4.

613 33 4
                                    

"Harry Potter,

Te sfătuiesc să nu începi să le predai lui Albus si Evelyn la domiciliu și, mai important, să le povestești lor și celorlalți despre știi tu ce, cât mai repede posibil. Harry, nu le poți ruina anii de școală rămași, doar din cauza fricii. Albus, Eve, Lily și James se descurcă întotdeauna, orice ar fi, iar tu știi asta, deci n-ai de ce să îți faci griji.

Te implor, Harry, ascultă-mi rugămintea, nu îți mai minți copiii! Mai mult ca sigur, ei se așteaptă să fie în pericol, se așteaptă la existența unei profeții, se așteaptă la orice e posibil.

Cu sinceritate,
Minerva McGonagall.

-Nu mai înțeleg nimic, spuse Evelyn. Trebuie să vorbim cu tata, să îi cerem o explicație.

-Sau, mai bine vă cer eu să îmi explicaţi ce căutaţi în biroul meu, spuse Harry, care se afla în pragul ușii.

-Căutam adevărul, nimic neobișnuit, răspunse Albus.

-Adevărul?! Despre ce adevăr vorbești?

-Vorbesc despre cel pe care nu vrei să-l spui copiilor tăi, dar i l-ai spus lui McGonagall, îi răspunse fiul lui la întrebare, fluturând scrisoarea abia adusă de Hedwig.

-Păi... eu...

-Vreau să știu ce este acest "știi tu ce" și de ce te împiedică să mă lași la Hogwarts?

-Acest "știi tu ce" este o Profeție, Albus, o Profeție care reprezintă un mare pericol pentru toţi, și prin "toţi" mă refer la orice om, adică, orice vrăjitor, orice Încuiat din această lume.

-Așa, din curiozitate, ce spune Profeția? interveni Lara.

-Spune că ai intrat pe furiș în casa mea.

-Aici nu este vorba despre mine, Harry. E vorba despre Albus și Evelyn. Așa e, sunt centrala, hidrocentrala sau termocentrala, în orice situație, dar tot trebuie să le acorzi lor mai multă atenție, de această dată.

-Fie, cum spui tu! Albus, spre marea ta dezamăgire, nu îți voi da mai multe detalii despre Profeție. Punct.

-Bine, sunt împăcat cu asta, mai ales că, dacă voi face școală de acasă, voi putea umbla prin dosarele tale, prin scrisorile tale, prin alte lucruri de-ale tale, ca să aflu ce ascunzi, voi putea veni cu tine la minister și voi intra în fiecare cameră peste care voi da acolo, deci și prin urmare, voi afla de aici care-i treaba cu Profeția. Mi-ar fi fost mult mai greu dacă aș fi fost la Hogwarts, deci, îți mulțumesc mult că mi-ai ușurat munca. În plus, aici voi fi mult mai în siguranță decât la castel și mă bucur pentru asta, dar, totuși, îmi pare rău pentru James, Lily, Rose și Hugo, căci se duc departe, la Hogwarts, și sunt în pericol acolo, din câte ai dat tu de înțeles, mai ales că cel mai bun Auror angajat la minister nu îi poate supraveghea și ajuta pe Ron, Hermione și mama cu protejarea celorlalți elevi pentru că trebuie să rămână acasă și să se ocupe de educația fiului său. Doamne, aș fi atât de recunoscător, dacă am putea găsi o cale să te duci la Hogwarts, aș face orice, dacă am găsi o soluție. Stai, știu! Ce ar fi să merg la Hogwarts, împreună cu ceilalți, ca să-i poți ajuta pe ceilalți Aurori și ca să te asiguri că nu voi afla ce spune Profeția?! Nu vreau să o fac, dar ţin la viaţa oamenilor și chiar aș fi în stare să risc atât de mult, mai ales că tatăl meu ar putea fi învinovățit, în viitor, pentru moartea a mii de elevi nevinovaţi.
Desi si Evelyn se afla in aceeasi situatie ca si fratele ei, aceasta nu ii adresa tatalui ei niciun cuvant, cum nu avea sa o faca mult timp de acum incolo, fiind extrem de suparata pe el.
Harry îl privi preț de câteva clipe pe Albus, fiind uimit de viclenia și strategia lui de a obține ce își dorește, dar, mai ales, de faptul că trucul lui dădu roade. Vocea prefăcută a lui Al și cuvintele spuse pentru a-l panica pe el, Harry, , îl făcură să se răzgândească în privința ideii legate de școala la domiciliu.

BrothersWhere stories live. Discover now