18ο Μερος

156 13 7
                                    

Εφτασα στο Συνεδριο..ετρεξα απο την πισω εισοδο..δεν ηταν κανεις μεσα μονο ενα σκοταδι..υπηρχε..και μια παγωνια διαπερνουσε την μπλουζα μου.
Α- Λαουραα? Φωναξα..μεσα στο βαθος σε μια καρεκλα ακουσα μια φωνη..
Λ- Ακη επιτελους ηρθες.
Ηταν η φωνη της Λαουρας αλλα πρωτη φορα την ακουγα να μιλαει ετσι..διοτι ειχα ανατριχιασει..ο φοβος στα ματια μου φαινοταν ολο και πιο εντονος. Τα φωτα αναψαν και η Λαουρα ηταν ντυμενη στα μαυρα με αλογοουρα και εντονο μεικ-απ.
Α- Θεε μου..μωρο μου ..γιατι εσαι εδω? Τι σου ειπα..?
Εκανε μερικα βηματα προς εμενα ο ηχος απο τα τακουνια της μου προκαλουσαν περισσοτερο τρομο.
Λ- κοιτα το οπλο που μου εδωσαν..σαρεσει?
Α- Λαουρα αστο κατω..ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ?
..-γιατι να φυγετε Ακη?
Ηταν ενας απο τους Μεγαλους..πρωτη φορα τον εβλεπα ..ηταν ενας γκριζομαλλης αντρας λιγο παχυς με ρυτιδες . Φορουσε ενα μαυρο κουστουμι και κρατουσε ενα πουρο στο στομα.
Α- τι της εκανες?
..- εγω τιποτα εκεινη προσφερθηκε..απο την στιγμη που δεν την σκοτωσες . Εδωσε την ελευθερια της σε εμας. Και οπως καταλαβαινεις δεν ειστε πλεον μαζι ..ολοι θα την εχουμε. Πρεπει να ειναι ωραια θεα οταν θα βρισκεται στα 4 τι λες..? Αρχισε να της χαιδευει τα οπισθια..
Α-μεινε μακρια της ΤΩΡΑ..φωναξα η ηχω που υπηρχε στην αιθουσα το εκανε ολο και πιο εντονο.
..- Δεν νομιζω να σε θυμαται..πλεον γελασε πονηρα. Τοτε καταλαβα τι συνεβει. Τις ειχαν σβησει την μνημη με το μηχανημα εγκεφαλου..για αυτο δεν αντιδραει στο ξενο αγγιγμα και στα προστυχα λογια..ενιωσα κατι να σπαει μεσα μου..η μνημη της δεν μπορει να ξανα γυρισει πισω..δεν με θυμαται..δεν θυμαται καν ποια ειναι?!
..- λοιπον Ακη σε ευχαριστω για την βοηθεια σου οταν σε ξανα χρειαστω θα σε παρω..μπορεις να φυγεις παμε Λαουρα.
Η Λαουρα αρχισε να τον ακολουθει οταν ξανα φωναξα
Α- Λαουραααααα σταματα δεν εισαι εσυ.
Δεν μου απαντησε..απομακρυνοταν . Θυμωσα και αρχισα να φωναζω..
Α-Στο διάολο να πάνε όλα. Στο διάολο οι τυπικότητες, η επιδερμική ευγένεια, τα ταμπού και η κανονικότητα. Οι κανόνες, τα όρια και οι περιορισμοί. Οι εξετάσεις, οι βαθμοί, τα αποτελέσματα. Η σεμνότητα και το άγχος. Στο διάολο να πάνε οι συγκαταβάσεις και τα "δε γαμιέται". Στο διάολο να πας και εσύ που κοιτάς με την άκρη του ματιού σου αγνωστε. Στο διάολο να πάω και εγώ που κάθομαι και δίνω τα πάντα...αυτη τη στιγμη..και δεν νιωθεις. Ηθελα να σε προστατεψω..αντε φυγε..μαζι τους γινε κοινη χρηση για ολους.

Εφυγα και κοπανησα την πορτα. Ηξερα οτι με ακουσε..αλλα και παλι τωρα πλεον ειναι αργα. Η μονη κοπελα που αγαπαω με πληγωσε και με παρακουσε. Γιατι να το κανει αυτο? Γιατι εφυγε ετσι? Γιατι δεν με ακουσε? Γιατι..γιατι ..γιατι? Ποσα γιατι θα εχω που δεν θα απαντηθουν ποτε..εφυγε τελος..ημουν τοσο χαζος που πιστεψα σε μια κοπελα. Εκεινη την τη στιγμη χρειαζομουν ενα γερο ποτο..Μπηκα μεσα στο μπαρ..τα ματια μου ηταν κοκκινα..απο οσο ειδα στον καθρευτη απεναντι μου..επινα αργα αργα το ποτο..και καπνιζα..στον καπνο εβλεπα την μορφη της..μετανιωνα τη στιγμη που της μιλησα για την RETO..μετανιωνα τη στιγμη που αρχισα να νιωθω για εκεινη πραγματα.

Ετσι ειναι λοιπον να χανεις κατι που αγαπας..εκει που δεν το περιμενεις..!!

Παντα να ακολουθεις την καρδια σουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα