Unutursun - XVI

5.1K 412 58
                                    

Hazır bölümü yazmisken bekletmeden sizinle paylasmak istedim..

Sıkıldıgınızın farkindayim. Sabirli olun olaylar baslamak üzere ☺

Medya: Nezih Ücler - Yüregim agir yarali

Keyifli okumalar ❤

16. Bölüm

Elem&Tufan

"Elem. Elem. Elem. Elem!" Kolumda hissettigim aciyla Elifin eline vurdum. "Salak misin? Acidi." diyerek cimdikledigi yeri ovaladim.

"Sen iyice kafayi yedin bu aralar. Söyledigime pisman ediyorsun." dedi sinirle.

Önüme dönüp elime bir kalem alip cevirmeye basladim. "Ben gayet normalim bir kere. Hem vazgeciyorum da artik. Hissediyorum bunu bak ciddiyim."

Gülerek basini olumsuz anlamda salladi. Kaslarimi catarak koluna vurdum. "Ciddiyim ben."

"Evet inekler de ucuyor zaten." demesiyle tek kasimi kaldirdim. "Inandirici degilsin pek Elem."

Nefesimi seslice biraktim. "Ne yapmami bekliyorsun. Gidip baskasini mi bulayim seni inandirmak icin?"

Aninda bana döndü. "Öyle bir sey yaparsan dayagimi yersin."

Tehditine gülüp önümdeki kagidi karalamaya basladim. Ardindan edebiyat hocamizin girmesiyle ders basladi. Sonlanan projelerin sunumuna basladik. Arya ve Rana'nin sunumu bittiginde hoca bizim sunumumuza gecmemizi istedi.

Hazirladigim notlarimi alip önde Tufan'in yaninda yerimi aldim. Cekingen biri olarak konusacagim parti soguk ter dökerek beklemeye basladim. Anlatmaya basladigimda ise dilimin dügümü cözülmüs gibi serbest konustum.

Son part olarak Tufan kendimizce verdigimiz cevaplari okudu. Okuduklarinin sonuna geldiginde ise sözleri baska bir yerden hatirlar gibi oldum.

"Bakarak sevmek yorucudur, biraz da bakmadan sevmek lazim. Iste mesafe tam da burda önem kazanir.

Mesafe beklemektir. Mesafe güvendir. Mesafe günaha girmemektir. Ama asla engel degildir, aşmak icin vardir. Sabretmeyi ögrenmek icin vardir.

Bekleyisine tutuldum demek sevdadandir. Beklemeye layik görüdügüne aşıksındır. Özlemesine ragmen bekliyorsa, hasret kalmasina ragmen daha sıkı tutunuyorsa, sevdalidir sevdasina. Gerisi palavra.

Asil özlemek sevginin ispatidir. Tek kelimesine muhtacmis gibi hissetmek acitsada sevgiyi arttiran asil eylemdir.

Beklemesine ragmen vazgecmeyen aşıktır. Bekleyecek birini bulmak ise zor olandir. Yani gercek aşk beklemekten, özlemekten gecer."

Projeye basladigimiz gün karaladigim yazinin oldugunu fark ettigimde basimi ona cevirdim. Okudugu kagidi elinden alip yirtma fikrinden rezil olmamak icin vazgecip oldugum yerde utanctan ölmeyi bekledim.

Son kismin da bitmesiyle hocanin degerlendirmesini bekledik.
"Fena degildi. Gayet akıcı ve net konustunuz. Elem sen bazi yerlerde heyecanlandin sanirim sesin kisildi." Begenmeyecegi bir kismin cikacagini bildigimden fazla üzerinde durmadim.

"Sectiginiz konu da güzel ama bakis acinizi biraz fazla karamsar buldum." demesiyle basimi kaldirdim. "Nasil?" 

Araya girmemi beklemiyor olmaliydi ki o da sasirdi. "Konu olarak aşk iyi ama verdiginiz örneklerin sonu kötü. Yani mutlu sonlu bir örnek vermenizi tercih ederdim."

"Hangi örnegi begenmediniz hocam?" diye sordu Tufan.

"Hifa Hatun ile Süheyb. Yani güzel ama aşkla alakasi yoktu pek. Ayrica sonunda ölüyor olmalari fazla dramatik. Mutlu bir son olmaliydi.."

UnutursunHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin