Bölüm 51: Eş Kehanet

6.7K 472 55
                                    

Tetna ve Awert rekor sürede kriz merkezine geldiklerinde Awert anında bilgi ekranına giderken Tetna büyük ekran önündeki Otresed ve Aaron'ın yanına ilerledi.

"Neler oluyor?" diye sordu.

"Büyük Yıldız Kulesi," dedi Aaron ekrandaki anlık görüntüyü işaret ederek. "Son iletişimleri ikinci alarm çalmadan önceydi. Saldırı altındayız diye bilgi gönderdiler o zamandan beri ulaşamıyoruz. Bağlantıları kesildi. Geçici bir mühür kuleyi sarmış durumda ve alarmları hala durmadı. Acil durum timleri mühür yüzünden müdahele yapamıyor."

Tetna kaşlarını çatarak ekranın önüne gelmiş ve Kuleyi saran mührü incelemek için büyük ekran konsolunu açarken "Mühür timleri geri püskürtüyor," diyerek babasına doğru ilerledi Miles. "4 asker yaralı, 1'i hayati tehlike altında."

"Büyük Yıldız Kulesinden ne isteyebilirler ki?"

Kimse bu konu hakkında yorum yapmazken Aaron'ın sorusu cevapsız kaldı. Clara kenarda James ile sessizce oturuyorken bu soruya verecek bir cevabı var "Her şey bir kehanet yüzünden başlamadı mı?" diye sordu merakla. "Ve bildiğim kadarıyla Büyük Yıldız Kulesi Kahinlerin çalışma alanı."

Awert Tetna'nın yanına büyük ekran konsolunun bir kısmına geçerken "Çok doğru bir yere değindiniz Sultanım," dedi Awert. Tetna abisinin konsolu devralmasıyla oradan ayrılmış ve abisinin boşalttığı bilgi ekranına geçti.

Otresed, Aaron ve Welo büyük ekranın önünde Büyük Yıldız Kulesinin anlık görüntüsünü film izler gibi izliyorlarken "Mühürün zayıf noktası var mı Tetna?" diye sordu Otresed.

Tetna bakışları Şehzade'ye çevirerek "Hayır Şehzadem," dedi ama ardından emin olmayan bir ses tonuyla "Ama mühürden geçebilmenin bir yolu olabilir," diye ekledi.

"Nedir o?"

Tetna tereddütlü görünüyorken Otresed emir tonu taşıyan bir sesle "Söyleyin Binbaşı," dediğinde Tetna derin bir nefes aldıktan sonra "Mühür karanlık izler taşıyor," dedi. "Tahminimce Sultan Clara beraberinde bir kişi ya da birkaç kişi ile birlikte mühürü geçebilir."

Otresed kaşlarını çatmış ağzını açıp bunun kabul edilemez olduğunu söyleyecekken geride bunu duyan Clara "Benimle kim gelebilir?" diye sordu oraya gelerek.

"Hayır Clara," dedi Otresed sert bir sesle. "Bu kesinlikle olmaz."

"Yaklaşık yarım saat önce seninde zamanın gelecek diyen amcam nerede?" diye soludu Clara ince bir sesle. "İşte şimdi benim zamanım. Yapabileceğim bir şey."

Otresed Clara'nın bunu yapmasını, kendisini tehlikeye atacak bir şey yapmasını istemiyorken "Clara orada neler olduğunu bilmiyoruz," dedi Otresed ciddi bir sesle. "Her şey olabilir."

"İşte bu yüzden oraya gitmem lazım," dedi Clara amcasının gözlerine yalvarırcasına bakarak.

Otresed başını olumsuz anlamda sallamış Clara itiraz etmek için ağzını açtığında "Sultanımız haklı Şehzadem," diyerek ona destek çıkarak yanına geldi Aaron. "Belki de o mührü kaldırabilir ve tim içeri girebilir.

"Olasıklar üzerine gidemeyiz," dedi Otresed inatçı tavrını sürdürerek. "Ya orada mahsur kalırlarsa zarar görürlerse müdahale edemeyiz."

Clara hüzünle gülümsemiş "Amca unutuyorsun galiba," dedi. "Ben Karanlığım. Bana zarar verebilecek bir güç olduğunu sanmıyorum."

"Kendine bir daha karanlık deme Clara."

Otresed'in bağırması ana ofiste çınlamış ekrandaki işine konsantre olmuş ve hala mührün bir zayıf noktasını arayan Tetna yerinden sıçramışken Clara amcasının sinirli halinden korkmuş başını salladı ama ardından derin bir nefes alıp ona yalvaran gözlerle bakarak kararlı bir sesle konuştu.

Galaxy of Torn : ALFAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin