Unutursun - XXII

4.9K 404 67
                                    

Bir pazar aksami yine ben ☺

Umarim bölümü begenirsiniz. Duydugum kadariyla sinavlariniz varmis.
Allah yardimciniz olsun. Insallah iyi sonuclar alirsiniz ♥

Medya: Elem&Tufan
Ali Baran - Güldurmedun aglattun

Keyifli okumalar ♥

22. Bölüm

Elem&Tufan

"Eve siparis etseydik keske kizim." Babam sapkamin iki ucundan tutarak gözlerimi de kapatacak sekilde cekistirdi.

"Üsümüyorum ben." diyerek eski haline getirdim. "Hem o deniz manzarasi kacinilmaz."

Her cuma oldugu gibi bu aksam da balikciya dogru yol aldik. Fakat balikciya giden yolda etraftaki secenekler dikkatimi dagitmaya basladi. "Balik degil de kumpir mi yesek?" diye sordum agzimin sulandigini hissederek.

Babam da benim baktigim yöne cevirdi kafasini. "Bu aksam da vazgeciyoruz yani baliktan." diyerek güldü. Yolda devam ettigimiz sirada bir cicekci cikti karsimiza. Gözlerim papatyalara takildigi sirada babam da ayni anda ciceklere dogru yöneldi.

Iclerinden bir papatya demetini aldi ve bana uzatti. "Ne zamandir almiyorum prensesime."

Tebessüm ederek elinden aldim. "Tesekkürler babalarin en krali." dedim dislerimi sergiye sunacak sekilde gülümseyerek.

Beraber kumpirciye dogru ilerledik. "Sen burda otur ben alip geliyorum." Onayladim ve bankta yerimi alip beklemeye basladim. Elimde tuttugum demeti burnuma yaklastirarak kokladim. Birinin boynundan tutarak o güzelim yapraklarini izledim.

Papatyalari bile dahil ettik sevdalarimiza. Onlari sucladik sevilmeyince. Bedelini de ölümle ödediler. Papatyalari dahil etmenin sonucu hüsran oldu. Yaprak yaprak aglattik papatyalari sirf o sevmiyor diye.

"Elem?" Basimi cicekten kaldirmamla sinifin yarisini karsimda buldum. "Tufan?"

"Siz gidin ben geliyorum." diyerek gruptan ayrildi ve yanimda yerini aldi. "Ne yapiyorsun burda?"

"Aksam yemegi icin ciktim." dedim kuruyan bogazimla kendimce bir aciklama yapmaya calisarak. "Siz ne yapiyorsunuz?"

"Mac izleyecegiz beraber." dedi gülümseyerek. Bakislari elimdeki papatya demetine kaydi. "Cicekler güzelmis." dedi degisik bir ifade ile.

"Öyleler. Cok severim." Bir kez daha kokladim anneme yakinlastiran cicekleri.

"Yalniz mi ciktin?"

Cevap veremeden babamin sesini duydum. "Cok sicak dikkat et." Elimdeki cicegi banka birakip bana uzattigi plastik tabagi aldim. Tabagimi uzatir uzatmaz bakislari yerinden kalkmis yanimda duran Tufan'i buldu.

"Baba siniftan arkadasim Tufan. Tufan bu da babam Mehmet." dedim gülümseyerek. "Beraber ciktik." diyerek sorusunu da cevaplamis oldum.

Babamin uzattigi eli sıktı tedirgin bir ifade esliginde. "Memnun oldum Mehmet bey." demesiyle babamin yüzündeki ifade az da olsa yumusamaya basladi. "Bende memnun oldum oglum. Mehmet amca de sen."

Olumlu anlamda basini salladi. "Ben gideyim artik. Digerleri bekler."

"Tabi, görüsürüz." diyerek ugurladim kendisini. Babamla da vedalasarak yanimizdan ayrildi. Babamin hala ayakta oldugunu fark ederek ona döndüm. "Bir sey mi oldu?"

"Nereli bu cocuk?"

Sorusuna sasirsam da cevapladim. "Rize'li." Sessiz kaldi ve basini sallamakla yetindi. Anlam veremesem de yerimden kalktim ve cicekleri sirt cantama zarar görmeyecek sekilde yerlestirdim. "Hadi gidelim." Onayimi aldim ve eve dogru yola koyulduk.

UnutursunHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin