Bölüm 13: O, James Segel

10.3K 607 24
                                    

Otresed yanında Bey Laksi ve ardında Welo ile Kriz Dairesinin ana odasına girdiğinde gördüğü ekranlarla derin bir iç çekti.

"Her ekrana bağlanamıyoruz Şehzadem," dedi Laksi hemen. "Medu'yla kontak sağlanamıyor. Karşıdan onay gelmiyor."

"Nasıl gelmiyor?"

Bey Laksi emir vermiş ve o an Medu bağlantı haritasını ekranda belirirken Otresed bağlantının sağlanamadığını kendi gözleriyle görüyordu. Otresed omzuna zarar vermeyecek şekilde parmaklarını birbirine geçirip kıtlatmışken ekrana ilerleyip serçe ve başparmağını ekrana bastırdı.

"Torn Galaksisi Hanedan Ailesinden Eski Hükümdar Udjax'ın Üçüncü Oğlu Torn Galaksisi'nin ve alt sistemlerinin Şehzadesi Otresed İnexhausta."

Ekran Otresed'in kimliğini açığa çıkarmış ve Otresed kendisine beliren Medu haritasında az önce belirmeyen kriz merkezinin simgesine başparmağı ile dokundu. Uzun birkaç saniyenin ardından bağlantı ekranı gidip yerini kriz merkezinin telaşına bırakmışken ekran başındaki Binbaşı Tetna "Şehzade Otresed," diye soludu. "Efendim güvende misiniz?"

"Güvendeyim Tetna neler oldu?"

Otresed Tetna'nın yan ekranlarla bağlantı sağlamaya çalıştığını biliyor bakışları arkadaki askerlerin, görevlilerin arasında geziniyorken yanındaki Welo'nun askerlerin ve görevlileri peşinde koşturan kardeşi Miles'ı izlediğini görebiliyordu.

Saniyeler sonra Tetna'nın yüzü küçülmüş ve kenarda kalmışken Otresed tek kaşı kalkık beliren görüntüyü izlemeye başladı.

***

Görüntü biteli saniyeler olmuş Tetna'nın yüzü yanındaki Miles ile tekrardan büyümüşken Welo kardeşi ile bakışıyordu. Miles Welo'nun gözlerindeki soruya başını sallarken ekran gidip gelmeye başlamış "Bağlantı kopuyor efendim," dedi Tetna hızlı bir sesle. "Hanedan ailesinden kimse kalmadı. Saray kendini kilitledi. Kimseye yanıt vermiyor. Tüm yetki General Aaron'da ama kendisi Hükümdarımızın verdiği son emri yerine getirmek için gitti."

"Ne emri? Nereye gitti?"

Otresed yanıt alamamış ekran kapanıp Gayar'ın seçenek ekranı belirirken küfür ederek yan ekranda başka bir yerle bağlantı kurmaya çalışan Welo'ya döndü.

"Milo Yüce Yaratıcıya şükür ne durumdasın?"

Welo ekranda ikizinin bir gidip bir gelen yüzünü görünce rahatlarken Milo "Ben iyiyim ama Morda pekiyi durumda değil," dedi Milo yüzünü buruşturarak. "Medu ve Zale'nin saldırıya uğraması halkı telaşlandırdı. Herkes sokaklarda ve bir cevap istiyorlar."

"Morda'yı falan boş ver şimdi. Siharc'a dönmelisin."

"Neden?"

"Babam gitmiş Milo," dedi Welo sakin bir sesle.

Milo birkaç saniye anlamsız bir şekilde ona bakmış ve sonunda gözleri büyümüşken "Ohh," dedi Milo elini ikiz kardeşinin gibi olan sarı saçlarından geçirerek.

"Anladın değil mi?"

"Evet, evet. Ben kimseyle bağlantı kuramıyorum burada. Sen Medu'ya ulaşabildin mi?"

"Şehzade Otresed bağlantı kurdu neler olduğunu anlayabildik ama kısa sürdü. Bir Mahayana ya da Vajrayana bul ve Siharc'a dön. Şehir kötü durumda Miles orada tek başına. Ona yardımcı ol. Annemi, Einol'u ve Orela'yı güvende tut."

Milo her zaman olmayan o ciddi haline dönmüş "Zor olacak ama tamamdır, herkes özgür gezegenlere akın etmeye başladı," dedi ve ardından gülerek ekledi. "Niye her zaman baba sen oluyorsun?"

Galaxy of Torn : ALFAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin