Hoofdstuk 12

5.1K 153 5
                                    

Heeey ,

Ik heb de 'cover' van dit boek veranderd.. Die andere was een beetje saai! What do ya think? :D x

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

''Jade.. Jadeee wordt wakker.'' Ik schrok wakker van mijn zusje. Het was midden in de nacht. Ze stond naast mijn bed te huilen.

''Emily..'' Zei ik half slapend. ''Wat is er aan de hand?''

''Ik had een enge droom. Dat al mijn poppen werden gestolen door een enge monster dat onder mijn bed lag. Ik vond het echt niet leuk!'' Ze moest nu nog harder huilen. ''Ben je al bij papa en mama geweest?''

''Ja maar papa zei dat ik door moest slapen.'' Snikte ze. Ik zuchtte. Ik sloeg mijn deken open en Emily kwam tegen me aan liggen. Ik keek op mijn wekker en zag dat het 2:16 was.

Ik lag nog een half uur wakker. Als Emily nou niet zo een 'enge' droom had lag ik nu nog gewoon te slapen. Ik ging maar op mijn telefoon. Het schermpje gaf teveel licht dus ik had mijn ogen maar half open. Ik zag dat ik 2 whatsapps had.

Bo: JADIEEEE ik heb super goed nieuws!! We kunnen aanstaande vrijdag al komen! Als dat voor jou ook uitkomt natuurlijk:) laat je dat even weten? App me sneeelll terug xx

Ik dacht na. Het is nu dinsdag, dus ze kunnen misschien al komen over 4 dagen, als dat kan dan! Dat zou echt suuuuper awesome zijn, want ik mistte ze al heel erg. Ik keek ook naar mijn andere app. Het was Liam.

Liam: heyy jadee liam is still sleeping but i'm on his phone :D and here a cute picture of him mwhuhaha :D x zayn

Ik klikte op de foto en zag Liam die aan het slapen was. Hij lag met mijn mond open. Zayn heeft die foto van hem gemaakt waarschijnlijk. Ik lachte stilletjes in mezelf. Ik was te moe om op mijn berichtjes te reageren. Ik zette mijn telefoon op mijn nachtkastje en deed mijn ogen weer dicht.

--

Ik werd wakker door de zon die door het raam op mij scheen. Ik geeuwde en was nog moe. Emily zat nog naast mij te slapen, snurkend. Het was 9:27. Dat was weer uitslapen voor mij. Om 11:00 moest ik met mijn moeder bij haar atelier zijn. Ik had dus nog anderhalfuur om me klaar te maken. Ik probeerde voorzichtig mijn bed uit te komen, zonder Emily wakker te maken. Ik deed mijn haar een beetje goed want het leek wel alsof het ontploft was.

Ik liep naar beneden en zag al dat mijn ouders aan de eettafel zaten. Ik ging tegenover hun zitten nadat ik 2 geroosterde brood had gemaakt met ei en spek. Het 'bliepje' ging af van mijn telefoon, een whatsapp van Bo.

Bo: ''Please reageer!!''

Shit, ik was het helemaal vergeten te vragen!

''Mam, pap?''

''Hmm?'' Zeiden ze allebei tegelijk, zonder op te kijken. ''Deem en Bo willen vrijdag al komen. Zou dat misschien kunnen?'' Ik zag dat ze even na moesten denken. Ze keken elkaar aan. Alsjeblieft, zeg ja!

''Ik denk het wel, hoor?'' Zei mijn vader vragend tegen mijn moeder. ''Ja hoor! Alleen ik wil niet dat het een chaos hier in huis wordt als hun er zijn.''

"Yes, dankjewel! Nee het word geen chaos hoor.'' Beloofde ik mijn ouders. Ik wou Bo meteen bellen en zocht haar nummer in mijn contacten.

"Dat was de vorige keer wel anders.." Zei mijn vader. Ik moest gelijk denken aan de laatste keer dat Demi en Bo bij mij kwamen logeren. We waren die avond en nacht alleen thuis en we hadden de hele keuken overhoop gehaald, omdat we taart gingen bakken midden in de nacht.

''Jaha.'' Mompelde ik terwijl de telefoon over ging. Na 2 seconden werd er opgenomen.

''Met Bo''

''BO JULLIE KUNNEN VRIJDAG AL KOMEN!'' Schreeuwde ik heel hard. Mijn ouders keken verschrokken naar me. Ik hoordde luid gegil aan de andere kant van de lijn.

''OH MY GOD, SUPER! Dan moeten we maar snel onze koffers gaan inpakken! Wordt echt super leuk Jade, heb er zo veel zin in. Ik ga het gelijk Deem vertellen, spreek je snel!'' Praatte ze gehaast. Het leek wel alsof ze nu al in de stress zat, soms kan ze echt een stresskip zijn. Voordat ik kon reageren werd de lijn al verbroken. Ik moest lachen om mijn vriendin.

''Die was blij zo te horen! Nou hup, snel omkleden want we moeten zo gaan.'' Zei mijn moeder.

''Ik nam nog het laatste hapje van mijn overheerlijke geroosterde boterham en nog gauw een slokje van mijn jus d'orange. Ik snelde de trap op en zag dat Emily nog steeds rustig lag te slapen in mijn bed.

----

Een uurtje later zat ik met mijn moeder in de auto onderweg naar haar atelier.

''Ik hoop dat je het leuk gaat vinden! Het is iets groter als die van Nederland.'' Gisteren was ze er voor het eerst geweest en ze was er vol van. ''Nog een verbetering in mijn leven nadat we hier zijn gaan wonen.'' Zei ze.

Haar atelier lag aan de andere kant van de stad. We moesten daarom dus heel het centrum door rijden. En hier een wijze les: doe dat nooit. Er zijn zoveel auto's, bussen en stoplichten waar je voor moet stoppen.

Het was echt een drama.

We kwamen een half uur later aan dan gepland en mijn moeder ging het lekker af reageren op mij. Ik negeerde het maar.

''Good morning, everyone! I'm so sorry I was to late, we were stuck in the traffic. But now we're complete so let's beginning!'' Er gingen een heleboel mensen door elkaar heen lopen. Ik stond maar vanaf de zijkant toe te kijken hoe gestresst iedereen was. Opeens voelde ik getik op mijn schouder. Ik draaide me om en zag een meisje voor me staan. Ze was lang en had super mooie, dunne benen waar ik echt jaloers op was. Ze had een kort broekje aan met een paars blouse er op. Ze had ook een leuk strikje in haar haar vast gemaakt.

''Hiii i'm Eleanor. I'm the model of the shoot today. Did you know where Allies vermeulen is?'' Ze bedoelde mijn moeder, alleen ze sprak haar naam heel raar uit, echt op zijn Engels.

''Yes she's the one right over there,'' ik wees naar mijn moeder die haastig voorbij rende met een fotocamera in haar handen.

''Okay thank you!'' Riep ze en liep snel achter haar aan. ''Be quick!'' Lachte ik.

Ik had echt het idee dat ik daar werd genegeerd ofzo. Ik had niks te doen en stond daar maar te wachten. En te wachten voor wat? Ik zag Eleanor weer voorbij lopen. Ze liep de richting in van de visagie.

''Eleanor.'' zei ik hardop tegen mezelf. Ik herkende de naam ergens van, maar van wat? het was ook niet een naam dat veel voorkwam ofzo.

Ineens ging Harry's stem door mijn hoofd.

''Niall is by his family in Mullingar, and Lou is by his girlfriend Eleanor.''

AHA! Daar herkende ik haar naam van. Maar zou zij.. Zou zij de vriendin van Louis zijn?

--

2 uur later waren we eindelijk klaar met de shoot. Het enige wat ik moest doen was een wit scherm in de lucht houden, zodat er een witte achtergrond was.

''I'm starving.'' mompelde ik in mezelf.

''Yeah me too!'' Hoorde ik achter me. Het was Eleanor. Ze keek op van haar telefoon en glimlachte naar me.

''Maybe we get some starbucks? It's nearly over here and I really need it!'' Zei ze gefrustreerd.

Ik had al leuk gepraat met haar en ben er achtergekomen dat zij inderdaad DE vriendin is van DE Louis van one direction. Niet te geloven, zoveel geluk heeft ze! En ze is nog maar een jaar ouder als mij.

''Sureee.'' We liepen richting de hal en pakten onze jassen. Ik zei tegen mijn moeder dat ik zelf wel thuis kwam met de metro.

Moving to London, Dutch Liam Payne fanficWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu