05. Surprise!

16 4 0
                                    


Written by QueenBWrites aka Britt

Ik bekijk de lijst met klusjes die Amber en ik vandaag nog moeten doen. In een keer voel ik dat iemand me aantikt en me in een knuffel trekt. Ik knuffel maar gewoon terug ook al heb ik geen idee wie het is. ''Bedankt Lucy, ik ben zo blij dat ik de baan heb gekregen!'' Ik herken de stem van Sam en ik laat hem glimlachend los. ''Dat heb je helemaal zelf gedaan hoor, mij hoef je er niet voor te bedanken.'' Hij kijkt me glimlachend aan. ''Wat heb je daar in je hand?'' vraagt hij terwijl hij de brief uit mijn handen pakt en hem bekijkt. ''Moeten jullie dit nog allemaal doen vandaag?'' vraagt hij met open mond. Ik knik en hij kijkt op zijn horloge. ''Wauw, dat halen jullie nooit. Ik denk dat jullie blij zijn als wij hier werken zodat jullie niet meer alles alleen hoeven te doen.'' ''Inderdaad.'' antwoord ik terwijl ik knik. Sam legt het blaadje terug op de aanrecht en loopt dan weg. Niet veel later vertrekt en moeten Amber en ik helaas aan onze veel te lange lijst met klusjes beginnen.

De jongens die zijn uitgekozen heb één dag om al hun spullen te pakken. Morgenvroeg moeten ze hier al vroeg zijn zodat Amber en ik alles goed aan ze uit kunnen leggen en de lijst met klusjes af kunnen werken. Tante Lillian wordt namelijk woedend als de lijst aan het eind van de dag niet af is. Hoe komt ze eigenlijk aan zo'n grote lijst met klusjes? Soms bekijk ik die lijst en vraag ik me echt af of een taak wel echt nodig is, of omdat ze ons gewoon bezig wil zien. In dit geval weet ik het zeker: Ze wil ons gewoon bezig houden.

''Ik stofzuig het hele huis wel.'' zegt Amber terwijl ze richting het schoonmaak hok loopt op de stofzuiger te pakken. ''Dan maai ik het gras wel.'' antwoord ik terwijl ik zucht. Eigenlijk is het ook belachelijk dat we het gras moeten maaien aangezien we dat vorige week nog hebben gedaan. Het is wel warm weer maar het gras groeit niet eens zo snel. Helaas moeten Amber en ik ons aan de regels van tante Lillian houden als we hier willen blijven wonen.

Ik loop naar buiten, richting de garage en haal er de grasmaaier uit. Jammer genoeg heeft tante Lillian geen elektrische grasmaaier of zo'n maaimachine waar je op kan gaan zitten. Ik moet het lopend doen maar ik vind gras maaien niet super erg. Ik vind het gras namelijk erg lekker ruiken als het net gemaaid is dus daar heb ik een voordeel mee.

Na ongeveer een uur ben ik klaar met het maaien van het gras en loop ik terug naar binnen. Waarom hebben we ook alweer zo'n grote tuin? Ik loop richting de lijst en streep het stofzuigen en het grasmaaien af. Amber is bezig met het opruimen van het huis, inclusief de rommel die de sollicitanten hebben gemaakt en ik pak een poetsdoek uit de kast om het huis te poetsen. Tante Lillian wil dat het huis er tip top uit ziet voor de nieuwe werknemers.

Ik wil net naar boven lopen als de deurbel gaat. Snel loop ik richting de deur en zie de vijf jongens voor de deur staan. Sam, Ricky, Kian, Connor en JC, ze staan er allemaal. ''Wat doen jullie nou weer hier?'' vraag ik terwijl ik naar de spullen in hun handen kijk. ''We komen jullie alvast helpen met de klusjes. We hebben onze spullen zo snel mogelijk ingepakt en zijn teruggekomen om jullie te helpen. Sam zag dat de lijst zo lang was en we willen natuurlijk niet dat jullie op je donder krijgen als jullie het niet af krijgen.'' zegt Kian terwijl hij langs me af naar binnen loopt en zijn spullen op de grond neer zet. De rest doet hetzelfde en met z'n allen lopen ze richting de keuken. Ik loop ze achterna en kijk de vijf jongens vragend aan. ''Maar jullie krijgen pas vanaf morgen betaald?'' zeg ik vragend omdat ik echt geen idee heb waarom ze dit doen. Zonder te reageren pakken ze de lijst met klusjes en verdelen ze de taken.

Sam begint met het schoonmaken van het zwembad, JC ruimt de garage op, Kian vervangt de kapotte lampjes in huis, Connor dweilt de vloer en Ricky veegt de stoep. Amber had nog helemaal niet in de gaten wat er allemaal gaande was beneden. Ik loop naar boven, richting de badkamer waar Amber aan het opruimen is, en ik open de deur. ''Waarom kijk je zo blij?'' vraagt Amber terwijl ze me vragend aankijkt. ''Dit ga je niet geloven.'' zeg ik nog blijer. ''Zeg nou wat er is, Luce! Ik word er zenuwachtig van.'' We beginnen allebei te lachen. ''Raad eens wie er beneden staan om ons te helpen?'' Zonder dat ik haar de tijd geef om daarover na te denken, geef ik zelf al antwoord. ''JC, Ricky, Connor, Sam en Kian.'' ''Dat meen je niet?'' vraagt ze en ik knik blij. ''Ik ruim de rest van het huis wel op en ik poets wel. Als jij hun dan even gaat begroeten en even naar de winkel gaat om eten te halen. Ik denk namelijk dat ze ook mee gaan eten dus we hebben veel nodig.'' Amber knikt enthousiast en loopt snel naar beneden terwijl ik de rest van het huis opruim en poets. Wat ben ik toch een goede zus. 


You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 16, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Upside Down {C.F. & J.C.} - ON HOLDWhere stories live. Discover now