Bölüm 52: Karanlık Şura'sı

7.1K 454 38
                                    

***

Soundtrack: Two Steps From Hell – Forever More

***

Clara kriz merkezinde Tetna'nın yanında duruyor o tiz sesli adamın söylediklerini tekrar ediyorken ilerde Awert'in yanında duran James'e bakmaktan kendini alamıyordu.

"Clara bembeyaz olmuşsun."

Clara başını amcasına kaldırmış "Sarsıldım biraz," dedi durgun bir sesle. "Miles geldi mi?"

"Evet, geldi," dedi Otresed toplantı odasına geçildi. "Konuşmaya hazır mısın?"

"Toplantıya James'te katılacak mı?"

Otresed tek kaşını kaldırmış Clara'nın bu neden sorduğunu anlayamazken "Evet katılacak," dedi Otresed. "Miles özellikle bulunması gerektiğini söyledi."

Clara "Olamaz," diyerek yüzünü buruşturmuş Otresed ve Tetna meraklanırken "Neler oluyor Clara?" diye sordu Otresed. Ses tonu kaygılı ve oldukça endişeliydi.

"Toplantıda duyacaksın zaten," dedi Clara ses tonu James için üzgün çıkarken. "Şimdi söylememe gerek yok."

Otresed üstelememiş Clara ayağa kalkarken yine James'e bakmış ve bu sefer James ile göz göze gelmişken James ona göz kırptığında ona gülümsemeye çalıştı ve bunu başardığında James Aaron ile beraber ana ofisten toplantı odasına geçmek  için çıktı.

"Tetna sende katılıyor musun?"

"Hayır Sultanım," dedi Tetna başını iki yana sallayarak. "Araştırma yapmam ve toplantıya Awert katılacağı için burada bulunmam gerekiyor."

"Araştırmayı sonra yaparsın," dedi Clara Sultanlığını kullanarak başı dik bir şekilde. "Seninde toplantı da olman gerekiyor."

Tetna bunun James için olduğu anlamış Şehzade Otresed'e bakarken Otresed başını sallayarak onay verdikten sonra "Gözetim için yardımcı yönetmeni bulduktan sonra toplantı odasında size katılacağım," dedi.

Clara başını sallamış başka bir şey demeden yerinden ayrılarak ilerlemeye başlamışken "Orada neler oldu acaba?" diye mırıldandı Tetna onun ardından.

"Bilmiyorum ama öğrenmek için toplantıya katılmamız gerekiyor."

Tetna Otresed'i onayladıktan sonra reverans yaparak geriye çekilmiş ve yardımcı yönetmeni bulmak için yan ofis koridoruna ilerlemeye başlamışken Otresed de Clara'nın peşine düşerek toplantı odasına ilerledi.

***

Clara kendini donuk hissediyordu ama tiz seslinin kurban edecekleri eş kehanet karakteri ile James hakkında söyledikleri kalbini içten içten yakıyordu. Toplantı odası Clara'nın tanıdığı tanımadığı göz aşinası olduğu olmadığı bir sürü kişiyle dolduğunda her zamanki gibi toplantıyı başlatmak için Kahin Emilis ayakta sessizliğin sağlanmasını bekliyordu.

Karanlık Şurasında yer alan birkaç kahin kırmızı cübbeleriyle kendilerini belli ediyorlarken yüzlerinde yaşadıkları anların etkisi hala görülüyordu.

"Lütfen sessizlik."

Kahin Emilis'in güçlü sesi büyük meclis salonunda yankılanmış ve salonun iki kenarında basamak basamak yükselen koltuklardaki tüm şura üyeleri aynı anda sessizliklerini sağlamışlarken Clara en önde oturuyordu.

Otresed sessizliği sağlayan Kahin Emilis'e başını sallamış herkesi görebildiği tahtın olduğu köşeye giderek konuşmaya başladı.

"Bu geceki saldırı beklenmedikti ama bize karşı yapacakları tüm saldırılar beklenmedik olacak. Çünkü biz elimizi açık oynuyoruz. Yerimiz yurdumuz belli. Nerelerde çalışıyoruz, çalışanlarımız kim... Bunlar biliniyor. Biz ise kime karşı oynadığımızı bile bilmiyoruz."

Galaxy of Torn : ALFAWhere stories live. Discover now