24.Bölüm

51 21 1
                                    

"Şu anda, dünya tarihin değiştiği ve dünyada yeni bir dönemin başladığı dakikaları yaşıyoruz. Çünkü şu andan itibaren, dünya tarihinde, "Sizden Önce" ve "Sizden Sonra" diye sayfalar açılacak. Siz dünya tarihini değiştiren kapıları açacaksınız.

Sizden önce dünyada kaos hüküm sürüyordu. Savaşlar vardı. İnsanlar birbirine güvenmiyorlardı. Kavgalar, ihanetler ve karanlıklar vardı dünyada. Masum insanlar eziyet görüyorlardı. Dünya barışı çok büyük bir tehlikedeydi. İnsanlar sokaklarda yürürken bile, sürekli olarak korku içinde adım atıyorlardı. Savaşlarda çocuklar hayatlarını kaybediyor, insanlar evlerinden, ailelerinden oluyorlardı.

Güçlüler güçsüzleri daima yeniyordu. Sevgi, yok olmaya başlamıştı. İnsanlar birbirlerini sevmiyorlardı. Sevgiler sürekli olarak bir çıkar elde etmeye dönüktü.

Dünya sizden önce, mutlu insanlardan, sevgi dolu ve barış içinde yaşayan insanlardan oluşan bir gezegen değildi.

Ama sizden sonra dünya, barışın var olduğu bir gezegen olacak. Siz kalıcı barışı sağlayacaksınız ve kendi çocuklarınıza ve torunlarınıza bu barışı miras bırakacaksınız.

Böylece onlar da, sizden aldıkları mirası gelecek kuşaklara devredecekler. İşte dünya barışı böyle sağlanacak.

Eğer bu gezegeni, bizden sonrakilere sağlam ve çalışır durumda bırakmak istiyorsak, o zaman ona şimdi iyi bakmalıyız.

Dünyada sizden sonra, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Sizden sonra hayat daha anlamlı olacak. Atalarımızın yaptıklarından bir şeyler öğrendik ve artık bu hataları yenilemenin hiç gereği yok.

Bize tarih derslerinde, sürekli olarak geçmişten ders almamız öğretildi. Eğer onca acıya, onca savaşa rağmen ders almamışsak, sınıfta kalmışız demektir.

İşte biz, atalarımızdan aldığımız dersleri bir kez daha yaşamamak için burada toplandık. Hayaller ülkesinde olma sebebimiz, çocuklarımızın ve torunlarımızın, dedelerinin çektikleri acıları çekmemesi.

Ateş yakar, silah öldürür. Bunu öğrenmek için ateşin bizi yakmasını beklemek zorunda değiliz. Sizin kuşağınızda insanlar savaştı ve öldüler. Çocuklar öldü, annesiz, babasız kaldılar. İnsanlar acının ne demek olduğunu çok iyi biliyorlar.

Aranızda hayata gözlerini açtıkları andan itibaren savaşı yaşayanlar var. Diğerleri annelerinden masallar dinleyip uykuya dalarken, onlar gece evlerinin bombalanmasından korkarak uykusuz kaldılar. Ansızın kapının kırılarak açılması ve içeriye elinde silahla birilerinin girmesi, onların yatmadan önce düşündükleri tek şeydi.

Diğerleri yarın nasıl eğleneceklerini düşünürken, bazıları sabah hayatta olup olmayacaklarını bile bilmiyorlardı.

Savaşın acısını öğrenmek için, onu yeniden yaşamak anlamsızdır bugün. Ateş yakar, savaş yıkar...

Sizden sonra dünyada savaşlar olmayacak. Sizler, hayallerinizin ipine sarılıp evlerinize geri döndüğünüz zaman, artık dünyada yepyeni bir çağ açılacak.

Sahip olduklarınızın değerini anlamak için, onları kaybetmeniz gerekmiyor. Şu anda hayattasınız ve dünyanın en değerli hazinesine sahipsiniz.

Şimdi sizden, yanınızdaki arkadaşınıza sımsıkı sarılmanızı istiyorum. Kim olduğunu bilmeden, nereden geldiğini merak etmeden... Sadece insan olduğu için, onu sevdiğiniz için sarılın şimdi ona. Sanki yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınıza sarılır gibi sarmalayın onu"


Çocuk Hırsızları (Raflarda)Where stories live. Discover now