13.

282 27 9
                                    

Albus a dormit pana in dimineata urmatoare, cand s-a trezit si a mers in Marea Sala sa ia micul dejun. Evelyn era si ea acolo, cu cearcane puternic vizibile la ochi, ca si cand nu ar fi dormit. Albus se aseza intre ea si Scor, fara sa ii salute pe niciunul dintre ei si incepu sa manance.
Un mic detaliu ii sari baiatului in ochi: Eve manca, ca de obicei, cu mana dreapta, dar mana stanga era tinuta in poala, nu pe masa, asa cum era de fiecare data cand manca. Maneca robei ii ascundea incheietura si nimeni nu putea vedea bandajul pe care Rose il pusese. Eve simti privirea patrunzatoare a fratelui sau, dar nu il privi, ci se ridica in picioare, vrand sa plece. Albus isi prinse sora de incheietura mainii stangi, iar fata isi dori sa suspine de durere, dar nu o facu si isi trase mana, totusi nu inainte ca brunetul sa observe bandajul alb, dar usor insangerat si sa faca ochii mari.
Evelyn parasi Marea Sala, cu Albus pe urmele ei.
-Stai! strigă Albus, vocea lui răsunând pe întregul coridor. Ce ai la mână?

-Nu e treaba ta! îi răspunse Eve printre dinţi, întorcându-se spre fratele ei.

-Ce dracu' ai făcut? o întrebă el în șoaptă, după ce se apropie mai mult de ea. Te-ai tăiat? Spune-mi, te rog, că nu te-ai tăiat!

-Ai înnebunit?! Normal că nu m-am tăiat.

-Atunci ce ai la...

-Întreabă-l pe Voldemort, iar apoi spune-mi ce ai aflat, idiotule! i-o tăie Evelyn și plecă nervoasă.

*

-Scorpius, pune cutia aia acolo! Tu, maimuță roz, așează boxele într-un colţ mai întunecat! Evelyn, adu afișele aici, iar tu, Albus, nu mai mânca prăjituri pe furiș! dădea Lara ordine, în timp ce urmărea munca tuturor.

-Dar tu ce faci? se trezi Al să comenteze. Stai și ne spui ce să facem!

-Păi dacă n-o fac eu, atunci cine o face?!

Albus îi aruncă o privire în care se citea dorința de a o înjura de toţi sfinții și răniţii, iar apoi se duse să o ajute pe Meredith cu așezarea decoraţiunilor.
În timp ce Albus se urcă pe o scară, împreună cu Meredith, Logan începu să cânte ca un idiot ce era:

-Albus și Meredith stau într-un copac...

-... Și pe faţa lui Logan eu mă... , continuă Al, fiind întrerupt de vocea Larei.

-Fără înjurături, Romeo! Și ia-ţi hârtie igienică, dacă tot vrei să folosești moaca pudelului meu pe post de toaletă.

Albus își dădu ochii peste cap și coborî, ca să aducă încă o cutie cu decorațiuni, timp în care Meredith alunecă de pe scară. Albus scăpă cutia și fugi spre locul în care urma să aterizeze, apoi prinzând-o pe fată, la fix. Cei doi se priviră în ochi, preț de câteva minute, Al pierzându-se în ochii ciocolatii ai lui Meredith, iar ea admirându-i pe cei verzi ai lui Albus, în timp ce Alice îi privea pe cei doi ca o criminală în serie. Abia când McGonagall apăru în Marea Sală, unde urma să fie organizată petrecerea, și tuși teatral, Albus o lăsă jos pe Meredith.

-Ce-a fost asta? întrebă ea, pe un ton sever.

-Doamnă, știţi, ea a căzut de pe scară și eu am prins-o. Doar nu era să o las să se izbească de pământ și să își rupă oasele!

-Ai fi putut s-o faci, șopti Alice, Lara auzind-o și începând să râdă înfundat, ca să nu o vadă directoarea.

-Așa este, ai făcut bine că n-ai lăsat-o să se rănească. Revenind la motivul pentru care mă aflu aici, vreau să vă anunț că ceea ce organizăm acum nu va fi o simplă petrecere, ci un bal, cu rochii, dans, costume și tot tacâmul.

-Rochii?! exclamă Lara, iritată, încruntându-se.

-Exact, domnișoară Swift.

-Și... Costume?! Dans?! făcură Al si Scorpius in acelasi timp.
-Si daca nu vom purta costume si rochii?intreba Meredith.
-Veti primi detentie cu Umbridge si veti spala toaletele din toata scoala, raspunse McGonagall atintind-o cu privirea. Fiecare dintre voi va dansa la inceput. Veti avea cate o pereche. Evident, baietii vor invita fetele.
-Pereche?! Spusera in cor Albus si Evelyn enervati.
-Incetati odata! Se rasti profesoara la ei. Veti face exact ce va spun, daca nu vreti sa curatati toaletele pentru tot restul anului! Acum, dupa ce terminati cu decoratul, fiecare dintre voi va ramane aici, pana cand ma voi intoarce. Vom repeta dansul de inceput.
-Facem si repetitie? Intreba Alice.
-Da, nu va ajunge ca ne veti chinui la bal?! Mormai mai mult pentru sine Albus.
-Te pot auzi, domnule Potter!! Se rasti la el McGonagall. Continuati cu decoratiunile si ati face bine sa va gasiti parteneri cat mai repede!
Indata ce McGonagall se facu nevazuta, Al, Eve, Lara, Logan Scor, Alice, Rose, Meredith, Luke si Caleb se intoarsera la munca lor, niciunul nedand vreun semn ca vrea sa isi gaseasca un partener pentru balul ce avea sa aiba loc.
-Voi va dati seama ca daca nu vrem ca McGogosar sa ne gaseasca parteneri trebuie sa ni alegem noi singuri, nu?zise Lara oprindu-se din a le mai da ordine si atragandu-le atentia tuturor.
-Si ce-ai vrea sa facem?! Intreba Eve.
-Pai, tu nu poti sa faci nimic, la fel ca toate celelalte fete. In schimb, voi fraierilor, zise ea privindu-i pe baieti, ce mai asteptati?! O invitatie speciala?! Sunt 5 fete in incaperea asta, iar voi stati degeaba?!
Baietii isi arucara priviri unul altuia, iar dupa ce Lara ofta si isi continua munca, lipind foile pe care elevii de la Hogwarts aveau sa lase mesaje pentru altcineva, fiecare se duse spre cate o fata: Caleb spre Eve, Luke spre Lara, Scor spre Rose, iar Albus spre Meredith, spre dezamagirea lui Alice, iar Logan spre nicaieri.
-Lara? Incepu Luke.
-Ce naiba..., vru ea sa ii raspunda, dar se opri cand se intoarse si il vazu. A, Luke. Te pot ajuta cu ceva?
-Nu chiar, defapt...da..
-Si cu ce mai exact?
-Pai...as vrea sa mergi la bal cu mine.
-Bine, dar nu iti garantez ca o sa port o rochie din aia pompoasa si tocuri. Nu port tocuri nici in ruptul capului!
-Nu conteaza, esti frumoasa oricum, spuse baiatul zambind.
-Inceteaza, Morgan!!rase ea si se intoarse la lipitul foilor, in timp ce Luke se indeparta zambind.
Intre timp, Caleb si Albus se apropiau de Eve, respectiv Meredith.
-Nici sa nu te gandesti, Morgan!zise Eve inainte ca satenul sa ajunga foarte de aproape de ea si fara sa se intoarca spre el, continuand sa decoreze sala.
-Oh, haide!!! Se vaita el. Trebuie sa mergi cu mine la bal!!
-Si de ce, ma rog?!il intreba fata pe un ton intepat, fara sa se uite la el.
-Ti-am spus deja! Imi place de tine si asta e ocazia perfecta sa mergem la o prima intalnire!
-Intalnire?! Facu satena, oprindu-se din ceea ce facea si privindu-l in ochi cu mainile in solduri. Cine ti-a zis ca as vrea sa merg la o intalnire cu tine?!
-Pai, nimeni, dar am asteptat ocazia perfecta sa te invit la una, iar Hogsmeade nu e chiar propice pentru asa ceva, deci aveam nevoie de ceva fastuos, ca balul asta.
-Vezi ce faci?! Daca accept sa merg cu tine la bal, o sa crezi ca imi place de tine! Ofta satena.
-Si nu e asa?!
-Nu! Inca sunt suparata pe tine ca ai stricat relatia dintre mine si Albus!
-Haide!! Promit ca iti fac eu fratele cumva sa vorbeasca cu tine!
-Oh, dar vorbeste cu mine! Si mi-as dori sa nu o faca, ofta iar Evelyn.
-Ce s-a intamplat?!
-Nu e treaba ta! Fie, merg cu tine la bal, dar nu e o intalnire!
Caleb zambi smechereste si ii facu din ochi, apoi se indeparta, iar Eve reveni la munca pe care McGonagall i-o daduse.
Albus ajunsese in sfarsit langa Meredith si o batu usor pe umar, facand-o sa il priveasca.
-Meredith, vreisamergicuminelabal? Zise el repede.
-Poftim?! Poti sa repeti?! Nu am auzit..., spuse fata confuza.
-Ma intrebam daca...daca ai vrea sa mergi cu mine la bal, vorbi el din nou, mai rar de data asta.
-Sigur, raspunse ea zambind, acelasi lucru facandu-l si Albus.
-Sper ca v-ati gasit parteneri!
Vocea profesoarei McGonagall ii facu pe cei 9 sa o priveasca.
-Nu chiar, vorbira Alice si Logan, in timp ce toti ceilalti aprobara scurt din cap.
-Oh, domnisoara Adams, vei merge cu domnul Weasley.
-Nu merg la bal cu un Sange-Mal! Spuse Logan inainte ca Alice sa comenteze.
-20 de puncte de la Viperini, tuna McGonagall suparata. Si veti merge impreuna la bal, fie ca vreti, fie ca nu! Si iti sugerez sa ai grija cu limbajul, domnule Weasley sau domnisoara Potter o sa aiba grija sa ajungi din nou in Aripa Spitalului.
Eve si Lara rasera pe infundate, in timp ce Logan lasa capul in jos si nu mai comenta.
-Acum, incepu McGonagall, o sa repetam pasii de dans. Vreau sa faceti impresie buna si, daca iese bine, va scutesc de teme pana la Craciun.
-Vorbiti serios? Intreba Alice nesigura.
-Chiar foarte serios, domnisoara Adams. Acum, cine se ofera sa ne dea o idee?
Eve si Caleb isi aruncara priviri si mana fetei se ridica, atragand privirea lui McGonagall, dar si a celorlalti asupra ei.
-Domnisoara Potter, domnule Morgan, veniti aici, spuse profesoara incantata, in timp ce Albus ii arunca priviri nervoasa satenului.
Cei doi incepura sa danseze indata ce profesoara facu muzica lenta sa se auda din boxele pe care Logan le pusese. Se sincronizau perfect ca si cum ar fi facut asta de o suta de ori inainte si pastrasera contactul vizual inca de la inceput. Piesa se termina si cei doi facura o plecaciune, in timp ce toti aplaudau, desi McGonagall era cea mai incantata.
-Excelent, copii!! Zise ea inca aplaudand.
Eve zambi, acelasi lucru facandu-l si Caleb, inca tinand-o strans de mana pe fata, fiind sagetat incontinuu de privirea dura a lui Albus, asta pana cand Meredith ii spuse, in soapta, de langa el:
-Sunt asa de draguti impreuna.
-Nu sunt un cuplu, raspunse el incruntat. Si nici nu vor fi.
-De ce spui asta? Au o conexiune, pot vedea asta. Nimeni nu poate sta in calea iubirii, Albus, nici macar tu, zise fata zambind.
Baiatul o privi in ochi si se pierdu in ei, apoi ii privi pe cei doi si realiza ca Meredith avea dreptate. Caleb si Evelyn se potriveau, dar asta nu insemna ca o sa fie de acord cu relatia lor, asta in cazul in care ar fi existat una.
-Acum, o sa ii las pe Eve si Caleb sa creeze dasul fiecarei perechi. Ma intorc intr-o ora sa vad ce ati reusit sa faceti.
McGonagall se facu nevazuta, iar Eve isi intra in rolul de sefa si incepu sa dea ordine de colo colo, facandu-l pe Albus sa isi dea ochii peste cap de nenumarate ori, iar pe Caleb sa o priveasca mandru, in timp ce Lara comenta incontinuu.
-Ati inteles? Intreba Evelyn dupa 20 de minute in care explicase o multime de pasi de dans complicati. Bine, sa va vad, continua ea fara sa le astepte raspunsul. Albus, Meredith, Lara, Luke, Alice, Lolo, in fata.
Cu o miscare scurta din bagheta, muzica lenta porni din nou, iar cei numiti incepura sa danseze, fiind incordati incercand sa nu greseasca pasii.
-Nu, nu, nu, incepu satena cu ochi albastri, oprind muzica. Nu trebuie sa fiti incordati! Traiti momentul, idiotilor! Dansati pe cea mai frumoasa muzica posibila!
-Da, sigur! Mormai Albus.
-Nu comenta, Potter, i-o taie Eve, pornind din nou muzica, in timp ce fiecare a inceput sa danseze din nou, de data asta lasandu-se condusi de muzica, astfel incat la final, satena i-a aplaudat si chiar i-a laudat.
-Foarte bine!
Vocea Minervei McGonagall le-a atras tuturor atentia.
-Se pare ca domnisoara Potter a avut suficienta autoritate si rabdare sa va invete ceva.
Eve zambi, iar McGonagall continua:
-Balul are loc la ora 20. Sa va imbracati frumos.
-Doamna, nu avem costume la noi, spuse Luke.
-Bineinteles ca nu, dar m-am ocupat eu de tot. Rochiile si costumele voastre sunt in dormitoarele voastre. Ne vedem in curand, incheie profesoara, aratand spre ceasul de perete care arata ora 19, apoi parasi Marea Sala.
Eve pleca si ea, urmata de Rose, Alice si Lara, apoi baietii.
Ajunse in dormitoare, Eve gasi pe patul ei o rochie albastra, Lara una neagra, Rose una roz, iar Alice una verde inchis.
-Eh, macar nu mi-a luat una roz, mormai Lara privindu-s rochia.

BrothersOù les histoires vivent. Découvrez maintenant