20-Yemek (Part 1)

11.5K 613 28
                                    


~~~~~

Emir Akdoğan'ın evinde hayat biraz hızlı ilerliyordu. Sürekli yeni olaylar yaşanıyordu ama herkes her şeyi birbirinden habersiz yaşıyordu. Emir kemndi sorunlarï ile Masal kendi sorunları ile ilgileniyordu.

Emir'in annesi Meryem Hanım eve bir kaç kere daha gelmişti. Masal'ı sürekli ezmeye çalışsa da Masal bu durumu görmemezlikten geliyordu. Bir çok olay atlatmıştı. Meryem Hanım gibi bir kadınla mı baş edemeyecekti? Emir olanları gördüğünde annesini uyarsa da saygısız olamıyordu. Annesi de inat yapar gibi son zamanlar da eve daha sık uğramaya başlamıştı.

Masal'ı sürekli anne va babası arıyordu. Onları hayatında istemediğini daha kaç kere söyleyecekti bilmiyordu. Buğra, Emir şirkete gittiğinde bazen eve geliyor, yiğenini ve Masal'ı görüyor, evden gitme konusunda ki bazı planlarını paylaşıyordu. Az kalmıştı.Hem de çok az. Masal'ın Emir denen adama biraz daha sabretmesi gerekiyordu. Belki de sadece bir kaç gün. Aliye Hanım Masal'ı bir kac kere arayıp görüşmek istemişti ama genç kadın birine  yakalanma korkusu ile sürekli anneannesini geçiştirmişti.

Diğer yandan Sevgi ve Mert mutluydular. Evlenmelerine çok az kalmıştı ve hazırlıklarını yavaş yavaş tamamlıyorlardı. Sevgi arkadaşına söyleyemese de, yoğunluktan konuşamasalarda bir şeylerden şüpheleniyorlardı,

Her şey Aydemir ailesi için garip değil miydi? Masal bir anda ortadan kayboluyor, Leman Hanım ve Adnan Bey kimseye bir şey söylemiyor, Buğra hayata küsüyor. Sonra sır gibi saklanana Masal bir anda ortaya çıkıyor. Hem de Sevginin ve nişanlısının ortak arkadaşının evinde. Bir de bakıcı olarak. Koskoca Aydemirlerin kızı bakıcılık yapıyor. Görenin bile inanmayacağı bir durum. Sonra Masalında aynı annesi ve babası gibi susması, Masal'ın sevgilisi Tarığ'ın ortalarda olmayışı, Buğra ve Masal'ın aptal sevgili oyunları, birbirini kırmaya korka kardeşlerin piknikte deli gibi bağırmaları...

Gerçekten şaka gibiydi. Sevgi artık düşünmekten yorulmuştu ve gerçekleri öğrenmeden bu işin peşini bırakmayı düşünmüyordu. En kısa zamanda ne olursa olsun, Masalla aralarının bozulmasını bile göze alarak kapıya dayanacak ve her şeyi öğrenecekti. Belki bunu yaparken canı yanacaktı ama gerekirse Masal'ı herkese gerçekleri anlatmakla tehdit edecekti. En yakın arkadaşının bir anda karmaşaya giren hayatının sebebini bilememek çok sinir bozucuydu.

Emir, öğle arasında karşısında duran Adnan ve Buğra Aydemir ile yemek yiyor, iş konusunda konuşuyordu ve gözleri sürekli Buğraya takılıyordu. Ne şanslıydı bu adam? Masal gibi güzel bir kadını kapmıştı. Masal bu adamla karşılaşmadan ilk  kendisi ile karşılaşsaydı olmaz mıydı?

Buğra, Emir'in dalmış hallerini fark etti. Susması için babasına işaret ettiğinde Adnan Bey oğlunun ne yapacağını merak etti. Buğra bu adama sinir oluyordu. Masl bilmese de gizliden onları takip ediyordu. Masal o kadar saftı ki bu adamın kendisine nasıl baktığının farkında bile değildi.

Boğazını temizleyerek "Emir Bey." dedi.

Emir adının söylenmesi ile düşüncelerinden sıyrılıp karşısındaki adama baktı.

"Aslında Masal bugün bize gelecekti ama şu sıralar oğlunuz Umut'a fazla bakamadığının farkındayım. Diyorum ki akşam yemeğine sizde katılın."

Adnan Bey duyduklarına inanamıyordu. Günlerdir konuşmak için çaba sarf ettiği kızı bugün eve mi gelecekti? Neden bundan haberi yoktu?

"Masal bize mi gelecek?" dedi şaşkınlıkla.

Buğra babasının pot kırmasından korkuyordu. Çünkü kardeşiyle oynadığı oyundan haberi yoktu.

Sesini neşeli çıkarmaya özen göstererek "Eve gelinin geliyor baba. Kusura bakma sana söylemeyi unutmuşum." dedi.

Benim Oğlum Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin