Bölüm 25: James'in Gerçekliği

9.4K 533 62
                                    

"Awert bir bakar mısın?"

Awert genel durumu inceliyor birkaç gezegende olan sorunların halledilmesine ilişkin ilgili haberleri rapor ekranından okuyorken gözünü ekrandan ayırarak Tetna'ya döndü ve "Ne oldu?" diye sordu.

"Ekox da sorun var," dedi Tetna mühre en yakın gezegen olan neredeyse büyük bir bölümü ve çevresindeki halkaları buzullarla kaplı ama yaşamın da var olduğu gezegeni işaret ederek.

Awert hemen gezegene bakmış ve ilk birkaç saniye sorunu anlayamamışken anladığında gözleri büyümüş "Ne kadar oynamış?" diye sordu ekrana Ekox'u yakınlaştır talimatı verdikten sonra.

"Göze batmayacak ama yinede dikkat çekici bir oranda," dedi Tetna ve kenarda beliren rakamları işaret etti.

"Sence neler oluyor?"

Awert bilmiyorum diye mırıldanmış gezegenin yapısını inceliyorken "Mühürdeki dalgalanmalar yüzünden," dedi bir anda arkalarında beliren bir görevli.

"Ve sen bunu nereden biliyorsun?"

Kumrallığı mavi-gri gözlerini daha da ortaya çıkaran düz çeneli kızılımsı sakallı yakışıklı adam: "Mühürdeki çatlak kendini açmaya çalışıyor bu yüzden dalgalanmaların şiddeti artıyor ve Ekox'a kadar geliyor. Dikkat ederseniz..."

Görevli bir iki adım ilerleterek Ekox buzullarının kuzey kısmını göstermiş ama emir verme yetkisi yok yakınlaşmazken Awert devreye girerek yakınlaştırdı.

"Halkalardaki buzulların bir kısmı mührün yaydığı enerjiyle ısınmaya başlamış."

Tetna'nın gördüğüyle gözleri büyürken "Ekox'un bundan haberi var mı?" diye sordu başka bir ekrana giderek değerleri incelemeye başlarken.

"Gezegen günlerdir zamanı olmadığı halde yıllık yörünge sapmasını yaşadı. Bu fark ettiğimde Ekox'u gözlem altında tuttum. Birkaç saat önce yıllık sapmasının dışına çıktı ve Ekox'da halkalardaki buzulların erimeye başladığını bildirdi."

"Sen fark ettin yani?"

Görevli gülerek başını salladığında "Hangi departmanda çalışıyorsun?" diye sordu Awert.

"Buzullu gezegenler departmanında."

"Burada ne işin var peki?"

"Buzulların görüntüsü net değildi. Onu netleştirmek için sistem ekranından bizim departman ekranlarına bilgi göndermek için koordinatörümüz tarafından gönderildim. Şimdi de gitmem lazım."

Awert gidebileceğini söylemiş adam hızlı adımlarla uzaklaşırken "Zeki," dedi düşünceli bir sesle. "Adını biliyor musun?"

"Hayır," dedi Tetna büyük ekrana saniyelik bir bakış attıktan sonra devam ederek. "Benim çözmem biraz zamanımı alırdı geçmiş günlere döneceğim için ama zaten büyük ekrana bilgiyi göndermişler."

Awert başını kaldırarak büyük ekrana bakmış bilgiyi görürken başını sallamış geriye çalışanlara dönerken hepsinin bilgiyi görüp görmediğine bakıyor ve onların neden bunu departmandan önce çözmediğini merak ediyordu.

***

Otresed yanında Clara ile Kriz Merkezi ana ofise girdiğinde ellerini birbirine çarparak Aaron'a döndü.

"Sorgulaman gereken biri var."

Aaron ilgiyle tek kaşını kaldırmış "Kimi?" diye sordu merakla.

"Sadece ismini ve Beşen Yeri yandaşlarının ajanı olduğunu biliyoruz," dedi Otresed ona bakarak. "James Segel."

"James?" diyerek kaşları çatıldı Aaron'ın. "İlk defa böyle bir isim duyuyorum. İlginç."

Galaxy of Torn : ALFAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin