KISA BİLGİLER

773 10 0
                                    

Seride Zoro hiç bir şekilde Sanji demedi. Viz medya sağolsun İngilizce versiyonlarında bir defa Sanji dediği görülüyor ama orijinalde Oda hiç bir zaman için bir Zoro baloncuğuna Sanji yazmadı.

Aslında Dial'lar (kadran diye çevriliyor genelde sanırım. Skypiea'daki ilginç aletler yani) sadece Skypiea'da üretildiğinden aşağıda onları bulamamanız gerekirdi ancak Rumbar Korsanları'nın (Brook'un eski ekibi) Mavi Deniz'deki bir satış yerinden ses kadranı aldığı biliniyor. Seslerini Laboon için kaydetmişlerdi. Daha da ilginci, iki yıllık zaman içinde Brook sesinin kaydedilmiş olduğu iki milyon ses kadranı (Tone dial) satmış. Bir CD oynatıcı gibi düşünün.

5. hayran oylaması gösterdi ki Oramiral Isshou (Fujitora) şu anda serideki en popüler oramiral. Ondan önceki en popüler olan ise eski Oramiral Kuzan yani Aokiji'ydi.

Oramirallerin palto manşetleri diğer denizcilerden farklı olarak lakapları doğrultusunda renkler alır. Kızıl Köpek, Sarı Maymun, Mavi Sülün, Mor Kaplan ve Yeşil Boğa. Oramiralleri eğer bir şekilde tanıtmazlarsa altın apoletlerden ve renkli manşetlerden tanıyabilirsiniz yani (animede özellikle). Büyük Amirale terfi eden bir oramiralin paltosunun manşetleri yine beyaz renge çevrilir.

Koramiral Momousagi ve Chaton aslında sırasıyla bir şaka ve bitmemiş karakter fikri olarak ortaya çıkan karakterlerdi ancak Oda onları gerçek karakterler haline getirdi. İkisi de yeni oramiraller için seçilen adaylardandı ancak Büyük Askeri Alım sonrasında gelen Fujitora ve onlardan daha güçlü olduğuna kanaat getirilen Ryokugyu yeni oramirallerden oldu. Bilindiği gibi koramirallerin gücünün bir alt sınırı var belki ama üst sınırı yok. Yani bu iki karakter diğer koramirallerin arasından sıyrılıp aday gösterildiyse güç olarak farklı bir yerlere sahip olacaklardır. Dikkat etmekte fayda var. İkisinin de aynı diğer oramiraller gibi renk ve hayvan temasının olduğunu unutmamak lazım. Koramiral Momousagi (Pembe Tavşan) ve Koramiral Chaton (Kahverengi Domuz)

Kafalarda çok soru işareti bırakan Shanks'in kolunu kaybettiği deniz canavarı olayı aslında serinin önceden sadece beş yıl için planlanmış olmasından kaynaklanan bir durum olabilir. Sonuçta Beyazsakal "Senin kolsuz olduğun görülünce bir çok kişi şaşırdı" dedi ve Mihawk ile yaptıkları düellolar Yeni Dünya'da çok konuşuluyormuş. 10 sene önce bile. O zamanlar bir imparator olup olmadığı belli değil ancak Yeni Dünya'da bu kadar dikkat çeken bir korsanın Luffy'nin (en temel halinde) resmen tek attığı bir yaratığa kolunu vermesi pek mantıklı değil. Sonra bir mantık kurulabilir belki ama asıl neden yanlış planlamadan kaynaklanıyor.

Luffy 19 yaşında, En Kötü Nesil'in en genç üyesi.

Franky, Grand Line'da tayfaya katılan tek şeytan meyvesiz üye. Haki kullanmaması da eklenirse buna rağmen en güçsüz üçlüden biri olmaması onu değerli yapıyor. Birlikte bulunduğu orta klasmandaki Robin ve Brook şeytan meyve kullanıcıları zira.

"Barujimoa Kabusu" ve "Barujimoa'nın Kutsal Yanan Canavarı" efsanelerinin arkasındaki isim Franky. Öyle ki özellikle canavar efsanesi gelecekte bile nesilden nesile aktarılan hikayelerden olacakmış. Hasırşapkalar'ın sonu ne olur bilinmez ancak kimliği bilinmese de Franky çoktan bir efsane oldu.

Zaman atlaması öncesi gösterilen tüm Logia'ları Marineford Savaşı'nda görebilirsiniz. Enel hariç elbette.

Crocodile'ın Impel Down'da kafadan vurulduğu sahneyi hatırladınız mı? Orada Terminator 2 filmindeki T-1000'a bir gönderme yapmıştı. Bir göz atın bakalım.

Bundan önce bilimsel incelemesini yaptığım Rayleigh saçılımı olayını da unutmayın. Kizaru'nun Rayleigh tarafından engellenmesi çok iyi bir örnekti.

Bilimsel olaylara devam edersek, Avrupa Uzay Ajansı'nın "Don Kişot" adlı bir uzay projesi vardı. Fırlatılması halinde ilk asteroid saptırıcı görev olmuş olacaktı. Buradan Fujitora'nın indirdiği meteoru kesen Donquixote Doflamingo geldi aklıma mesela.

Hani belki de genel kültürü yüksek olan kesime bir hakaret niteliğinde olacak ve daha önce de yazmıştım ancak Hakuba ve Cavendish = Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Rommel Krallığı'nı da yapıları yüzünden Londra'ya benzetmiştim. Hakuba olayını daha da güzelleştiriyor yani.

Bakın, yine favorim: Lucky Roo, dünyanın en hızlı adamı DEĞİL. Bu bilgi doğrulanmadı.

Ben Beckman One Piece'teki en zeki adam değil. Oda açıkça o zamana kadar gösterdiği karakterler arasında olduğunu belirtti bunun. Ki o sıralar sekizinci ciltteydik. 80 civarı yani. Bu da ikinci favorim mi oldu ne?

Tüm En Kötü Nesil üyeleri isimlerini gerçek hayattaki bir takım şeylerden almışken Killer ismini direkt katil olmaktan almış. Oda burada üşengeçliğini kabul ediyor.

Hani çok göz önünde olsa da kaçabiliyor. Crocodile'ın aslında çölle veya elindeki kanca ile işi yok. Yalnız açık bir şekilde Kaptan Kanca (Captain Hook) ve korkulu düşmanı olan timsahtan esinlenildiği belli. Kancasındaki zehir ise akrep yüzünden çöle bir yakınlık veriyor tabi.

Özellikle Roma zamanında augur adı verilen kişiler kuşların hareketlerine bakarak tanrıların ne istediklerini belirlemeye çalışırdı. Karasakal Korsanı olan Van Augur'un seriye girişi ise Going Merry'nin üstünde duran kuşları vurarak oldu.

Hemen Impel Down'daki görevlilerin Nazi SS subaylarına benzediğini ve hapishanenin Dante'nin cehennemine benzer olduğunu belirteyim. İlahi Komedya okuması zor bir eser tam olarak anlamak isterseniz ancak bu sizi caydırmasın.

Paramecia meyve kullanıcıları doğal olarak diğer türler gibi suyla pek iyi değil. Paramecium kelimesinin çoğulu (Latince) paramecia'dır. Paramesyumların özellikle suda gelişen ökaryotlardan olması hep hoşuma gitti. Troll time.

Alabasta'da bir çukurda görülen bir poneglyph var. Hayalleriniz suya düşecek hala bilmiyorsanız ancak o poneglyph filler.

Wapol salağını ülkesinden tavuk gibi kaçmasını sağlayan korsanlar adı olmayan kişiler değil, Karasakal Korsanları'ydı. Mangada açıkça belirtiliyor ancak gözden kaçıyor genelde.

Son olarak: Enel'in Raigo'su = Doflamingo'nun Kuşkafesi. Yeterli olur sanırım.


ONE PIECE TEORİLERİWhere stories live. Discover now