В мъглата на опиянение

566 52 6
                                    

Бандит стоеше допрян до стената в стаята ми име наблюдаваше с каменен поглед.

– Какво правиш? – попитах докато разресвах косата си.

– Наблюдавам те – кратко отговори той.

– Седни.

– Не искам.

– Не ме интересува. Дразниш ме докато си така надвиснал над мен.

Бандит се усмихна леко.

– Кейси, Кейси... – поклащайки глава рече.

Беше излишно да го попитам откъде знае истинското ми име. Най-вероятно вече всички в квартала го бяха научили. А и беше безсмислено да го питам за истинското му име затова направо го наричах по прякор.

След като разресах косата си оставих четката на леглото до мен и се взрях в зелените му очи. Беше много слаб и въпреки това изглеждаше много добре. Тънки вежди, малък нос и големи устни. Лицето му беше в замислена гримаса, но когато се отпускаше по него се разливаше сваляческа усмивка.

Стояхме така в продължение на няколко минути, взрени един в друг с изпитателни погледи, когато на мен ми хрумна неочаквано идея.

– Басейн – кимнах с глава и прошепнах.

– Моля?

– Тук има басейн. Искаш ли да отидем?

Той осмисли думите ми и по лицето му пробягна лека сянка.

– Мога ли да пуша коз там?

– Разбира се, все ми е едно.

Не ми беше все едно, но исках по някакъв начин да се бунтувам срещу майка си и да заведа Бандит да пуши коз (трева) в басейна, ми звучеше като добра  идея да и срина идеално издигнатият свят на лъжи, пари и изневери на майка си.

***

Не плувахме буквално в басейна. Просто събухме обувките и чорапите си и потопихме краката си в хладката вода. Бандит извади от джоба си нещо приличащо на цигара и го запали с една кибритена клечка, която после пусна в басейна.

„Хаос" – премина през ума ми.

Не виждах какво имаше в филтъра, но най-вероятно беше козът.

– Искаш ли да си дръпнеш? – попита той след три вдишвания.

„Бунт"

– Аз...

Не знаех какво правех в този момент.  Предполагам, че от една страна наистина исках да ядосам майка си, но възможността да опитам нещо ново, нещо забранено... Това отключи някаква емоция в мен. И постави началото на новият ми живот.

The girl with The MaskKde žijí příběhy. Začni objevovat