40-Beklemek

8.7K 477 46
                                    

MASAL'IMA HAKSIZLIK EDİYORSUNUZ.NEDEN EVLENMEK İSTEMEDİĞİNİ ÖĞRENİNCE TEPKİLERİ BELİRTİN BAKAYIM😠

Şaşkınlıkla Masalın cevabını dinlerlerken üçü de aynı anda "Ne!"diye bağırdı. Kimse Masaldan olumsuz bir cevap beklemiyordu oysa ki.

Emir sinirle Aliye Hanım'a dönüp "Torununuz artık benimle evlenmek de istemiyor! Söyleyin Allah aşkına bu kadar mı kötü bir eş adayıyım ?"

Aliye Hanımda Masalın olumsuz cevabına üzülmüştü. Çünkü Emir, Umut'u ve Masal'ı gerçekten seviyordu ve torunlarına gereken sevgiyi verecek bir adam olduğu için Emiri sevmişti.

Buğra hâlâ kardeşinin yüzüne bakıyordu. Bir kaç ay önce Masal , bu adama aşık olduğu için ağlamıştı bile. Şimdi bir anda ne vazgeçirmişti onu bu aşktan, sevgiden ?

"Öyleyse gidiyoruz Masal. Umutu da getir gidiyoruz." dedi yaşlı kadın sert bir ifadeyle.

"Hayır gitmiyoruz." dedi Masal. Emir sevdiği kadına kızgındı. Amacı neydi anlayamıyordu da.

"Neden evlenmek istemediği mi niye sormuyorsunuz?" dedi kaşlarını çatarak. Birinin bu soruyu sormasını beklemişti ama kimse sormayınca işler daha fazla karışmadan evlenmek istememe sebebini açıklamalıydı.

"Neden?"dedi Buğra. Kardeşi kendince bir işler çeviriyor gibiydi.

"Niye evleneyim ki? Ben evlilik teklifi almadım." dedi gülerek.

Derin bir nefes aldılar. Buğra her ne kadar Emiri sevmese de kimsenin kardeşini bu kadar güzel sevip, sarmalamayacağını iyi biliyordu.

"Ne teklifi ?" dedi Emir. "Seni sevdiğimi, evlenmek istediğimi bilmiyor musun? Teklif zorunlu mu ya ?"

"Valla ben onu bunu bilmem. Teklif yoksa evlenmek de yok." deyip gülerek ve koşarak merdivenlere yöneldi. Bu kadın bugün herkesi ne kadar çok şaşırtıyordu. Emir az önce bu kadına sinirlenmişti ama şimdi o siniri de unutmuştu.

Masal bir elinde çantası diğer elinde Umutla merdivenlerden inip "Gidelim babaanne. Emirinde keyfi bilir." deyip kimseyi beklemeden evden dışarı çıktı. Aliye Hanım torununun peşinden giderken Buğra elini Emir'in omuzuna yerleştirdi.

" Yemin ederim bugüne kadar seni bir gram sevemedim ama şu an senin için üzülüyorum. Masalın gönlünü yapmak  bazen dünyayı fethetmekten zordur. Allah kolaylık versin." deyip evden çıktı.

Emir hâlâ kapıya bakıyordu. Şaka mıydı tüm bu yaşananlar? Her şeyi geçmişti de haklıyken ne ara haksız konuma gelmişti ? Kadınlar şeytandır dedikleri  doğruydu.

Açık kapıdan içeri Cenk girdiğinde arkadaşının neden orada olduğunu ve kapının neden açık oldugunu merak etmişti.

"Ne oldu? İyi misin ?" diye sordu.

"Ben bilmiyorum. Biz Masalla kavga ettik. Sonra ağabeyisi ile anneannesi geldi. Evlenme teklifi etmeyeceksen evlenmiyorum dedi. Umutu da aldılar gittiler." dedi.

Cenk bir kahkaha atıp "Helal olsun Masal'a. Hem haklı kız git evlenme teklifi et." dedi

"Ya bu teklif gerekli mi? Onu sevdiğimi biliyor. Ne yani güller bilmem nelerle mi aşkı mı anlıyor?"

Cenk koltuğa rahatça yerleşip "Orasını gidip Masal'a soracaksın. Kadınlar böyle. Hem bak bana. Anladım zamanında dillerinden teklif bile ettim ne oldu? En sonunda terk edildim. Bana kalırsa istiyorsa teklif geç olmadan git teklifini yap." dedi.

Emir çocuk gibi omuz silkip "Teklif falan yok. Beklesin dursun Masal Hanım." dedi sinirle.

~~~~

Benim Oğlum Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin