Bölüm 60: Umut Işığı

15.1K 636 490
                                    

***

Soundtrack: Michael Giacchino – Love Is Stronger Than Death

***

Awert belki de onuncu kez "İnsanlar perilere inanmayı tercih etmişlerdir. Çünkü bir peri bir insanı asla terk etmezmiş," diye yüksek sesle söyleyerek bir anlam çıkarmaya çalışıyorken Tetna ona "Yeter artık," bakışları atıyordu.

Eş Kehanet Şura'sında Tetna ile Welo'nun getirdiği bilgiler değerlendiriyordu ama kimse Şaman Tuma'nın sözlerinden bir anlam çıkaramıyordu. Aaron "Her ALFA'nın bir BETA'ya ihtiyacı vardır," diye mırıldandı ve ardından "Buradan Clara'nın ALFA Eş Kenahet karakterinin ise BETA olduğu anlamı çıkıyor sadece. Başka bir şey değil," diyerek devam etti ayağa kalkarak.

Clara olduğu yerde rahatsızca kıpırdandığında onun rahatsızlığını hisseden odanın içinde volta atan Otresed "Şu peri ile ilgili sözü ve ALFA-BETA olayını kenara bırakın," dedi en ciddi sesiyle. "Buz Yıldızı'na bir araştırma timi göndermeliyiz."

"Size katılıyorum Şehzadem," dedi Welo ciddiyetle. "Şaman Tuma'nın konuşmalarından yola çıkarsak Buz Yıldızı'nın Eş Kehanet ile bir bağlantısı olabileceğinden son derece eminim."

"Ki Şaman Tuma Buz Yıldızı'nı bugüne kadar araştırmadığımız için oldukça alaycı bir tavırla yaklaştı," diyerek devam etti Tetna. "Buz Yıldızı'na bir araştırma timi göndermek önceliğimiz olmalı."

"Buz Yıldızı'nın astreoidi askeri koruma altında," dedi Aaron. "Hükümdar Udjax kanun hükmünde bir kararname ile Buz Yıldızı'nın araştırılmasını tüm yollardan yasakladı. Araştırmayı denemek bile Ceres'e atılmanın nedeni."

"Bu kararname başka bir kararname ile geçersiz kılınamaz mı? Ya da kısa bir süreliğine izin alınamaz mı?"

Awert ile Otresed bakışırlarken "Kanunu bir önceki Eski Hükümdar çıkardıysa onu kanunu geçersiz kılmak için Eski Hükümdar ile müzakerelere oturmak gerekiyor," dedi Awert düşünceli bir şekilde.

"5000 yıl önce konulan bir kanunu geçersiz kılmak için ne yapıyorsunuz peki?" diye sordu Clara tek kaşını kaldırarak. "Sonuçta onlarla müzakerelere oturmak imkansız."

"O zaman Sultanım," dedi Awert bilgilendirici bir sesle. "Galaksi Meclisinde bir karara varılır. Sonuç alınamazsa referanduma gidilir."

Clara anladığını belirtircesine başını sallarken "Geçersiz kılmak için Hükümdar gerekiyor," dedi Otresed elini artık neredeyse omuzlarına gelen saçlarının arasından geçirerek. "Ve abim burada değil."

Otresed'in yüzünde yine o "Keşke ben kaçırılsaydım," ifadesi belirdiğinde Clara'nın kalbi acıyıp içi sıkıştı. Otresed'in üzgünlüğünün gerisindeki yıpranmışlığını görebiliyordu.

"Siz Vekil Hükümdarsı'nız Şehzadem," dedi Awert en ciddi sesiyle.

İhtisasını Galaksi Yönetimi konusunda yapan Awert aralarında bu konulara en hakim olan kişiydi. Zaten akademiyi birincilikle bitirmiş ve bu yüzden Kriz Merkezi'nin Yönetmeni statüsüne yükselebilmişti.

"Şimdi sizi kanun maddeleriyle sıkmak istemediğim için şöyle açıklayayım: Hükümdar'ın görevini yerine getiremediği hastalık, gaiplik vb. durumlarda atadığı bir üye veya kendisinden sonra gelen Şehzade Vekil Hükümdarlık yetkisine sahiptir. Vekil Hükümdar bu gibi olağanüstü durumlarda Hükümdar'ın tüm yetkilerini kullanabilir."

Otresed kaşları çatılarak ciddiyetle düşündükten sonra Aaron ve Awert'in yan yana oturduğu yere giderek ellerini masanın üzerine koyarak "E o zaman," dedi yarım bir gülüş yarım bir ciddiyetle. "Kararnameyi ne zaman geçersiz kılıyoruz?"

Galaxy of Torn : ALFAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin