9.Bölüm

48 22 2
                                    

 "Sevgili Dostuma,

            Yıllardır seni aradığımı, ancak dün fark edebildim. Yıllar boyunca, gerçek bir hayali olan insanlar aradım durdum. Onların karşısına, alışık olmadıkları bir biçimde çıktım. Tıpkı yaşamdaki diğer fırsatlar gibi... İnsanlar benim akıl hastası olduğumu düşündüklerinde, sadece bir kez daha baktım onlara ve "Hayalini yaşa!" dedim.

            Beni gördüklerinde, gülmeye başlıyorlar ve "Hayalini yaşa" diyorlardı alaycı bir sesle.

            Bazı fırsatlar, benim gibi görünür insanların gözüne. Onlar da, benim gibi tanınmayacak tuhaf görüntülerle çıkar insanların karşısına. O gördüğün tuhaf şeyin, hayatını değiştirecek fırsat olduğunu anlamazsın. Ancak o gittiği zaman, artık yapabileceğin bir şey yoktur. Fırsatlar geldikleri zaman, haber vermeden giderler. Sen bu fırsatı değerlendirdin. Şimdi artık yepyeni fırsatlar bekliyor seni.

            Sen diğerlerinin yapmadığını yaptın. Karşına çıkan fırsatı değerlendirdin ve şimdi de bunun karşılığını alacaksın. Ancak şundan emin olabilirsin ki, sana benim verebileceğim ya da bir başkasının verebileceği herhangi bir şey, sana dün akşam verdiğim hediyeden daha değerli olamaz.

            Sana verdiğim tek bir kelime, "Nasıl?" sorusu, hayatın boyunca alabileceğin en büyük hediye olacak. Bundan daha değerli bir hediye alamayacaksın.

            Sana hayatım boyunca edindiğim bütün tecrübelerin özünü hediye ettim dün akşam. Bu tek soru, bu özel soru, seni hayatın en değerli hazinelerine ulaştıracaktır.

            Sen gerçekten de özelsin. Senin varlığınla, dünya çok değerli bir şey kazanmış olacak. Her an yanında olacağım. Beni görmesen bile, gözlerinin görmediği bir yerlerden seni izliyor olacağım. Sana anlamlı bir yaşam diliyorum. Senin hayatının, milyonlarca insana ilham vermesini diliyorum. Senin, karanlığı aydınlatan bir ışık olmanı diliyorum.

            Ayrıca sana, hayallerine ulaşmanda yardımcı olabileceğini düşündüğüm çok küçük bir hediyem daha olacak. Bu küçük hediyemi kabul etmeni rica ediyorum. Sana bütün mal varlığımı bırakıyorum. Diğer kâğıtta resmi bir belge bulacaksın.

            Onunla birlikte, yazılı adrese gittiğinde, senin adına düzenlenmiş olan, 400 milyon dolarlık mirası da alabilirsin. 


Çocuk Hırsızları (Raflarda)Where stories live. Discover now