8

327 40 5
                                    

Kad smo sišli u boravak već su nas čekali mama, tata i Toby. Sjela sam na jednu od tri velike fotelje, a Lucas je sjeo odmah pored mene.

Zbunjeno sam ga pogledala dok mi se on samo nasmiješio te pogled prebacio na mamu.

" Pa kao prvo zamolila bi te da ovaj razgovor ne spominješ Rei jer se sasvim dovoljno mrzimo. " kimnuo je te se nelagodno promeškoljio u mjestu.

Liri je dojurio dok mu je Toto bio za petama. Zaletili su se ravno u nas dok si nas svi zbunjeno gledali.

Liri mi je uskočio u kapuljaču od veste koju sam opet obukla dok se Toto sakrio iza Lucasa.

" Čekaj ti imaš pixia? " mama je toliko problijedila da sam pomislila da će se onesvjestiti.

" Što je pixie? " mama je blenula u njega očito u nemogućnosti da povjeruje u njegove riječi.

Naslonio se na fotelju, zapravo skoro pa je ležao dok mu se Toto smjestio na prsa.

" Pixie je to malo stvorenje koje leži na tebi. Oni su posebna vrsta iz čarobnog kraljestva. Najčešće izgledaju kao male životnjice sa krilima. Oni su usko povezani sa tetovažama koje trebate imati kako bi se pixie pojavio. Nitko točno ne zna zašto i kako se oni pojavljuju, ali jednom kad se stvori veza između Nositelja i pixia ona postaje neuništiva. "

Wow. Ajme kako je ovo je tako zbunjujuće. Leđima sam se srušila na fotelju te ruku stavila preko očiju.

Osjetila sam njegovu ruku oko ramena kako me još više približava njemu. Uz uzdah sam se naslonila na njegova čvrsta prsa.

Svi su nas iznenađeno gledali, ali živo mi se jebe. Previše mi fali moj Lulu. " Što znači ova tetovaža? " podigao je rukav od majice dok je mami vilica pala do poda.

" Ovo nije moguće. " blijedo je stavila ruku preko usta dok nas je gledala širom otvorenih očiju.

" Roa daj skini vestu. " tata je rekao dok nas je mama gledala kao da ju duha vidjela. Zbunjeno sam otkopčala vestu te spustila rukav te ih upitno pogledala.

" Dušo, ajde pogledaj svoju pa njegovu tetovažu. " tata je rekao je dok nas je pomalo blijedo gledao. Zašto dovraga svi izgledaju kao da su duha vidjeli?!

Zbunjeno sam spustila pogled na svoju ruku koju su krasile preljepe crne vijuge i crte dok je u sredini ponosno stajao bodež omotan plavom ružom.

Pogled sam prebacila na njegovu ruku koju je krasio isti crtež osim što je njegova ruža bila bijela.

" Dobro i što sada? " stvarno mi nije bilo jasno zašto toliko drame. " Iza te tetovaže stoji jedna legenda. " mama je promrmljala.

" Koja? " odmah smo ispalili u isti glas. Mama je uzdahnula te prošla rukom kroz dugu smeđu kosu.

" Ta legenda je nestala dok su još Athena i ostali bogovi još bili djeca. Prvi put kad se pojavila ta tetovaža nastala je blago rečeno katastrofa. Par koji je imao taj znak su Odabrani za velike stvari. Oni su zapravo stvorili Tamu zbog bijesa i gnjeva jer su ih Bogovi protjerali.

Legenda kaže da se svakih 1000 godina pojavi takav par i da onda biraju između zla i dobra. " objasnila je pomalo drhtavim glasom.

Dobro, sada me već stvarno strah. Još više sam se stisnula uz Lucasa dok me on čvrsto grlio oko struka. Osjećam se tako sigurno u njegovom toplom zagrljaju. Kad smo bili mali on je doslovno živio ovdje jer je Rea bila prenestabilna.

" Zašto mi Rea stalno sere o vama? " mama je okrenula očima na sam spomen njenog imena. Njih dvije se zbilja zbilja ne vole.

" Zato što se mi oduvijek, ali baš oduvijek mrzimo. " mama je rekla nekim gadljivim glasom. " Ali zašto? " sva sam se naježila kad sam osjetila njegove tople prste ispod ruba majice.

All For LoveTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon