33.Bölüm

38 19 0
                                    

"Çocukları duydunuz. Onların ne istediklerini artık biliyorsunuz. Hiçbirini biz kaçırmadık, hepsi de kendileri geldiler yanımıza. Büyük hayalimizi gerçekleştirmek için, hepimiz hayaller ülkesinde toplandık."

Bu arada ekranda alt yazı olarak, "Çocuk hırsızlarıyla pazarlık yapılıyor" yazısının geçtiğini gördüm. Bunu düzeltmek için konuşmama ara verdim.

"Alt yazıda geçen hırsız kelimesini reddediyorum. Bütün çocuklar buraya kendi istekleriyle geldiler. Ayrıca onların hayalleri başkaları tarafından çalınmıştı. Biz sadece onların çalınan hayallerini bulmak için toplandık. Dünya barışını çalanları yakalamak için çıktık yola.

Burada, hayatlarının hiçbir döneminde olmadığı kadar mutlu oldular. Dünyaya döndüklerinde, kaybolan hayalleriyle buluşacaklar. Eğer hayallerini bulamazlarsa, buraya tekrar geri dönecekler. Ayrıca bu kesinlikle bir pazarlık sayılmaz! Sizden istediklerimizi yaparsanız çocuklar eve dönerler. Yapmazsanız, onlar burada kalacaklar... Gördüğünüz gibi bunda hiçbir şekilde pazarlık yok.

Birazdan size sunacağım şartları, onlarla birlikte kararlaştırdık. Hepsi de, sizin bunları yapmanızı istiyorlar.

Dünyadaki bütün savaşların durmasını istiyor çocuklarınız. Artık savaşın gölgesinde yaşamak istemiyorlar. Dünyanın neresinde olursa olsun, tek bir kavga bile istemiyorlar. Ayrıca daha önceki savaşlarda zarar görmüş çocukların sağlıklarına kavuşabilmeleri için, bütün dünyanın seferber olmasını istiyorlar.

Bütün engelli çocuklara gerekli bakım yapılacak ve onların en ideal duruma gelmeleri için, destek sürekli olarak devam edecek. Evleri yıkılan herkese yeni bir ev verilecek. Savaşta kaybedilen her şey, karşı taraftan istenecek. Dünya üzerindeki bütün mayın tarlaları temizlenecek. Nükleer bombalar imha edilecek. Bütün silahlar işe yaramaz hale getirilecek. Silah fabrikaları kapanacak. Bütün tanklar, savaş uçakları ve roketler, etkisiz hale getirilecek. Tüm dünya ülkelerini kapsayan bir barış örgütü kurulacak. Bütün ülkelerin ortak katılımıyla, tüm dünyada barışı sağlamak adına çalışmalar yapılacak.

Silah ve savunma için harcanan paralar, bütün dünyadaki çocukların eşit şartlarda eğitim almaları için kullanılacak. Okula gitmeyen tek bir çocuk bile kalmayacak dünyada. Hepsi de, eşit koşullarda eğitim görecekler.

Dünyadaki açlık sorunu tamamen ortadan kalkacak. Tek bir aç çocuk bile kalmayacak. Bütün ülkelerin, açlıkla mücadele kolları olacak ve silahlanma için ayrılan bütçenin bir kısmı buraya aktarılacak.

Dünya çocuklarının daha sağlıklı olması için, bütün ülkelerin ortak katılımıyla bir sağlık örgütü kurulacak. Bu örgüt, çocukların doğumundan itibaren, sağlıklı bir birey olmalarına kadar geçen sürede, onlara her türlü yardımı yapacak. Dünya üzerinde tek bir çocuk bile, ihmal edildiği için ölmeyecek.

Ayrıca bütün bunların gerçekleşmesi için, sizden istediğimiz bir şey daha var: dünyanın küçülmesini istiyoruz. Dünya yeterince büyük ve karmaşık bir yer.

Bütün dünyanın, tek bir ülke olmasını istiyoruz. Bütün ülkeler, bu yeni ülkeye ait bir şehir olacaklar. Tüm dünya, ortak bir vizyonda buluşacak. Bu vizyon, herkes için ortak olan temeller üzerine kurulacak. Herkes, tek bir ülkenin vatandaşı olacak. Bu ülke, barışın egemen olduğu bir yer olacak.

Herkes, kendi kültürünü, kendi inançlarını ve kendi özgürlüklerini yaşayabilecek. Herkes bu ülkenin özgür birer vatandaşı olacak.

Hiç kimse, bir başkasından daha üstün ya da değersiz kabul edilmeyecek. Bir sorun, bütün dünyanın sorunu olacak. Bir sevinç, bütün dünyanın sevinci olacak. Eğer güzel bir gelecek yaşamak istiyorsak, bütün dünyayı, büyük bir şehir haline getirmeliyiz ve herkes, bu ülkenin birer vatandaşı olmalı. Böylece kurallar herkese ait olabilir. Eğer bunu yaparsak, herkes gerçek özgürlüğünü yaşayabilir.

Sizden istediklerimiz sadece bunlar. Eğer çok şey istediğimizi düşünüyorsanız, o zaman kaybettiklerinizi bir kez daha düşünün. Ayrıca kaybedebileceklerinizi de... Henüz hiçbir şey kaybetmiş değilsiniz, ama kaybedebileceğiniz çok fazla şey var...

Eğer bunları yaparsanız çocuklar eve dönmeye hazırlar. Yapmazsanız da, asla dönmeye niyetleri yok."


Çocuk Hırsızları (Raflarda)Where stories live. Discover now