Všechno se podělalo

631 29 1
                                    

Calum

Nevím, co to do mě vjelo. Myslel jsem si, že to taky chce, ale jak se zdá, tak asi ne. 
"Calume, kde si?" Slyšel jsem Mikeyho hlas. "V pokoji." Zařval jsem na zpět. Někdo šel po schodech. Začali se otevírat dveře. Myslel jsem, že to je Mikey, ale nebyl. Byl to Max. "Maxi, co tu děláš?" Zeptal jsem se, i když jsem dobře věděl, co tu chce. Je to už týden. Od té doby jsem jí neviděl. "Můžeš hádat." Pronesl celkem naštvaně. "Jak na tom je?" Zeptal jsem se. "No jak asi. Už týden nevylezla s pokoje. Ani do školy nechodí. Prosím tě,pojď k nám a promluvte si. Vždyť se zas tolik nestalo." Zavrtěl jsem záporně hlavou. "Ne, nikam nejdu!" Max něco zabručel. "Mám nápad. Zavolám ji,dám Ti ji a snažte se to alespoň takto napravit." Nečekal na mou odpověď. Vytáhl z kapsy svůj mobil a přiložil si ho k uchu. "Ahoj, Jess.... Jo..... Hm..... To mě ale nezajímá....... Někoho Ti dám..... Jo..... Nebudeš řvát..... Opravdu?..... Dobře." Dokončili svůj rozhovor. Max mi podal telefon a já ho převzal.
"Halo Jess?"
"Calume? Co chceš,nemám náladu se s tebou bavit."
"Jess počkej,chci Ti to vysvětlit a omluvit se..... Jess? Jess si tam?" PÍP PÍP PÍP. "Položila to." Řekl jsem smutně. "Chlape,chlape. Asi si to vážně posral. I když nechápu, proč reagovala zrovna takto. Vždyť si ji chtěl jen políbit." Přikývl jsem. "Možná že to je tím, že ještě žádného kluka neměla. Neví, jak měla zareagovat." Vykulil jsem na něho oči. "Ona ještě neměla kluka? Vždyť, vždyť je nádherná, milá, no prostě všechno, co by si přál každý kluk." Začervenal jsem se. "Jo, vždyť jsem vám to říkal, že jsem oba." Nedopověděl svou úvahu,protože ho vyrušil telefonát. "Ano Jess?..... Proč?.... Ne!.... Protože budeš spát doma!.... Rodiče nejsou doma, takže budeš poslouchat mě!.... Opovaž se Jess." Vyjeveně jsem na Maxe zíral. "Co se stalo?" Zeptal jsem se,když Max položil telefon na stůl. "Nic, jen jsem se s Jess pohádali, protože chce být na noc u Mikeyho." Podíval se na mě. "A co Ti na tom tolik vadí? Vždyť bude u nás a můžeme si promluvit."Max se na mě podíval a zvedl jedno obočí. "Co mi na tom vadí? Že by to, že je ji teprve 16. Nebude spát v baráku plném kluků,kterým je 19 a víc." Zabručel. "Mám nápad. Máme dva pokoje pro hosty,tak budeš u nás taky a ohlídáš si ji." Navrhl jsem Maxovi. "No dobře,ale Jess se o tom nesmí dozvědět. Tedy ne dřív,než večer." Přikývl jsem. "Maxi, zajdu za Mikem, čekej tu." Nečekal jsem na jeho odpověď a vydal jsem se k Mikemu pokoji. Otevřel jsem bez zaklepání. A to byla ta chyba.

Jess

Když Max odešel, rychle jsem utekla k Mikemu. To, co se stalo před týdnem mě mrzí. Vylekalo mě to. Nejvíc lituji toho, že jsem utekla. Nemusela jsem hned utíkat.

Když jsem konečně dozarila k Mikemu, potichu jsme šli k němu, protože určitě byli všichni kluci doma. Šla jsem za Mikem, abych mu řekla, že mě to s tím Calumem moc mrzí, a že ho mám moc ráda. "Mikey, musím Ti něco říct." Sedla jsem si na jeho postel. "Dobře, ale počkej, taky Ti chci něco říct. Víš, vím že se líbíš Calemovi. Taky vím, že moc lituje toho, co se mezi vámi stalo. Sice nevím co, ale mrzí ho to, protože ze spaní křičí tvé jméno a pořád se Ti za něco omlouvá. No to je jedno. Nechtěl jsem mluvit o něm. No, když jsem Tě viděl poprvé u Maxe, strašně ses mě líbila. Tedy pořád se mi líbíš." Když domluvil, chtěla jsem něco říct, ale Mikey se začal přibližovat. Než jsem stihla uhnout, tak se přisál na mé rty. Najednou se otevřely dveře. Stál tam Calum. Rychle jsem se od sebe odtáhli. Viděla jsem, jak Calum zatíná svojí ruku v pěst. Otočil se a třískl za sebou dveřmi. 

Calum

Kdybych zaklepal, nic tak odporného bych neviděl. Zabolelo to. Ode mě se odtáhla a od něho ne. Takže to jen potvrdilo to, že o mě opravdu nestojí. Vyběhl jsem k sobě do pokoje. Slyšel jsem Jess, jak volá mé jméno. Nevšímal jsem si toho. "Co se stalo?" Zeptal se mě Max, když jsem doběhl do pokoje. V tu chvíli vletěla do pokoje Jess. "To se zeptej jí." Ukázal jsem na ní prstem. "Co tu sakra děláš?" Vyhrnul na ní Max. "Co by tu dělala. Proč asi chtěla tady přespat. Chtěla být s Michaelem, aby se tu mohli v noci olizovat." Začal jsem křičet. Byl jsem strašně naštvaný. "Cože? Ty a Michael? Vždyť si mi říkala, že miluj." Nenechala ho to domluvit. "Já s ním, ach Bože, já to nechtěla. On mě políbil. Bylo to rychlé. Nedalo se to předpovídat." Začala brečet. Ale já jsem odešel. "Kam jdeš?" Zeptal se mě Max. "Pryč. A ty bys měl jít taky. Nikdo jiný tady není. Necháme těm dvou celý barák pro sebe. Ať mají soukromí." Zařval jsem a třískl dveřmi. Nevěděl jsem, kde jdu. Chtěl jsem být hlavně co nejdál od toho zpropadeného baráku. Došel jsem do parku. Sedl jsem si na lavičku, která stála u velkého rybníka. Jen tak jsem tam seděl a díval se na vodu. Najednou jsem si všiml, že už je tma. Asi už tu sedím dlouho. Začal jsem přemýšlet. Co chtěl říct Max, když ho Jess zastavila. Říkal něco jako, vždyť jsi říklala, že miluj. Asi chtěl říct, že říkala někoho miluje, ale koho?  "Calume, seš tady?" Zeptal se mě někdo. Ten někdo byla Jess. "Hmm." Nechtělo se mi mluvit. Bylo to tu krásné,když bylo ticho. Nechci kazit tuhle atmosféru. Ale jak vidím, někomu je to ukradené. Sedla si vedlě mě. Oba jsem mlčeli. Tím, že už bylo večer, začalo jemně vát. Hladina rybníku se čeřila. Na obloze byl měsíc,který se odrážel na hladině. Bylo to jako z pohádky. A to ticho. Vše bylo úžasné, tedy až na to, co se stalo s Jees. "Omlouvám se." Řekla po chvíli Jess. Neodpověděl jsem a ani se na ní nepodíval. "Sakra Calume, tak řekni něco." Dál jsem mlčel. Začala plakat. Nechtěl jsem, aby začala plakat. Tohle mě bolelo. Plakala k vůli mě. "Prosím." Kňukla. "Proč si chtěla přespat u Mikeyho?" Zeptal jsem se ji po chvíli. "Protože jsem se pohádala s mamkou a nechtěla jsem tam být." Podíval jsem se na ní, ale neřekl jsem nic. "Promiň, mám Tě moc ráda Calume. Nechtěla jsem se líbat s Mikem, ale on byl rychlý. Když jsem se chtěla odtáhnout, vešel si do pokoje." Na konci věty se ji ale zlomil hlas. Začala vzlykat. Ona řekla, že mě má moc ráda. Taky ji mám moc rád. Možná že i miluji. "Pocem,taky Tě mám moc rád." Vtáhl jsem si ji do náruče.  

_______________________________________________________________________________

Tak další díl je na světě. Asi jste si zvykli, že ho píšu každé pondělí, ale bylo toho hodně. Snad se vám to bude líbit. Hezký komentář mě potěší, samozřejmě i vote. ♥♥♥♥ Děkuji!!!! *.*



Brother's best friendsWhere stories live. Discover now