara den åt Ida. Jag ser hennes mörkröda kind och paniken i hennes ögon när hon kollar runt på alla i korridoren. Hon springer iväg och hennes vän, Hilda eller vad hon hette, kollar på mig med en mördande blick. Med arga steg börjar hon gå närmre oss.

"Felix, din jävla idiot!" skriker hon ilsket och alla i hela korridoren blir knäppt tysta. Max börjar gå emot henne men hon puttar bara iväg honom, fortfarande med blicken fast på mig.

"Rör mig inte ditt jävla kukhuvud!" Skriker hon åt Max. Han kollar häpet och oförstående på henne med gör som hon säger och backar undan.

"Vad i helvete gjorde du mot henne?!" gormar hon och slår mig på bröstet. Det gjorde absolut inte ont, jag gjorde inte en min utan bara stod kvar på samma plats. Jag placerar min mun precis vid hennes öra.

"Den horan förtjänade det och det här var bara början!"

Idas perspektiv

Jag sitter utanför skolan på en bänk och försöker lugna ner mig själv, ta mig själv samman och få tillbaka min normala andning. Jag kollar över mot ingången och ser Hilda storma ut ilsken som ett bi men när hon ser mig lugnar hon sig lite.

"Ida, lyssna inte på den idioten okej?" Hon sätter sig ner bredvid mig och stryker sin han över min rygg. Jag ler mot henne men det är inget äkta leende. Hon öppnar sin famn och ger mig en stor kram.

"Jag vet att detta har hänt tidigare på din förra skola men jag vill att du ska veta att jag finns för dig och tänker skydda dig från såna idioter!" Hon ler mot mig och denna gången ler jag ett äkta leende tillbaka.

"Vi börjar snart, ska vi gå?" säger jag och reser mig upp från bänken. Hilda reser sig också och tillsammans börjar vi gå in till skolan igen. När vi kommer in börjar folk genast kolla på oss, eller snarare mig. Ingen säger något vilket jag är extremt tacksam över. Jag kollar runt och ser Cara stå bredvid Felix med ett äcklat ansiktsuttryck. Hon viskar något till Felix och de båda skrattar. Jag vänder blicken bort från dem och försöker att ignorera dem så gott det går.

Efter lektionen är skoldagen över. Jag och Hilda säger hejdå till varandra innan vi båda börjar gå hem. Jag kollar runt över allt för att vara säker på att ingen är här innan jag börjar gå över skolgården.

"Kräkis!" Det känns som om min mage vänds ut och in och som om jag kommer spy vilken sekund som helst. Jag fortsätter att gå och ignorerar Felix. Helt plötsligt känner jag någon som tar tag i min handled och vänder mig om. Nu står jag öga mot öga med Felix.

"Vart tror du att du är på väg?" Jag kollar bakom honom och ser Ogge och Oscar, ingen Omar?

"hhh..eeemm" stammar jag. Jag försöker kolla ner men han tar ett hårt tag om min haka och tvingar mig att kolla på honom.

"Skulle inte tro det va, vi har några saker att avsluta. Din lilla hora till vän förstörde ju för oss tidigare idag" Han avbryts av att hans telefon ringer. Han svarade och suckade irriterat. Jag borde egentligen springa härifrån men det skulle bara göra allt värre.

"Jag kan inte nu, jag är upptagen!" mumlar han i sin telefon och suckar högljutt.

"Okej,mmhm, hejdå" han lägger på samtalet innan han sen kolla över på mig igen.

"Du har tur din lilla skit. Men tro inte att du kommer ha det varje gång, jag är långt ifrån färdig med dig!" Han släpper mig och knuffar ner mig på marken innan alla lämnar mig ensam. Mitt huvud slår i marken och tårar börjar bränna bakom ögonlocken.

"Är du okej?" Mina tankar avbryts av någons mörka röst. Jag kollar upp och ser en snygg kille framför mig. Han har ganska mörkt hår och brungröna ögon. När jag skakar på huvudet sätter han sig ner på huk och hjälper mig upp.

"De killarna är idioter, att de ens håller på med en sån snygg och oskyldig tjej som du" Hans ord får mina kinder att hettas upp en aning.

"Tttack" Jag rodnar fortfarande och han småskrattar.

"Det är lugnt..?"

"Ida" jag ler och han ler tillbaka.

"Vilket fint namn på en underbar tjej, jag är Philip! Trevligt att träffa dig!"

---
Nu har jag äntligen kunnat avsluta tävlingen! :) vinnaren är..



julialrsson !! Grattis till dig! :) när du ser detta Julia, skicka ett meddelande till mig !

Tack till alla som har varit med!

HE'S A TROUBLEMAKER | FSDonde viven las historias. Descúbrelo ahora