15

818 27 6
                                    

Donny: yoo Liv kom je een film kijken?
Ik: jaa lijkt me leuk
Donny: kom je naar mij?
Ik: is goed ik kom er gelijk aan tot zo
"Mam ik ga naar Donny" "is goed meis, ben je op tijd thuis?" "Ja komt goed." Ik pak m'n tas en stop er snel wat spulletjes in.

"Hey Liv kom binnen" ik geef Donny een knuffel en loop langs hem heen naar binnen. "Wil je wat drinken?" "Water alsjeblieft" hij knikt en loopt door naar de keuken.

"Zullen we boven film kijken?" "Ja is goed" hij pakt een zak chips uit de kast en loopt voor me uit de trap op. "Welke film wil je kijken?" Vraagt Donny als we op zijn bed voor de tv zitten. "Maakt niet zoveel uit ik ben al blij dat je het aan me vroeg want Sara heeft geen tijd meer voor me" "hoezo?" "Mats is haar vriend nu" "die bij je wedstrijd was?" "Die ja." "Ach dat komt wel weer denk ik" "ik hoop het" "zullen we deze film kijken?" Ik bekijk de film en zie dat het een horror is "ehm ja is goed" knik ik.

Langzaam aan wordt het buiten donker en dus ook in Donny zijn kamer. "Als je het te eng vindt moet je het zeggen hoor" "het gaat wel" knik ik. Hij slaat zijn arm om me heen en ik glimlach zwakjes.

Net als er een spannend stuk is wordt de slaapkamer deur opengegooid en ik schrik me rot. Donny begint te lachen en ik sla hem zachtjes tegen zijn buik. "Oh jullie kijken film" "Rody wat doe je hier?" Lacht Donny "ik moest van mam kijken wat jullie aan het doen waren." "We kijken een horror film" "wat is er zo grappig?" "Niks hoor" lacht Donny nog zachtjes na. Rody grijnst wat en loopt de kamer weer uit.

"Sukkel" mompel ik zacht "noem je mij nou een sukkel?" "Dat hoor je toch?" "Daar ga je spijt van krijgen" lacht Donny en hij prikt wat in m'n zij. "Ah stop" grinnik ik, Donny gaat door en ik val achterover op het bed. Met mijn handen probeer ik hem te stoppen. Hij pakt mijn handen en legt ze naast mijn hoofd en steunt erop zodat ik ze niet meer kan bewegen. "Ga je me geen sukkel meer noemen?" "Ik denk het" grinnik ik. Hij drukt een kus op mijn voorhoofd en laat me weer los.

"Ik ga even naar het toilet" "is goed weet je waar die is?" "Eh nee" "ik loop wel even mee" grinnikt hij. Ik loop achter hem  aan "ik ga weer naar boven, kom je als je klaar bent dan naar boven?" Ik knik en stap het toilet binnen.

"Boe" hoor ik naast me als ik de kamer van Donny binnenkom "jemig Donny rotjong dat je bent" als hij dubbel ligt van het lachen begin ik hem te slaan en hij lacht alleen maar harder. "Auw je slaat hard gek" "ja dat moet ook" lachend pakt hij m'n handen weer vast en drukt ze achter me tegen de muur. "Je bent niet zo aardig als je me slaat" "jij bent niet zo aardig als je me laat schrikken en me daarna uitlacht" en ik probeer heel serieus te klinken.

Ik wil net weg lopen van de muur als hij me terug duwt tegen de muur met zijn lichaam. "Denk je dat je weg mag?" "Ja want ik heb niks verkeerds gedaan" "dat denk je ja." Hij drukt een zacht kusje op m'n neus en net als hij een kus op m'n voorhoofd drukt gaat de deur weer open. Net als Rody zijn hoofd om de deur steekt laat Donny me los. "Wat waren jullie aan het doen?" Grijnzend kijkt hij ons aan "ik was Liv wat lesjes aan het leren" "met zoenen zeker?" "Nee we waren niet aan het zoenen maar ze schold me uit voor rotjong" "en daar had ik alle rechten voor." "Maar waarom ben je hier weer?" "Ik moest even checken van mam" "serieus dit? We zijn beste vrienden geen vriendje en vriendinnetje" "nou volgens mij hadden jullie het wel erg gezellig maar geen zorgen ik zou niks zeggen grote broer." "Er valt ook niet zoveel te zeggen" Rody grijnst nog wat en loopt de kamer weer uit. "Laten we de film verder kijken" ik knik en ga weer naast Donny op het bed zitten.
-
"Mam ik breng Liv even naar huis hoor" "is goed kom je daarna weer terug?" "Natuurlijk" "bedankt voor alles mevrouw" "graag gedaan en noem me alsjeblieft gewoon Lisette, ik vond het leuk dat je er was." Ik glimlach en dan word ik de gang ingetrokken door Donny.

"Shit m'n band van m'n fiets is lek" "Donny sukkel" lach ik "je noemde me weer sukkel" "ja nou eh ik kan wel alleen naar huis." "Nee ik laat je niet alleen gaan, ik ga fietsen op jouw fiets. Jij gaat achterop en ik loop wel terug" "zeker?" "Ja kom geef hier die fiets."

"Spring maar achterop bij mij, achterop jouw fiets" begint Donny te zingen en ik ga bij hem achterop zitten. Mijn armen sla ik om zijn middel en hij begint te fietsen.

"Bedankt voor deze avond en het thuisbrengen" "graag gedaan Livvie ik vond het gezellig met je" ik geef hem een knuffel en dan gaat de voordeur open. "Hey kleine ik breng Melissa even thuis oké?" "Oh zou je Donny dan ook thuis kunnen brengen? Zijn fietsband was lek" "eh ja tuurlijk" knikt hij. "Nou Donny nu hoef je niet te lopen rotjong" "heb je er nou nog steeds niet van geleerd?" "Niet echt nee" "dan moet ik maar betere straffen verzinnen" "ja doe dat maar" lach ik. "Tot vrijdag Don" "tot vrijdag Livvie" ik geef Melissa nog snel een knuffel en zwaai naar het drietal die de auto instappen.
-
"Welke straffen bedoelde Donny?" Vraagt Justin als hij thuiskomt "Oh niks bijzonders" lach ik "Donny zei dat ook al maar het waren dus geen zoenstraffen?" "Nee dat waren de straffen niet." "Dan is het goed denk ik" "heb je het leuk gehad met Melissa?" "Ja hoor jij ook met Donny?" Ik knik en loop naar boven om m'n bed in te duiken.

De duif die ons verbond (voltooid)Where stories live. Discover now