Zoro ve kapalı gözü

1.5K 26 14
                                    

Şu an mangada gördüğümüz kadarı ile göz tamamen kapalı ve boydan boya çizik var. Akla ilk ihtimal mihawk ile idmanda kaybettiği geliyor. E mihawk bu kafasının yerinde olduğuna şükretsin. Ama ben buna inanmakta zorlanıyorum, çünkü düşünün bir gözün gitmesi demek büyük bir görme kaybı ve derinlik algılamada tamamen kayıp demektir. kılıç kullanan biri için çok büyük bir kayıp. Hadi bu handikapları geçtim, tayfanın en güçlü ikinci adamı sakat mı olucak şimdi? Biraz nette araştırdım bir iki teori buldum hem sizle paylaşıyim, hemde sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

1. (ve en benim aklıma en çok yatan teori)
Bildiğiniz gibi mihawk ın gözleri biraz farklı. Bunun nedeni sadece görsel olarak değil, mihawk ın gözleri normalden çok daha keskin görüşe sahip ve hızlı hareketleri yakalayabiliyor. Mesela luffy nin gear second ını görebiliyordu. Zoroda da kapalı gözünde buna benzer bir gelişim göstermiş olabilir. Zor zamanlar için saklıyordur.

2. Haoushoku haki var ama tam olarak kontrol edemediği için gözü kapalı tutuyor. (Haoushoku hakinin gözle bağlantısı olduğu düşünülerek yapılmış)

3. Zoro antrenmanlarda daha çok güç hırsına bürünüp çift kişilik geliştirdi. (daha önceden de dövüşürken demon benzetmeleri yapılıyordu sık sık hatırlarsanız) bu yüzden öbür gözde diğer kişiliği duruyor. (air gear daki akira gibi)

4. zoro antrenmanda çok güçlendi ve mihawk kendisini geçmesini engellemek için bir gözünü aldı. (bu bana pek olası gelmiyor mihawk onurlu bir savaşcı)

Bir ton sharingan geyiklerinin arasından ayıkladıklarım bunlar:). Bence kör olması düşük bir ihtimal. Çünkü op de gözünde yara olan o kadar çok karakter var ki, (luffy, rayleigh, shanks, jinbei...) ve hiç biri kör değil. Bir tek zoronun kör olması pek olası gelmiyor ama şu an görünen kısım kör olduğu yönünde umarım oda bize iyi bir süpriz hazırlamıştır..

p.s ayrıca tayfadan bir kişinin bile çıkıp gözüne ne olduğunu sormaması da ayıptır yani. Hani sizin nakamalığınız? adam bir gözü yaralı gelmiş bu nasıl bir umursamazlıktır!?

ONE PIECE TEORİLERİWhere stories live. Discover now